mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Ziua I (JOIA MARE, 13 aprilie):  PREZENȚA pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca JOI 13 aprilie 2023 la ora 09.00 DIMINEAȚA – OBLIGATORIU. Decolare la ora 11.00 şi sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv ora 15.00. Oprire și închinare la Biserica Sf. Mucenic Gheorghe din Lida (Lod), apoi Ein-Karem cu Biserica Sf. Ioan Botezătorul. Betleem-Biserica Nativității(Nașterii Domnului Hristos). Cazare şi cină hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua II (VINEREA MARE, 14 aprilie): Mic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului şi parcurgem cu procesiunea Via Dolorosa (Drumul Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, MORMÂNTUL DOMNULUI IISUS HRISTOS, locul unde s-a descoperit Sfânta Cruce). Seara, participare la slujba Prohodului Domnului. Cazare şi cină hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah. 

Ziua III (SÂMBĂTA MARE 15 aprilie): Mic dejun. Deplasare spre Ierusalim pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului şi Foişorul „Cina cea de Taină” şi mormântul marelui rege David. Apoi la ora 11.00- așezare în locul amenajat pentru pelerini la Poarta Yaffo (Jaffa) pentru participare la primirea Sfintei Lumini adusă din Biserica Sfântului Mormânt (aprox. ora 13.30-14.00). După venirea Sfintei Lumini, vizită la Zidul Plângerii. Ora 23:00 (Opţional) – Participare la Sfânta Liturghie de Paşte de la miezul nopţii la Biserica Sfântului Mormânt sau la Biserica Românească din Ierusalim (în funcție de situația locală). Cină şi cazare la hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah . 

Ziua IV (DUMINICA SF. PAȘTI, 16 aprilie): Mic dejun. Închinare la Biserica din Câmpul Păstorilor. Deplasare în pustiul Iudeii la Mănăstirea Sfântul Sava (închinare la moaştele Sf. Sava) şi Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (Tatăl nostru), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului. Cazare şi cină hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua V (LUNEA LUMINATĂ, 17 aprilie): Mic dejun. Deplasare către Hozeva–Mănăstirea Sfântul Gheorghe (închinare la moaştele Sfântului Ioan Iacob Românul). Orașul Ierihon –închinare în Mănăstirea ortodoxă greacă „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la IerihonMănăstirea Sfântul Gherasim de pe malul Râului Iordan. Marea Moartă. Râul Iordan. Cazare şi cină hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VI (MARȚEA LUMINATĂ, 18 aprilie) Mic dejun. Deplasare spre Galileea în Nordul Israelului, apoi urcare pe Muntele Tabor la Mănăstirea Ortodoxă a Schimbării la față a Domnului, Cana Galileei, apoi Nazaret cu Biserica Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii și la Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil cu izvorul Maicii Domnului. Cazare şi cină hotel în Nazaret/Tiberias.

Ziua VII (MIERCUREA LUMINATĂ, 19 aprilie): Mic dejun. Deplasare spre Râul Iordan, apoi pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de Predica de pe munte a Domnului Hristos. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum, Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Cazare şi cină hotel în Nazaret/Tiberias.

Ziua VIII (JOIA LUMINATĂ, 20 aprilie): Mic dejun. Vizită la grădinile suspendate de la Haifa. Deplasare spre Aeroportul Ben Gurion. Decolare la ora 15:00, sosire la Cluj – Napoca ora 18.00, cursa HISKAY.

         Preţ: 1220 EURO/PERSOANĂ

Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 500 euro de persoană, se face contractul și se încheie obligatoriu asigurarea storno și medicală, diferența se va plăti până în data de 10 MARTIE 2023.

Preţul include:
– Bilete de avion Cluj-Napoca– Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;
– Taxe de aeroport;
– Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
– Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
– 7 nopţi cazare la hotel de 3* și 4* în Tiberias/Nazaret (2 nopți), Betlehem/Ierihon/Ramallah (5 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
– 8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină – bufet suedez);
– Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Gradina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și la Mănăstirea Sfântul Sava);
– Autocar pentru transport în Israel pe toată durata programului;
Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână un rucsac(fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de mână nu trebuie să depășească 40x30X20CM.

GHID: POVARNĂ ALEXANDRU LUCIAN

Însoțitor:  PR. RAZA IOAN – CLUJ-NAPOCA

Pretul nu include:
– Tips-uri (30 €) – (se achită în Israel–obligatoriu);

 – Asigurarea STORNO și MEDICALĂ în funcție de vârstă(OBLIGATORIE).

Acte necesare:
– Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară.

NOTĂ: ORDINEA CAZĂRILOR ŞI VIZITĂRII  OBIECTIVELOR  RELIGIOASE SE POATE MODIFICA ÎN FUNCŢIE DE ANUMITE EVENIMENTE ŞI SITUAŢII SPECIFICE, NEAFECTÂND CARACTERISTICILE GENERALE ALE PROGRAMULUI.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplică în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat/confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte.

Pin It on Pinterest

Share This