mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

 

Ziua I: ÎNTÂLNIRE pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA JOI 6 APRILIE 2023 la ora 09.00 DIMINEAȚA – OBLIGATORIU. Decolare la ora 11.00 și sosire pe AEROPORTUL BEN GURION – TEL AVIV la ora 14.00. Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă”(locul Schimbării la Faţă a Domnului,  Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Cazare şi cină hotel în Nazareth/Tiberias.

Ziua II, VINERI:  Mic dejun.  Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazaret – închinare în Biserica Ortodoxă Sfântul Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Romano–Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de Predica de pe munte a Domnului Hristos. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sfântul Petru, vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sfântului Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum, Râul Iordan – Yardenit: – loc amenajat pentru a intra în apa Iordanului. Cazare hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua III, SÂMBĂTĂ: Mic dejun. Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării DomnuluiMănăstirea Pater Noster (locul în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor(ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Deplasare pe Muntele Sion – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii DomnuluiFoişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David. Deplasare la  Zidul Plângerii. Aşezământul Românesc de la IerusalimCazare şi cină hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua IV, DUMINICĂ:  Mic dejun. Deplasare spre Egipt, Mănăstirea Sfânta Ecaterina. Închinare în Mănăstirea ortodoxă Sfânta Ecaterina – cea mai veche mănăstire ortodoxă din lume în care a viețuit Sfântul Ioan Scărarul si Sfântul Nil, Filotei, Anastasie, Grigore si în care se găsesc moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina; gropnița cu moaștele Sfântului Ștefan Sinaitul, Paraclisul  Sfântului Prooroc Moise, muzeul mănăstirii cu o importantă colecție de icoane vechi de o deosebită valoare(Mănăstirea Sfânta Ecaterina din peninsula Sinai, Egipt, are o istorie aparte. Înfiinţată în anul 527 d. Hr., de către Împăratul Iustinian cel Mare şi soţia acestuia, Teodora, mănăstirea a trecut prin numeroase încercări, inclusiv invazia islamului. Iniţial, locul era cunoscut sub numele de Mănăstirea Schimbării la Faţă sau Mănăstirea Rugului Aprins. În secolul al IX-lea, mănăstirea a fost rebotezată în Sfânta Ecaterina din Alexandria, ale cărei moaşte au fost transportate aici în chip minunat. Izolată în pustiu, cu un număr impresionant de cărţi antice – biblioteca este a doua, în lume, după cea a Vaticanului – Mănăstirea Sfânta Ecaterina a fost şi este unul dintre cele mai râvnite locuri de pelerinaj ortodox din lume). Cazare şi cină hotel în St. Catherina 3*.

Ziua  V, LUNI: Dimineața in jurul orei 01.00 se va urca pe Muntele Sinai – locul în care Moise a primit Tablele Legii. Urcarea este opțională. Cine nu doreste sau nu poate depune efort fizic rămâne cazat în cameră.(pentru munte: lanterna, rucsac, fes, încălțăminte si îmbrăcăminte adecvata). Cine nu urcă pe Muntele Sinai poate participa la Sfânta Liturghie la mănăstireMicul dejun, întoarcere spre Israel. Cazare şi cină la Taba în Egipt.

Ziua  VI, MARȚI: Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Deplasare spre Ierihon – închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la IerihonMănăstirea Sf. Gherasim de la Iordan. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului), Cină şi cazare hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua  VII, MIERCURI: Mic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sf. Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfanta Cruce, etc.  Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria.  Cazare şi cină hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua  VIII, JOI:   Mic dejun. Biserica închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe de la Lida unde se află și mormântul mucenicului. Ora 15:00 decolarea aeronavei HISKAY  spre CLUJ-NAPOCA și sosire la ora 18:00 pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU.

                              PREŢ: 400 EURO + 640 DOLARI/PERSOANĂ 

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

Preţul include:

Bilete de avion Cluj-Napoca – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca cu compania HAISKAY;
Taxele de aeroport;
Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
7 nopţi cazare la hotel de 3* și 4* în Betlehem/Ierihon/Ramallah(4 nopţi), în Nazaret/Tiberias (1 noapte), Sf. Ecaterina-Egipt(1 noapte) și Taba(Egipt 1 noapte) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel, Palestina și Egipt
8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină bufet suedez);
Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Grădina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor);
Autocar pentru transport în Israel şi Egipt pe toată durata programului;
Ghid: POVARNĂ ALEXANDRU LUCIAN

Ghid vorbitor de limbă română/engleză în Egipt.

Preot însoţitor pentru grup: PR. PENȚA BOGDAN IOAN

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 40x30x20 cm.

Prețul nu include:

– Tips(Bacșiș) pentru ghid și șofer (30 EURO) și 10 EURO în Egipt – (se achită în Israel);

Asigurarea medicală de sănătate în funcție de vârstă(OBLIGATORIE).

 – Asigurare STORNO în funcție de persoană(OPȚIONALĂ dar RECOMANDATĂ)

Acte necesare: Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară.

 

Pin It on Pinterest

Share This