mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Ziua I:  PREZENȚA pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca MARȚI 11 aprilie 2023 la ora 04.55 DIMINEAȚA – OBLIGATORIU. Decolare la ora 06.55 şi sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv ora 09.50. Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Romano – Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină hotel în Nazaret/Tiberias.

Ziua II, Miercuri, 12 aprilie: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de Predica de pe munte a Domnului Hristos. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum, Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Cazare şi cină hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua III, Joi 13 aprilie: Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos). Închinare la Biserica din Câmpul Păstorilor. Deplasare în pustiul Iudeii la Mănăstirea Sf. Sava (închinare la moaştele Sf. Sava) şi Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. Cazare şi cină hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua IV, Vineri, 14 aprilie: Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (Tatăl nostru), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului. Cazare şi cină hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua V, Sâmbătă, 15 aprilie: Mic dejun.Trezire matinală pentru participarea la ceremonia Venirii Sfintei Lumini în Biserica Sfântului Mormânt. Ora 03:00 (opţional) deplasare cu autocarul la una din Porţile Cetăţii Sfinte pentru a intra în incinta Cetăţii şi în apropierea Sf. Mormânt. Program liber în zona Cetăţii Sfinte. Ora 15:00 – După venirea Sfintei Lumini, întâlnire la Poarta Jaffa pentru deplasare pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului şi Foişorul „Cina cea de Taină” şi mormântul marelui rege David. Vizită la zidul Plângerii. Cină şi cazare la hotel în Betlehem. Ora 23:30 (Opţional) – Participare la Sfânta Liturghie de Paşte de la miezul nopţii la Biserica Românească din Ierusalim. Cazare şi cină hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VI, Duminică, 16 aprilieMic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sf. Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Drumul Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, MORMÂNTUL DOMNULUI IISUS HRISTOS, locul unde s-a descoperit Sfânta Cruce). Cazare şi cină hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VII, Luni, 17 aprilie: Mic dejun. Orașul Ierihon – închinare în Mănăstirea ortodoxă greacă „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la IerihonMănăstirea Sf. Gherasim de pe malul Râului Iordan. Marea Moartă. Râul Iordan. Cazare şi cină hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VIII, Marți, 18 aprilie: Mic dejun la pachet. Deplasare spre Aeroportul Ben Gurion. Decolare la ora 10:40, sosire Cluj – Napoca ora 13:55, cursa Wizz Air.

                   Preţ: 1220 EURO/PERSOANĂ

Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 500 euro de persoană, se face contractul și se încheie obligatoriu asigurarea storno și medicală, diferența se va plăti până în data de 10 MARTIE 2023.

Preţul include:
– Bilete de avion Cluj-Napoca– Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;
– Taxe de aeroport;
– Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
– Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
– 7 nopţi cazare la hotel de 3* și 4* în Tiberias/Nazaret (1 noapte), Betlehem/Ierihon/Ramallah (6 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
– 8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină – bufet suedez);
– Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Gradina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și la Mănăstirea Sfântul Sava);
– Autocar pentru transport în Israel pe toată durata programului;
– Ghid evreu vorbitor de limbă română în Israel:
Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână un rucsac(fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de mână nu trebuie să depășească 40x30X20CM.

Însoțitor: PR. SABADÎȘ EMIL – DEJ

Pretul nu include:
Tips-uri (30 €) – (se achită în Israel – obligatoriu);

 – Asigurarea STORNO și MEDICALĂ în funcție de vârstă(OBLIGATORIE).

Acte necesare:
– Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară.

Nota:
– În funcţie de măsurile de securitate, programul poate fi modificat, ca ordine de desfăşurare, sau înlocui unele obiective şi hoteluri.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplică în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat/confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte.

Pin It on Pinterest

Share This