mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Rusia sau oficial Federația Rusă este o țară care se întinde pe un teritoriu vast în Europa și Asia. Cu o suprafață de 17.101.081 km², Rusia este cea mai întinsă țară din lume, aproape de două ori mai mare decât teritoriul celei de-a doua țări ca întindere, Canada. În ciuda întinderii sale, Rusia este doar a opta țară din punct de vedere al numărului de locuitori. Rusia are frontiere terestre cu următorii vecini (în sens trigonometric, de la nord-vest la sud-est): NorvegiaFinlandaEstoniaLetoniaLituaniaPoloniaBelarusUcrainaGeorgiaAzerbaidjanKazahstanChinaMongolia și Coreea de Nord. De asemenea, se află foarte aproape de Statele Unite ale AmericiiCanadaArmeniaIranTurcia și JaponiaSUA se află la o depărtare de numai 3 km în Insulele Diomede, (una sub controlul Rusiei, cealaltă sub controlul SUA), iar Japonia (Hokkaido) se află la o depărtare de 20 km de Insulele Kurile. În octombrie 2005, statisticile oficiale arătau că populația a scăzut cu mai mult de o jumătate de milion de cetățeni, ajungând la un număr de 145 de milioane de oameni.

Biserica ortodoxă rusă își regăsește originile în Botezul din Kiev din 988, când Prințul Vladimir I a adoptat, în mod oficial, religia Imperiului Bizantin ca religie de stat a Rusiei Kievene. Datorită acestui fapt, Biserica Ortodoxă Rusă și-a sărbătorit în 1988 aniversarea a o mie de ani de existență. Biserica Ortodoxă Rusă își revendică succesiunea apostolică prin patriarhul de Constantinopol. Astăzi Biserica Ortodoxă Rusă este biserica ortodoxă cu cel mai mare număr de credincioși. Peste 90% dintre etnicii ruși se declară ca fiind creștini ortodocși. Numărul de oameni care participă în mod regulat la slujbe este mult mai redus, dar crește în fiecare an. Biserica Ortodoxă Rusă are peste 23.000 de parohii, 354 episcopi, 635 mănăstiri, 102 școli bisericești.

Pelerini în Rusia

Ziua 1, MIERCURI 30 IUNIE 2021: Plecarea cu autocarul la ora 06.00 dimineața de la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, pe ruta Oradea – Debrețin(aeroport). Prezența pe Aeroportul din Debrețin la ora 11.00 obligatoriu. Decolare la ora 13.10, compania Wizz Air și aterizare la Moscova pe aeroportul Vnukovo la ora 16.30. Cazare și cină hotel 4* în Moscova.

Ziua 2, 1 IULIE 2021 JOI: Mic dejun. Plecarea spre Vladimir. Catedrala Adormirii din Vladimir unde s-au păstrat frescele lui Andrei Rubliov. Închinarea la moaștele Sf. Dreptmăritorilor Cneji Anrei Bogoliubskyi, Gleb, Georghii, Iziaslav; Ier. Luca, Simon, Serapion, Maksim. Plecarea spre Mănăstirea Diveevo. Cina și cazarea la hotel 4* în Diveevo.

Ziua 3,  2 IULIE 2021 VINERI: Sfânta Liturghie. Masa. Închinarea la moaștele Cuviosului Serafim de Sarov; Izvorul Sf. Serafim de Sarov, închinare la moaștele cuvioaselor Alexandra, Marta, Elena; Sfintele Starețe Parascheva, Pelaghia, Maria; Icoana Făcătoare a Maicii Domnului „Umilința”. Slujba Vecerniei. Drumul crucii pe Kanavka Sf. Serafim. Cina și cazarea la hotel 4* în Diveevo.

