mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează în perioada 11 – 18 ianuarie 2024, un Pelerinaj în Țara Sfântă – Israel cu ocazia BOTEZULUI  DOMNULUI HRISTOS la RÂUL  IORDAN. Pelerinajele își propun să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței. 

PREȚ:  450 EURO/persoană + 570 DOLARI/persoană

La înscriere se plătește un avans de 450 euro de persoană.

 PLATA FINALĂ A PELERINAJULUI SE VA FACE PÂNĂ ÎN 11 DECEMBRIE 2023.

Preţul include:

Bilete de avion Cluj-Napoca – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;
Taxele de aeroport;
Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
7 nopţi cazare la hotel de 3* si 4* în Tiberias/Nazaret (o noapte), Betlehem/Ierihon/Ramallah (6 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină bufet suedez);
Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Gradina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și la Mănăstirea Sfântul Sava în deșertul Iudeii);
Autocar pentru transport în Israel pe toată durata programului;
Ghid evreu vorbitor de limba română în Israel;
Însoţitor pentru grup: PR. ASTALUȘ RAUL-CLUJ-NAPOCA

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână un rucsac(fără cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 40x30X20 CM.

 Preţul nu include:

Tips-uri (35 €/persoană) – (se achită în Israel obligatoriu);
Asigurarea medicală de sănătate în funcție de vârstă RON(OBLIGATORIE)

Asigurarea STORNO și MEDICALĂ în funcție de vârstă RON(OPȚIONALĂ dar recomandată)

Reducere copil 2-12 ani: – 50 dolari (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră)

Supliment la cameră single 350 dolari.

Acte necesare:
Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară.

CONT DOLARI: RO 38 BTRL USDC RT 0486845801

CONT EURO:

RO 92 RNCB 0106026591330003 EURO   BCR CLUJ

RO 34 BTRLEURCRT 0486845801 Banca Transilvania

Pentru transferuri în cont OBLIGATORIU se trece TITULARUL CONTULUI:

SC RENAȘTEREA CENTRUL de PELERINAJE SRL
J 12/ 616/ 1996
SWIFT   RNCB ROBU

Calendarul Pelerinajului:

Ziua I: 11 ianuarie 2024: ÎNTÂLNIRE pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA, JOI 11 IANAURIE 2024 la ora 18.00 SEARA OBLIGATORIU. Decolare la ora 20.00 şi sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv ora 23.00. Cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua  II: 12 ianuarie 2024: Mic dejun. Vizităm Mănăstirea Sf. Gheorghe cu moaștele Sf. Ioan Iacob Romanul de la Neamț. Vizită la biserica și căminul românesc de la IERUSALIM.  Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui David. Zidul Plângerii. Cina și cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua III: 13 ianuarie 2024: Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus(Muntele Înălțării Domnului Hristos). Vom vizita Mănăstirea rusească ELEON şi vom vedea de sus panorama Ierusalimului a Cetății Sfinte. Vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit(Domnul a plâns)la Grădina Ghețimani cu Biserica Naţiunilor, biserica Mormântului Maicii Domnului. Cina și cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua IV: 14 ianuarie 2024: Mic dejun. Vom intra în cetate prin Poarta Sf. Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Sfânta Fecioară Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa(Drumul Crucii) cu cele 14 locuri în care S-a oprit Domnul Hristos până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, Mormântul Domnului Iisus Hristos, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cina și cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua V: 15 ianuarie 2024: Mic dejun. Mănăstirea Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” de pe Muntele Tabor. Cana Galileii – locul ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii.  Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi la Biserica Romano-Catolică Buna Vestire, ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină la hotel în Tiberias/Nazaret.

Ziua VI: 16 ianuarie 2024: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de Predica de pe munte a Domnului. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti)Biserica Sf. Petru, vizitarea ruinelor oraşului Capernaumoraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VII: 17 ianuarie 2024: Mic dejun. BETHLEEM – vizitarea bisericii ortodoxe şi a criptei unde S-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii închinată Sfintei Ecaterina. Câmpul păstorilor. Continuarea drumului în deșert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava și la Mănăstirea Sf. Teodosie. Deplasare în orasul Ierihon – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la Biserica și Căminul românesc de la Ierihon, privire de ansamblu asupra mănăstirii din muntele Carantaniei.  Vizitarea Mănăstirii Sf. Gherasim de la Iordan. Marea Moartă – 400 m. cea mai joasă altitudine de pe glob cu o scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice de la Qumran. Cina și cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah

Ziua VIII: 18 ianuarie 2024: Coborâm spre Râul Iordan, pentru a participa la Ceremonia care se desfăşoară în prezenţa Patriarhului ortodox al Ierusalimului, în ajunul Bobotezei (aghiasma mare, aruncarea crucii, zborul celor 3 porumbei albi). Pornim spre oraşul HAIFA, splendid oraş-port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele MUNTELUI CARMEL. Vom privi GRĂDINILE CULTULUI BAHAI, cu terase suspendate, superioare grădinilor de la Versailles. Vizitarea BISERICII MĂNĂSTIRII CARMELITE STELA MARIS(Steaua Mării) cu PEȘTERA unde a viețuit SF PROOROC ILIE TESVITEANUL. Vizită la  LIDA unde se află MORMÂNTUL SF. MARE MUCENIC GHEORGHE. Vizită în CETATEA IOPE(JAFFA), la Biserica ortodoxă greacă a SFÂNTULUI MIHAIL. Deplasare spre Aeroportul Ben Gurion, sosire la ora 20.55. Ora 23:55  decolarea aeronava Hiskay spre CLUJ-NAPOCA și sosire la ora 02:55(19 01 2024) pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU.

[nggallery id=45

   NOTĂ:
Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup(ghidul împreună cu preotul), ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel și orașele din Palestina.

În timpul zilei NU se fac pauze de masă la prânz numai dacă programul de pelerinaj ne permite acest lucru!!!

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure(acestea își vor plăti cameră în regim single sau vor mai sta cu încă 2 persoane în cameră).

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplică în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat/confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte.

Pin It on Pinterest

Share This