mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

 

https://doxologia.ro/muntele-tabor-pelerinajul-parintelui-cleopa-la-locurile-sfinte

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează în perioada 17 – 24 august 2023, un Pelerinaj în Țara Sfântă.
Pelerinajul își propune să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței.

Prețul întregului pachet se ridică la valoarea de 480 euro + 580 dolari/persoană

 SUPLIMENT de cameră SINGLE 380 dolari/persoană.

Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 480 euro de persoană, se face contractul și se încheie obligatoriu asigurarea storno și medicală, diferența se va plăti până în data de 21 iulie 2023.

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.
 • Urcarea și așezarea în autocar se face în ordinea înscrierilor ca urmare a plății avansului.

Preţul include:

 • transport cu avionul Cluj-Napoca – Istanbul – Tel Aviv –Istanbul – Cluj-Napoca, cursa Turkish Airlines cu masă şi băuturile incluse pe avion;
 • Taxele de aeroport incluse în preț 209 euro/persoană
 • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3* și 4* în Tiberias/Nazaret(2 nopţi), Bethlehem/Ierihon/Ramallah(5 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficială pentru Israel şi Palestina;
 • 8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină – bufet suedez);
 • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetzimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi taxi la Mănăstirea Sfântul Sava);
 • Autocar pentru transport în Israel pe toată durata programului;
 • Ghid evreu vorbitor de limbă română în Israel:
 • Preot însoţitor: PR. PARGEA DORIN IONEL
 • Bagaje: bagajul de cală (2 buc.) max. 40 kg/pers., bagajul de mână max. 8 kg/pers. (fără cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 55x40X23 CM.
                Preţul nu include:
 • Tips-uri pentru șofer și ghid (30 €) – se achită în Israel
 • Asigurarea storno și medicală de sănătate în funcție de vârstă…ron(obligatorie)
               Acte necesare:
 • Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară
Calendarul Pelerinajului:

Ziua I  Întâlnire pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca – plecări internaționale (sala de aşteptare) – JOI SEARA 17 AUGUST 2023 la ora 19.00, cursa Turkish Airlines, decolare ora 21.00, escală la Istanbul la ora locală 22.45, decolare de la Istanbul(vineri 18 08 2023) la ora 01.30, sosire pe Aeroportul Internațional din Tel Aviv la ora 03.35. Transfer la hotel în Tiberias/Nazaret. 

Ziua II: Mic dejun. Plecăm spre ORAȘUL CAPERNAUM, oraş denumit şi “CETATEA DOMNULUI HRISTOS” (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru unde a fost vindecată soacra Apostolului Petru), TABGHA, locul unde Iisus a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, MUNTELE FERICIRILOR. Vizităm Biserica Ortodoxă SFÂNTUL GAVRIIL din NAZARET cu Izvorul FECIOAREI MARIA. Vizitarea BISERICII CATOLICE BUNA VESTIRE, cea mai mare construcţie de cult din Orientul Apropiat şi vizită în satul CANA GALILEII la biserica ortodoxă ridicată pe locul casei lui Simion Cananitul, unde IISUS HRISTOS a făcut prima minune a transformării apei în vin. Cazare şi cină la hotel în oraşul Tiberias/Nazaret. La ora 20:00 ne îndreptăm spre Muntele Tabor şi vom urca(urcarea posibil să fie pe jos la fel și coborârea!!!) la biserica grec-ortodoxă a Schimbării la Faţă a Domnului Hristos. Vizitarea mănăstirii şi a celor 3 colibe simbolice. Participare la Sfânta Liturghie săvârșită de Patriarhul Ierusalimului. Ora coborârii va fi după terminarea Sfintei Liturghii. Retur la hotel şi odihnă. 

Ziua III: Mic dejunÎncepem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus(Muntele Înălțării Domnului Hristos la cer). Vom vizita Mănăstirea rusească ELEON şi vom vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăți. MUNTELE MĂSLINILOR cu vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit(Domnul a plâns),  GRĂDINA GHEȚIMANI cu BISERICA NAȚIUNILORMORMÂNTUL MAICII DOMNULUI şi PEȘTERA GHEȚIMANI.  Cină şi cazare la hotel în Bethleem.

 Ziua IV: Mic dejun. BETHLEEM – Vizitarea Bisericii Ortodoxe a NAȘTERII DOMNULUI HRISTOS şi a Peșterii unde S-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii catolice Sfânta Ecaterina, Grota Laptelui, Câmpul păstorilor. Continuarea drumului în deșert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava și Mănăstirea Sf. Teodosie. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui David – ZIDUL PLÂNGERII.  Cină şi cazare la hotel în Bethleem.

Ziua V: Mic dejun. Deplasare în orașul IERIHON – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la MĂNĂSTIREA  românească de la Ierihon. Privire de ansamblu a MĂNĂSTIRII din pustia CARANTANIEI(locul unde Mântuitorul Hristos a fost ispitit de diavol). Continuăm drumul la Hozeva și vizităm MĂNĂSTIREA SFÂNTULUI GHEORGHE cu moaștele SFÂNTULUI IOAN IACOB Românul de la Neamț. MAREA MOARTĂ – 400 metri cea mai joasă altitudine de pe glob şi apoi o scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) de la Marea Moartă. Cină şi cazare la hotel în Bethleem.

Ziua VI: Mic dejun. Vom intra în Cetatea Sfântă a IERUSALIMULUI prin Poarta Sfântului Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Sfânta Fecioară Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a DRUMULUI CRUCII cu cele 14 locuri în care S-a oprit DOMNUL HRISTOS pâna la SFÂNTUL MORMÂNT. Urcare pe GOLGOTA, PIATRA UNGERII, SFÂNTUL MORMÂNT al DOMNULUI IISUS HRISTOS. Cină şi cazare la hotel în Bethleem.

Ziua VII: Mic dejun. Coborâm spre RÂUL IORDAN. Vizitarea MĂNĂSTIRII SFÂNTULUI GHERASIM de pe malul RÂULUI IORDAN. Localitatea EIN KAREM – locul nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Vizită la BISERICA şi CĂMINUL românesc din IERUSALIM. Cină şi cazare la hotel în Bethleem.

 Ziua VIII: Mic dejun. Deplasarea spre Aeroport, ora 14:20 decolarea Turkish Airlines cu escală la Istanbul la ora locală 16.25, decolare de la Istanbul spre CLUJ-NAPOCA la ora 18.35 și sosire la ora 20:10 pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU(joi 24 august 2023).

CONDIȚII DE RETRAGERE:
a) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplică în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat/confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte.

Pin It on Pinterest

Share This