Ziua 4, 3 IULIE 2021 SÂMBĂTĂ: Mic dejun. Plecarea spre Murom. Închinarea la moaștele din mănăstirile Sfintei Treimi și Bunei Vestiri: a Sf. Dreptmăritorilor Cneji Petru și Fevronia, Constantin, Mihail, Teodor; Icoanele Făcătoare de Minuni „Znamenia”, „Tihvinskaya”, „Iverskaya”. Cazarea și cina la hotel 4* în Moscova.

Ziua 5, 4 IULIE 2021 DUMINICĂ: Micul dejun. Catedrala Hristos Mântuitorul (participare la Sfânta Liturghie). Închinare la moaștele Sf. Ier. Filaret Mitropolitul Moscovei. Excursia pe teritoriul Kremlinului din Moscova cu vizita Catedralelor: Adormirii Maicii Domnului, Sf. Arhangheli, Bunei Vestiri. Excursie prin Piața Roșie cu vizită la Catedrala Kazansk, Bisericuța Iversk, închinarea la Icoana Maicii Domnului „Iverskaya”. Vizita la Catedrala Vasilie Blajinul (moaștele Sf. Vasilie Blajinul). Vizitarea bisericii Sfântul Nicolae în Tolmaciah (Icoana Maicii Domnului Vladimirskaya, pictată de Apostolul Luca), Vizită la Galeria Tretiakov: picturile Cuviosului Andrei Rubliov și colecția de icoane rusești vechi. Cazare și cină la hotel 4* în Moscova.

Ziua 6, 5 IULIE 2021 LUNI: Micul dejun. Mănăstirea Donskoi (moaștele Patriarhului Tihon). Mănăstirea Pocrovsk (moaștele Cuvioasei Matrona de la Moscova). Mănăstirea Stretensk. Moaștele noului mucenic Sf. Ier. Ilarion Troecurovsk. Lavra Sf. Serghie de la Radonej, închinarea la moaștele Cuv. Serghie, Nikon și Deonisie de Radonej; Ier. Iosaf, Serapion și Inochentie mitropoliții de Moskova; Maksim Grecul. Cina și cazare hotel 3* în Serghiev Posad.

Ziua 7, (700 km.) 6 IULIE 2021 MARȚI: Micul dejun. Plecare cu autocarul spre Sankt Petersburg (Veneția Nordului). Vizită în orașul Novgorod cel mai vechi oraș slav pomenit în documente istorice și cel mai important oraș istoric din nord-vestul Rusiei. Cina si cazare hotel 4* în Sankt Petersburg.

Ziua 8, 7 IULIE 2021 MIERCURI: Liturghie Catedrala Sf. Isak. Mic dejun. Excursie prin oraș cu vizitarea celor mai importante obiective ale Sankt-Petrburgului: Lavra Sf. Alexandru Nevskyi, închinarea la moaștele Sf. Alexandru Nevskyi. Bisericuța și moaștele Sfintei Xenia din cimitirul Smolensk, Vizitarea mănăstirii Sf. Ioan pe Karpova – Moaștele Sf=ntului Ioan de Kronștadt. Vizitarea Catedralei Sf. Nicolae de Mare. Catedrala Cazanskii. Icoana Maicii Domnului „Cazanskaya” Cina si cazarea la hotel 4* în Sankt Petersburg.

Ziua 9, 8 IULIE 2021 JOI: Plecarea spre orașul Priozersk cu autocarul (drum de 3,5 ore). Deplasare cu vaporul spre Valaam. Vizitarea Mănăstirii Valaam: Închinarea la moaștele Cuv. Serghie și Gherman de Valaam, Moaștele Cuv. Antipa de la Calapodești. Icoana Maicii Domnului de la Valaam. Prânz. Vizita la „Moșia Centrală” și cimitirul Stareților. Vizitarea schitului Sf. Nicolae. Ora 18.00 plecare de pe Insula Valaam spre Priozersk. Sosire la Sankt-Petersburg aprox. ora 23.00, cazare hotel 4* în Sankt Petersburg.

