mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Una dintre cele mai importante valori culturale şi tehnice ale țării, Mocănița de la Vişeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca şi soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor. Lucrările la linia ferată au încep în anul 1932 și s-au realizat după modelul austro-ungar, cu ecartament îngust. Valea Vaserului se caracterizează printr-o succesiune de peisaje inedite, şi formează unul dintre cele mai impresionante defilee înguste ale Carpaţilor răsăriteni, presăraţi pe ambii versanţi cu zeci de izvoare minerale.

CIRCUIT cu MOCĂNIȚA pe VALEA VASERULUI

DIN VIȘEU de SUS MARAMUREȘ

(VINERI – SÂMBĂTĂ)

Ziua 1:  Cluj-Napoca(Prezența OBLIGATORIE la ora 06.45 la Sala Sporturilor Horia Demian) Mănăstirea Nicula (Icoana făcătoare de Minuni a Maicii Domnului) – Muzeul Grăniceresc Năsăudean – Mănăstirea Izvorul Tămăduirii de la Salva – Casa memorială George Coșbuc – Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de la Moisei – Vișeu de Sus(cazare HOTEL GABRIELA);

Ziua 2:  Mic dejun. Vișeu de Sus – la ora 9.00 plecarea Mocăniței, la ora 11.00 sosire în stația Paltin(21,6 km), întoarcere la Vișeu de Sus ora 14.30 – Cluj Napoca.

                             Preţ:  158 RON

Supliment la CAMERA SINGLE 75 LEI/PERSOANĂ.

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

Preţul include:                                                                                                                 

  • Transport cu AUTOCAR 50 locuri
  • o cazare la HOTEL GABRIELA în Vişeu de Sus
  • 1 mic dejun
  • Ghidaj şi asistenţă religioasă
  • Prețul nu include:   
  •    BILETUL cu MOCĂNIȚA
  • 4 iunie – 15 iulie 2018                                                                                                 
 Adulţi  59  RON
 Studenţi/Pensionari  49  RON
 Pers. cu dizabilităţi  49   RON
Copii 6 – 16 ani  39   RON

16 iulie – 02 septembrie 2018 Sezon de vârf

 Adulţi 67 RON, Studenţi/Pensionari 52 RON, Pers. cu dizabilităţi 52  RON, Copii 6 – 16 ani 42  RON

Casa memorială George Coșbuc 3 lei biletul de intrare

Muzeul Grăniceresc Năsăud 4 lei biletul de intrare

 

NOTĂ: Când călătoriţi cu Mocăniţa urcând valea, ar trebui să se reţină că aceasta este ca o călătorie în timp: după plecarea din staţia Vişeu, telefonul nu mai are semnal, iar orice contact cu timpurile contemporane este pierdut; trenul este tras de o locomotivă veche, cu aburi, şi de aceea se cere atenţie sporită la scânteile sau funinginea care ar putea păta sau arde hainele; de-a lungul drumului, nu există magazine, iar proviziile de mâncare, apă şi alte consumabile trebuie făcute dinainte de plecare.
“Neprevăzutul” este un cuvânt cheie în munţi şi vă sfătuim să nu plănuiţi nimic pentru după-amiază, având în vedere că nu există o oră sigură a întoarcerii: ceva se poate strica (pentru că trebuie să avem în vedere vechimea liniilor, de mai mult de 70 de ani, şi a locomotivei, care poate fi şi mai bătrână) sau pot fi copaci sau pietre pe linie. Având în vedere că vremea în munţi este foarte instabilă, vă recomandăm să aveți în picioare pantofi potriviţi, haine călduroase, umbrelă şi o haină rezistentă la apă sunt necesare. Valea Vaser este în zona de frontieră şi este bine să aveți cu dumneavoastră şi o carte de identitate. 

 

1. Trenurile turistice pot fi amânate sau anulate spontan dacă există avertizări meteorologice sau din partea Salvamontului.
2. În cazuri excepţionale poate sa apara necesitatea înlocuirii locomotivei cu abur cu o locomotiva Diesel sau cu automotor.
3. În sezonul de vârf pot interveni atât decalari ale orelor de plecare/întoarcere, cât şi modificari ale timpului de stationare in Paltin.
4. Urcarea în tren este permisă doar pe baza biletului de calătorie, care va fi verificat cu stricteţe de către şeful de tren.
5. Pe parcursul călatoriei trebuie obligatoriu respectat regulamentul CFF, care prevede normele de conduită ale pasagerului.

 

Găseşte drumul către sufletul tău!

Pin It on Pinterest

Share This