mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

           Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează o serie de Pelerinaje în Israel. Pelerinajele își propun să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței.

GRUP 2  18 – 25 MAI 2023 PREZENȚA OBLIGATORIE JOI 18 MAI 2023 LA ORA 09.00 DIMINEAȚA pe AEROPORTUL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA ÎNSOȚITOR PR. MORARIU IULIU OVIDIU – COȘBUC(NĂSĂUD) GHID TZVI KEREN(GHEORGHE)

Ziua I: ÎNTÂLNIRE pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA la ora 09.00 DIMINEAȚA-OBLIGATORIU. Decolare, compania Hiskay, la ora 11.00 şi sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv ora 14.00. BETHLEEM – Vizitarea Bisericii Ortodoxe a NAȘTERII DOMNULUI HRISTOS şi a Peșterii unde S-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii catolice Sfânta Ecaterina. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua II: Mic dejun. Câmpul păstorilor. Continuarea drumului în deșert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava și Mănăstirea Sf. Teodosie. Continuăm drumul la Hozeva și vizităm MĂNĂSTIREA SFÂNTULUI GHEORGHE cu moaștele SFÂNTULUI IOAN IACOB Românul de la Neamț. Deplasare în orașul IERIHON – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la MĂNĂSTIREA  românească de la IerihonuPrivire de ansamblu asupra MĂNĂSTIRII din pustia CARANTANIEI(locul unde Mântuitorul Hristos a fost ispitit de diavol). Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua III: Mic dejun. MAREA MOARTĂ – 400 metri cea mai joasă altitudine de pe glob şi apoi o scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) de la Marea Moartă. Coborâm spre RÂUL IORDAN. Vizitarea MĂNĂSTIRII SFÂNTULUI GHERASIM de pe malul RÂULUI IORDAN. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului,Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui David– ZIDUL PLÂNGERII. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah .

Ziua IV: Vom intra în Cetatea Sfântă a IERUSALIMULUI prin Poarta Sfântului Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Sfânta Fecioară Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a DRUMULUI CRUCII cu cele 14 locuri în care S-a oprit DOMNUL HRISTOS pâna la SFÂNTUL MORMÂNT. Urcare pe GOLGOTA, PIATRA UNGERII, SFÂNTUL MORMÂN al DOMNULUI IISUS HRISTOS, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizită la BISERICA şi CĂMINUL românesc din IERUSALIM. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah . 

Ziua V: Mic dejunÎncepem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus(Muntele Înălțării Domnului Hristos la cer). Vom vizita Mănăstirea rusească ELEON şi vom vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăți. MUNTELE MĂSLINILOR cu vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit(Domnul a plâns),  GRĂDINA GHEȚIMANI cu BISERICA NAȚIUNILORMORMÂNTUL MAICII DOMNULUI şi PEȘTERA GHEȚIMANI. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VI: Vizităm orașul Nazaret – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Cazare şi cină în oraşul Nazaret/Tiberias.                 

Ziua VII: Mic dejun. MUNTELE TABOR cu vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut SCHIMBAREA la FAȚĂ a  DOMNULUI HRISTOS. ORAȘUL CAPERNAUM, oraş denumit şi “CETATEA DOMNULUI HRISTOS” (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru unde a vindecat-o pe soacra Apostolului Petru),TABGHA, locul unde Iisus a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, MUNTELE FERICIRILOR. Cazare şi cină la hotel în oraşul Nazaret/Tiberias.

Ziua VIII: Mic dejun. Vizităm Mănăstirea ”Stela Maris” cu peștera în care a viețuit Sfântul proroc Ilie Tesviteanul, vom privi “Grădinile suspendate” ale cultului Bahai. Prezența la aeroport la ora 12.00. La ora 15:00  decolarea Hiskay  spre CLUJ-NAPOCA și sosire la ora 18:00 pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU.

PREŢ: 980 EURO/PERSOANĂ  

PREŢUL INCLUDE:

  • Bilete de avion compania Hiskay Cluj-Napoca – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca cu compania Hiskay;
  • Taxele de aeroport;
  • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
  • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
  • 7 nopţi cazare la hotel de 3* și 4* în Bethleem/Ierihon/Ramallah(5 nopţi) și în Nazaret/Tiberias (2 nopți)  – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
  • 8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină bufet suedez);
  • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Grădina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și la Mănăstirea Sfântul Sava din Pustiul Iudeii);
  • Autocar pentru transport în Israel pe toată durata programului;

ÎNSOŢITOR PENTRU GRUP: PR. MORARIU IULIU OVIDIU

BAGAJE: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână un rucsac(fără cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 40x30x20CM,

PREȚUL NU INCLUDE:

-Tips(Bacșiș) pentru ghid și șofer (30 €) – (se achită în Israel OBLIGATORIU);

-Asigurare STORNO și MEDICALĂ în funcție de vârstă RON(obligatorie)

-Supliment la cameră single 350 euro.

ACTE NECESARE: Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplică în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat/confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte.

Pin It on Pinterest

Share This