Ziua 10, 9 IULIE 2021 VINERI: Micul dejun. Catedrala Învierii Domnului (Mântuitorul Însângerat).  Excursia în Ermitaj(unul din cele mai mari muzee ale lumii, gazduit în Palatul de Iarna. Muzeul dispune de un fond de 3 milioane de piese, din care sunt expuse numai 60.000 de opere, acestea prezentand istoria artei europene și orientale incepand cu era preistorica. Colectia expusa contine tablouri de Picasso, Raphael, Leonardo da Vinci, Titian, El Greco, Rubens si multi alti artiști celebri). Optional plimbare cu vaporul pe Neva. Cina si cazare hotel 4* în Sankt Petersburg.
Micul Dejun.

Ziua 11, 10 IULIE 2021 SÂMBĂTĂ: Deplasare la aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, decolare la ora 10.10 cursa Wizz Air aterizare la Budapesta la ora 11.50. La Cluj-Napoca se va ajunge cu autocarul în cursul serii(aproximativ orele 19.00 – 20.00)

PREȚ: … EURO       

1 RON = 15,85 RUBLE(RUB)

Supliment la CAMERA SINGLE … EURO/PERSOANĂ.

Însoţitor din ţară: PROTOSINGHEL ANASTASIE – MĂNĂSTIREA FLOREȘTI(CLUJ-NAPOCA)

Prețul include:

– Bilete de avion cu taxele de aeroport și bagaje incluse de la Budapesta.

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână un rucsac(fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite) dimensiuni 40x30x20 CM.

– transport cu autocarul în Rusia

– 10 nopți cazare la hoteluri (camere duble sau single-pentru cine dorește în regim single);

– Mic dejun și cină

– Bilete la Muzeul Kremlinului: curtea și catedralele din Kremlin

– Intrările în bisericile muzee: Vasilie Blajenul (Moscova), Catedrala Sf. Isaak și Mântuitorul Însângerat (Sankt-Petersburg);

– Excursia la Mănăstirea Valaam pe lacul Ladoga – vaporul Priozersk – Valaam – Priozersk;

Însoțitor: preot ghid și traducător vorbitor de limba română.

Prețul nu include:

Transportul cu autocarul pe ruta Cluj-Napoca – Oradea – Debrețin(aeroport) și retur Budapesta(aeroport) – Oradea – Cluj-Napoca … RON de persoană.

Muzeul Ermitaj aprox. 10 euro

Galeria Tretiacov aprox. 10 euro

Vaporașul pe Neva aprox. 15 euro

Invitațiile pentru viză 15 dolari\persoană (invitație de grup). 

Taxa de viză 310 RON de persoană(viza se obține de la Consulatul Rusiei din București cu pașaportul în original minim două pagini libere). PAȘAPORTUL VA FI ADUS SAU TRIMIS ÎN ORIGINAL LA AGENȚIE ÎN CLUJ-NAPOCA PÂNĂ ÎN DATA DE 28 MAI 2021 OBLIGATORIU.

Asigurarea MEDICALĂ … lei de persoană(OBLIGATORIE pentru obținerea vizei)

Asigurarea STORNO … lei de persoană(OPȚIONALĂ DAR RECOMANDATĂ)

ACTE NECESARE:  paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară(PAȘAPORTUL SE ADUCE LA AGENȚIE ÎN ORIGINAL CU CEL PUȚIN O LUNĂ ÎNAINTEA PLECĂRII), 1 foto tip paşaport (Fotografie color 3,5х4,5 cm. pe fundal alb, cu imaginea clară a chipului (din față).

Copie buletin de identitate; număr de telefon
Pentru doamne numele de fată.
Locul de mucă: funcția, care este seviciul, adresa, telefon de la serviciu și mail.

Agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 30 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat /confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte. La înscriere se plătește un avans de 400 euro de persoană.

Pin It on Pinterest

Share This