mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează în perioada 14 – 21 ianuarie 2023, un Pelerinaj în Țara Sfântă – Israel cu ocazia BOTEZULUI  DOMNULUI HRISTOS la RÂUL  IORDAN. Pelerinajele își propun să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței. 

Prețul întregului pachet se ridică la valoarea de 430 EURO + 550 DOLARI/PERSOANĂ

 PLATA FINALĂ A PELERINAJULUI SE VA FACE PÂNĂ ÎN  20 DECEMBRIE 2022.

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

CAMERA SINGLE 350 DOLARI.

Preţul include:

Bilete de avion Cluj-Napoca– Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;
Taxele de aeroport;
Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
7 nopţi cazare la hotel de 3*şi 4* în Tiberias/Nazaret (1 noapte), Betlehem/Ierihon/Ramallah (6 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină bufet suedez);
Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Gradina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și la Mănăstirea Sfântul Sava);
Autocar pentru transport în Israel pe toată durata programului;
Ghid evreu vorbitor de limbă română în Israel;
Preot însoţitor pentru grup: PR. 

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână un rucsac nu se acceptă trolerul doar contra cost(fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 40x30X20 CM.

 Preţul nu include:

Tips-uri (30 €) – (se achită în Israel);
Asigurarea medicală de sănătate: în funcție de vârstă(OBLIGATORIE)

Asigurarea STORNO în funcție de vârstă(OPȚIONALĂ)

Reducere copil 2-12 ani: – 50 dolari(valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră)

Acte necesare:
Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară. 

CONT EURO:
RO 92 RNCB 0106026591330003 EURO   BCR CLUJ

Pentru transferuri în cont OBLIGATORIU se trece TITULARUL CONTULUI:

SC RENAȘTEREA CENTRUL de PELERINAJE SRL
J 12/ 616/ 1996
SWIFT   RNCB ROBU

Calendarul Pelerinajului:

Ziua I: 14 ianuarie 2023: ÎNTÂLNIRE pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU din Cluj-Napoca, SÂMBĂTĂ 14  IANUARIE 2023 ora 03.30(dimineața) OBLIGATORIU. Decolare la ora 05.35 şi sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv ora 08.30Vizite /Pelerinaj: Călătorim pe coasta Mediteranei spre Haifa, – oraș la poalele Muntelui Carmel. Vizităm Mănăstirea ”Stela Maris” cu peștera în care a viețuit Sfântul proroc Ilie Tesviteanul, vom privi “Grădinile suspendate” ale cultului Bahai. Nazareth: vizitarea Bisericii Catolice ”Buna Vestire”, ridicată pe locul casei Sfinților Ioachim și Ana și Biserica Ortodoxă ”Sfântul Arhanghel Gavriil”, ridicată pe locul izvorului Sfintei Feciare Maria.  Cazare și cină în Tiberias /Nazaret.

Ziua  II:  15 ianuarie 2023: Mic dejun. Vizite / Pelerinaj: Deplasare la Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Față. Cana Galileii – loc unde Domnul a făcut prima minune – prefacerea apei în vin. Deplasare la Capernaum – supranumit “Orașul Domnului”, Tabgha – unde Domnul Iisus a săvârșit minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor. Muntele Fericirilor – locul unde Mântuitorul a rostit cele 9 Fericiri. Cina și cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua III: 16 ianuarie 2023:  Mic dejun.  Marea Moartă, – 400 m. cea mai joasă altitudine de pe glob şi scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) de la Marea Moartă.Mănăstirea Sfântului Gherasim de pe malul Iordanului. Deplasare în orasul Ierihon – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica greco-ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la Biserica și Căminul românesc de la Ierihon și pustia Carantaniei. Cina și cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua IV: 17 ianuarie 2023: Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus(Muntele Înălțării Domnului Hristos). Vom vizita Mănăstirea rusească ELEON şi vom vedea de sus panorama Ierusalimului a Cetății Sfinte. Vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit(Domnul a plâns), la Grădina Ghețimani cu Biserica Naţiunilor, Mormântul Maicii Domnului şi Peştera Ghețimani. BETHLEEM – vizitarea bisericii ortodoxe şi a criptei unde S-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii catolice Sfânta Ecaterina. Grota Laptelui. Câmpul păstorilor. Continuarea drumului în deșert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava și Mănăstirea Sf. Teodosie.  Cina și cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua V: 18 ianuarie 2023: Mic dejun. Coborâm spre Râul Iordan, pentru a participa la Ceremonia care se desfăşoară în prezenţa Patriarhului ortodox, în ajunul Bobotezei (aghiasma mare, aruncarea crucii, zborul celor 3 porumbei albi. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui David. Zidul Plângerii. Cina și cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VI: 19  ianuarie 2023: Mic dejun. Vom intra în cetate prin Poarta Sf. Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Sfânta Fecioară Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa(Drumul Crucii) cu cele 14 locuri în care S-a oprit Domnul Hristos până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, Mormântul Domnului Iisus Hristos, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cina și cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VII: 20 ianuarie 2023:  Mic dejun. Vizităm Mănăstirea Sf. Gheorghe cu moaștele Sf. Ioan Iacob Romanul de la Neamț. Vizită la biserica și căminul românesc de la IERUSALIM. Deplasare la Ein Karem – patria Sfântului Ioan Botezatorul, unde vom vizita: Biserica Sfântul Ioan ridicată pe locul nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și Fântâna Sfintei Fecioare Maria. Cina și cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah.

 Ziua VIII: 21 ianuarie 2023: Mic dejun la pachet. Deplasare spre Aeroportul Ben Gurion. Ora 09.20 decolarea aeronavei.Wizz Air spre Cluj-Napoca și sosire la ora 12.40 .

   NOTĂ:
Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
·           Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
·           Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
·          Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel și Palestina.
Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

Pin It on Pinterest

Share This