mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Descoperă Malta, o bijuterie mediteraneană ce te îmbie cu istorie fascinantă, peisaje pitorești și cultură vibranta! Explorând Valletta, capitala, vei admira arhitectura barocă și fortificațiile medievale. În Mdina, orașul tăcut, vei călători în timp. Malta impresionează cu vestigii megalitice unice și templele din perioada neolitică, precum Ħaġar Qim. Clima plăcută în iunie completează experiența, facilitând explorarea insulei Gozo. Descoperă peisaje mediteraneene autentice și o istorie bogată într-un circuit captivant prin Malta!

ZIUA 1: Întâlnire pe Aeroportul Internațional Henri Coanda din Otopeni, sala de așteptare, MARTI 4 IUNIE 2024 la ora 15.30. Decolare la ora 18.10 cursa Wizz Air Malta W43259, sosire pe aeroportul din Malta la ora 19.35.

ZIUA 2 – Biserica și Sanctuarul din MelliehaBiserica din Mellieha, dedicată Naşterii Fecioarei Maria, datează din secolul al XVI-lea și este un loc de închinare important pentru localnici.

Golful Golden: este una dintre cele mai frumoase plaje ale Maltei, oferind nisip auriu și ape cristaline. Este locul perfect pentru relaxare și plajă.

Domul Oval Mgarr Această zonă oferă o vedere panoramică asupra golfului Mgarr și a zonei rurale malteze. Cupola este remarcabilă din punct de vedere arhitectural.

Mosta RotundaBiserica Rotunda din Mosta este cunoscută pentru domul său masiv și pentru faptul că a supraviețuit unui impact direct al unei bombe în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Oprire la Insula Sfântului PavelO mică insulă care se spune că a fost locul unde Sfântul Pavel a naufragiat în anul 60 d.Hr. Este vizibilă din diverse puncte de pe insula principală.

ZIUA 3Tur Ghidat în Mdina „Orașul Tăcut” este un oraș medieval cu străzi înguste, construit în jurul anului 700 î.Hr. Turul te va introduce în istoria și cultura acestui oraș fascinant.

Catedrala Sfântul Pavel și Muzeul Catedralei din Mdina Catedrala din Mdina datează din secolul al XII-lea și adăpostește opere de artă valoroase. Muzeul catedralei expune obiecte liturgice și artefacte istorice.

Tur ghidat și Plimbare în Rabat: Rabat este celebru pentru Villa Romană și Grota Sfântului Pavel.

Biserica Sf. Pavel din Rabat Această biserică remarcabilă a fost construită de cavalerii ospitalieri în onoarea Sfântului Pavel și a fost finalizată în secolul al XVII-lea. Timp Liber în Rabat:  Explorează pe cont propriu și bucură-te de atmosfera istorică a orașului.

ZIUA 4 – Biserica St. Lawrence Birgu/VittoriosaAceastă biserică impresionantă datează din secolul al XVI-lea și este dedicată Sfântului Laurentiu.

Palatul Inchizitorului din Birgu oferă o privire asupra perioadei medievale a Maltei și a metodelor de justiție.

Birgu și Harbour în Barca Malteză tradițională: Descoperă străzile înguste și atmosfera istorică din Birgu, apoi bucură-te de o plimbare relaxantă în portul maltez într-o barcă tradițională.

ZIUA 5Timp Liber pentru relaxare și cumpărături.

ZIUA 6 – Parcul Arheologic Ħaġar Qim:  Situl arheologic oferă o privire în istoria preistorică a Maltei, cu temple megalitice impresionante.

Satul Pescăresc Marsaxlokk:  Marsaxlokk este renumit pentru tradiția sa piscicolă și pentru atmosfera pitorească. Bucură-te de un prânz cu fructe de mare într-un restaurant local.

Biserica Tal-Madonna Ta Pompej în Marsaxlokk: Această biserică simplă este dedicată Fecioarei Maria și oferă o oportunitate de a experimenta viața religioasă locală.

ZIUA 7Insula GOZO Bazilika Tal-Madonna Ta’Pinu: Bazilica este un important loc de pelerinaj, iar arhitectura sa impresionantă atrage vizitatori din întreaga lume. Salt Pans și Peştera Calypso (opțional Golful Ramla)

Ziua 8 – Tur de Plimbare în Valletta: Descoperă capitala Maltei, Valletta, un oraș fortificat construit în 1566 de către Cavalerii Sfântului Ioan. Valletta este plină de istorie și arhitectură barocă impresionantă. Printre principalele atracții se numără poarta principală, Republic Street și Piața Sfântul Gheorghe.

Catredrala Sfântul Ioan Construită între 1572 și 1577, această catedrală este una dintre cele mai frumoase din Europa. Operele de artă ale lui Caravaggio, precum „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” sunt expuse în interiorul catedralei.

Biserica St. Pavel a Naufragiului Această biserică a fost construită pentru a comemora naufragiul lui Sfântul Pavel pe insula Malta în anul 60 d.Hr. Este cunoscută pentru picturile și sculpturile sale remarcabile.

Deplasare la aeroport pentru formalitațile vamale, prezența la ora 18.00(ora locală) decolare ora 20.10(ora locală), cursa Wizz Air Malta W43260, sosire pe aeroportul din Otopeni la ora 23.30 (ora României).

PREȚ: 900 EURO/persoană

PREȚUL INCLUDE:

– transport cu avionul compania Wizz Air Malta cu toate taxele incluse de la București – Malta și retur;
– transport local – autocar cu aer condiționat;
– 7 nopți cazare în camere duble sau triple(la cerere) la două hoteluri de 4* în St. Paul(Qawra).

– mic dejun si cină incluse;

– ghid vorbitor de limbă engleză(informațiile transmise vor fi traduse de către însoțitorul grupului din România);

– însoțitor de grup din țară: PR. IERIMA ANDREI  

Bagaje incluse: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/persoană, dimensiunea bagajului de cală nu trebuie să depășească 140x80x30CM, bagajul de mână până la 10 kg.(fără obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 40x30x20CM.

PREȚUL NU INCLUDE:
– intrări la obiectivele din program aproximativ 125 euro/persoană(sumă care include și plata ghidului local).

– asigurare medicala în funcție de vârstă(OBLIGATORIE);
– asigurarea storno în funcție de vârstă (OPȚIONALĂ dar RECOMANDATĂ)
– alte cheltuieli personale.

 – transportul cu autocarul la București(dus-întors) aproximativ 300 ron de persoană(în funcție de numărul de persoane). Plecarea marți 4 iunie 2024 la ora 05.00 dimineața(prezența la ora 04,30) de la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca.

  • Supliment camera single 350 euro pentru cele șapte nopti de cazare.

ACTE NECESARE:
– carte de identitate sau pașaport

CONDIȚII DE RETRAGERE:
a) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 25 de zile calendaristice înainte de data plecării;
b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplică în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat/confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte.

Pin It on Pinterest

Share This