mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează în perioada  15 – 22 ianuarie 2019, un Pelerinaj în Țara Sfântă – Israel cu ocazia BOTEZULUI  DOMNULUI HRISTOS la RÂUL  IORDAN. Pelerinajele își propun să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței. 

Prețul întregului pachet se ridică la valoarea de 680 Euro.

 PLATA FINALĂ A PELERINAJULUI SE VA FACE PÂNĂ ÎN 14 DECEMBRIE 2018.

CAMERA SINGLE 225 EURO.

Preţul include:

Bilete de avion Cluj-Napoca – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;
Taxele de aeroport;
Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
7 nopţi cazare la hotel de 3* si 4* în Tiberias (2 nopţi), Betlehem (5 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină bufet suedez);
Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Gradina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și la Sfântul Sava);
Autocar pentru transport în Israel pe toată durata programului;
Ghid evreu vorbitor de limba română în Israel;
Preot însoţitor pentru grup:

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 32 kg/pers., bagajul de mână un rucsac(fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 40x30X20 CM.

 Preţul nu include:

Tips-uri (30 €) – (se achită în Israel);
Asigurarea medicală de sănătate: 43 lei indiferent de vârstă(OBLIGATORIE)

Asigurarea STORNO și MEDICALĂ 79 lei de persoană indiferent de vârstă(OPȚIONALĂ)

Reducere copil 2-12 ani: – 50 euro (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră)

Acte necesare:
Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară.

Calendarul Pelerinajului:

Ziua I: 15 ianuarie 2019: ÎNTÂLNIRE pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA, MARȚI 15  IANUARIE 2019 ora 04.00(DIMINEAȚA) OBLIGATORIU.

Decolare la ora 06.15 şi sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv ora 09.20. Vizităm oraşul Haifa, splendid oraş-port la Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu grădinile pe terase, superioare grădinilor de la Versailles. Vizitarea bisericii Mănăstirii Carmelite Stela Maris (Steaua Mării) și a peșterii Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul. Vizită în Cetatea Jaffa, la Biserica greco- ortodoxa Sf. Mihail. Vizită la Lida la biserica Sfântului Gheorghe. Cazare și cină la hotel în Nazaret/Tiberias.

  Ziua  II:  16 ianuarie 2019:  Mic dejun. Vizitarea bisericii ortodoxe Sf. Gavriil din Nazaret cu izvorul Fecioarei Maria. Vizitarea bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare construcţie de cult din Orientul apropiat şi vizită în satul Cana Galileii la biserica ortodoxă ridicată pe locul casei lui Simon Cananitul, unde Iisus a făcut prima minune a transformării apei în vin. Muntele Tabor cu vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Faţă a Domnului Hristos. Cazare şi cină la hotel în oraşul Nazaret/Tiberias.

Ziua III:  17  ianuarie 2019: Mic dejun. Plecarea spre Capernaum, oraş denumit şi “Cetatea Domnului” (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru), Tabgha unde Iisus a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, Muntele Fericirilor. Cină şi cazare în Bethleem.

Ziua IV: 18 ianuarie 2019: Mic dejun. Coborâm spre Râul Iordan, pentru a participa la Ceremonia care se desfăşoară în prezenţa Patriarhului grec-ortodox al Ierusalimului, în ajunul Bobotezei (aghiasma mare, aruncarea crucii, zborul celor 3 porumbei albi). Vizită la biserica și căminul românesc de la IERUSALIM, Zidul Plângerii din Ierusalim.Cină și cazare la hotel Betleem.

Ziua V: 19 ianuarie 2019: Mic dejun. BETHLEEM – vizitarea bisericii ortodoxe şi a criptei unde S-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii catolice Sfânta Ecaterina. Grota Laptelui.Câmpul păstorilor. Continuarea drumului în deșert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava și Mănăstirea Sf. Teodosie. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui David. Cină şi cazare în Bethleem.

Ziua VI: 20 ianuarie 2019: Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus(Muntele Înălțării Domnului Hristos). Vom vizita Mănăstirea rusească ELEON şi vom vedea de sus panorama Ierusalimului a Cetății Sfinte. Vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit(Domnul a plâns), la Grădina Ghețimani cu Biserica Naţiunilor, Mormântul Maicii Domnului şi Peştera Ghețimani. Vom intra în cetate prin Poarta Sf. Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Sfânta Fecioară Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa(Drumul Crucii) cu cele 14 locuri în care S-a oprit Domnul Hristos până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, Mormântul Domnului Iisus Hristos, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cină şi cazare în Bethleem.

Ziua VII: 21 ianuarie 2019:  Mic dejun. Deplasare în orasul Ierihon – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica greco-ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la Biserica și Căminul românesc de la Ierihon și pustia Carantaniei.  Vizitarea Mănăstirii Sf. Gherasim de la Iordan. Continuăm drumul la Hozeva și vizităm Manastirea Sf. Gheorghe cu moaștele Sf. Ioan Iacob Romanul de la Neamț. Marea Moartă, – 400 m. cea mai joasă altitudine de pe glob şi scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) de la Marea Moartă. Reîntoarcerea la Bethleem. Cină şi cazare la hotel Bethleem.. *.

 Ziua VIII: 22 ianuarie 2019: Mic dejun la pachet. Ne deplasăm spre Aeroportul Ben Gurion la Tel Aviv. Ora 10:20 decolarea aeronavei WIZZ-AIR – spre Cluj-Napoca și sosire la ora 13:25.

[nggallery id=45

   NOTĂ:
Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
·           Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
·           Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
·          Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel.
Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

..

Pin It on Pinterest

Share This