ZIUA 1: Plecare din Cluj-Napoca, SÂMBĂTĂ 1 IUNIE 2024-DIMINEAȚA LA ORA 09.30(prezența la ora 09.00) de la Sala Sporturilor Horia Demian – Alba Iulia – Sibiu Bucureşti (cazare).
ZIUA 2: Bucureşti – Ruse – Veliko Târnovo(Bulgaria) – Kapikule(Turcia) – Edirne(Adrianopol). Traversare peste pod a Strâmtorii Dardanele (6 minute). Cazare și cină în Canakkale.
ZIUA 3: Mic dejun. Plecare către Kuşadasî. Se vizitează Cetatea antică Troia, cetatea antică Pergam cu Biserica Sf. Ap. Ioan şi Curtea Roşie. Trecere prin Izmir (vechea Smyrna). Cazare şi cină în Kuşadasî.
ZIUA 4: Mic dejun. Plecare spre Selçuk-Efes. Se vizitează Casa Maicii Domnului din Efes, Cetatea Efes (Biblioteca lui Celsus, marele teatru în care a predicat Sf. Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului – în care s-a ţinut Sinodul al III-lea Ecumenic în anul 431), Cetatea Bizantină cu ruinele bisericii ridicate de împăratul Iustinian şi mormântul Sf. Ioan Evanghelistul, Templul zeiţei Artemis(una dintre cele 7 minuni ale lumii). Cazare şi cină în Kuşadasî.
ZIUA 5: Mic dejun. Excursie opțională de o zi în Insula Patmos (din Grecia), unde se vizitează Mănăstirea Sf. Ap. Ioan Evanghelistul şi Grota în care Sf. Ap. Ioan a scris Apocalipsa. Cazare şi cină Kuşadasî.
ZIUA 6: Mic dejun. Plecare spre Pamukkale. Se vizitează Laodiceea cu cea mai veche biserică din Asia Mică. Apoi, se parcurg pietonal terasele calcaroase cu apă termală(fenomen unic în lume), Cetatea Hierapolis cu Martyrionul de pe locul unde Sf. Apostol Filip a fost martirizat. Cazare şi cină în Pamukkale.
ZIUA 7: Mic dejun. Plecare spre Antalya-Demre Myra Liciei pentru a vizita cetatea în care Sf. Nicolae a fost episcop și biserica în care a slujit, cu mormântul său. Cazare și cină în Antalya.
ZIUA 8: Mic dejun. Plecare spre Capadocia pe ruta Konya – fosta Cetate Iconium (oprire la Muzeul Mevlana-Confreria Dervişilor rotitori) – Aksaray – Nevşehir (fosta Nyssa). Opțional zbor cu balonul cu aer cald, în funcție de condițiile meteo. Cazare şi cină la Urgup sau în împrejurimi(Capadocia).
ZIUA 9: Mic dejun. Se vizitează: Valea Goreme–muzeu în aer liber, care adăposteşte biserici paleocreştine săpate în tuf vulcanic, Valea Zelve (locuinţe şi biserici rupestre paleocreştine), Cavuşin(Biserica Împăratului Nichifor Focas), Paşa Bagi (Chilia Sf. Simeon Stâlpnicul), oraşul subteran Kaymaklî, panorama Văii Gyuvercinlik(Valea Porumbeilor) şi Uchisar, Vizitarea casei demnitarului unde a fost rob Sf. Ioan Rusul și oprire la un atelier de ceramică tradițională. Cazare şi cină în Urgup sau în împrejurimi(Capadocia).
ZIUA 10: Mic dejun. Plecare spre Istanbul pe traseul Aksaray – Ankara/fosta Ancyra(tur panoramic cu vizitarea Muzeului şi a Mausoleului lui Mustafa Kemal Ataturk cu intrare liberă). Cazare și cină în Istanbul.
ZIUA 11: Mic dejun. Istanbul-Constantinopol: Palatul Topkapî(reşedinţa sultanilor, care adăposteşte exponate unice: moaște de la Sf. Ioan Botezătorul, toiagul lui Moise, sabia Sf. Psalmist David, sabia Sf. Ştefan cel Mare al Moldovei), Bazilica Hagia Sofia(construită de împăratul Iustinian în anul 537), Moscheea Albastră, Hipodromul. Timp liber în Marele Bazar. Cazare și cină în Istanbul.
ZIUA 12: Mic dejun. Istanbul, se vizitează: Mănăstirea Izvorul Tămăduirii-Balîklî, Patriarhia Ecumenică, Mănăstirea Vlaherne. Biserica românească a Sf. Muceniţe Paraschevi și Arghira–ctitoria Sf. Constantin Brâncoveanu. Opţional, croazieră în Strâmtoarea Bosfor. Cazare și cină la Istanbul.
ZIUA 13: Mic dejun. Plecare spre ţară cu oprire la Epivata(locul de naştere al Sf. Cuvioase Parascheva de la Iaşi) şi la Edirne (Moscheea Selimiye). Sosire la București în funcţie de formalităţile vamale şi de trafic.
ZIUA 14: Mic dejun. Plecare dimineața din București. Sosire în Cluj-Napoca în cursul serii (aproximativ ora 19).
Preţ: 860 EURO/PERSOANĂ
Servicii incluse:
– Transport cu autocarul 50 de locuri;
– Cazare hoteluri 3* şi 4* în Turcia
– Mic dejun și cină în Turcia;
Ghid român vorbitor de limbă turcă:
Asistență religioasă: PROTOS. ANASTASIE BERBECEL(MĂNĂSTIREA FLOREȘTI-CLUJ-NAPOCA
Nu sunt incluse în preţ:
– Supliment la Camera Single 360 EURO/PERS(în Turcia)
– taxe de intrare la obiective, transport local si croaziera pe Bosfor (aprox. 300 euro/persoană în lire turcești);
– vaporaș dus-întors, taxă viză și transport în Insula Patmos-Grecia (cca. 180 euro/persoană).
-zbor opțional în balonul cu aer cald deasupra Capadociei(…euro/persoană).
-ghizi locali turci autorizați în interiorul obiectivelor (aprox. 60 euro/pers.)se vor achita însoțitorului de grup la sosirea în Turcia;
-Cazarea la București dus-întors 240 RON/PERSOANĂ single 180 ron/pers.
– asigurarea medicală …. de lei în funcție de vârstă(OBLIGATORIE);
– asigurare storno și medicală …. de lei in funcție de vârstă(OPȚIONALĂ).
Acte necesare: Paşaport valabil 5 luni de la revenirea în ţară şi asigurare medicală
NOTĂ: Începând cu data de 1 mai 2018 pentru intrarea pe teritoriul Turciei este obligatoriu paşaportul cu valabilitatea de minim 5 luni de la data întoarcerii în ţară.
Rezervarea locului se face prin achitarea unui avans de 300 euro/persoană.
*Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere. Centrul de pelerinaje nu poate fi făcut răspunzător pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze Centrul de Pelerinaje asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangențe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
*Programul pelerinajului poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
*Categoriile de clasificare a hotelurilor sunt conforme standardelor din ţările vizitate.