mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

 

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează o serie de Pelerinaje în Israel. Pelerinajele își propun să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței.

Ziua I: ÎNTÂLNIRE pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA SÂMBĂTĂ 11 NOIEMBRIE 2023 la ora 04.10 DIMINEAȚA-OBLIGATORIU. Decolare la ora 06.10 şi sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv ora 09.10. MUNTELE TABOR cu vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut SCHIMBAREA la FAȚĂ a  DOMNULUI HRISTOS. ORAȘUL CAPERNAUM, oraş denumit şi „CETATEA DOMNULUI HRISTOS” (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru unde a vindecat-o pe soacra Apostolului Petru), TABGHA, locul unde Iisus a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, MUNTELE FERICIRILOR. Cazare şi cină în oraşul Nazaret/Tiberias.                 

     Ziua II: Mic dejun.Vizităm orașul Nazaret – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua III: Vom intra în Cetatea Sfântă a IERUSALIMULUI prin Poarta Sfântului Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Sfânta Fecioară Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a DRUMULUI CRUCII cu cele 14 locuri în care S-a oprit DOMNUL HRISTOS pâna la SFÂNTUL MORMÂNT. Urcare pe GOLGOTA, PIATRA UNGERII, SFÂNTUL MORMÂN al DOMNULUI IISUS HRISTOS, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizită la BISERICA şi CĂMINUL românesc din IERUSALIM. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

    Ziua IV: Mic dejun. BETHLEEM – Vizitarea Bisericii Ortodoxe a NAȘTERII DOMNULUI HRISTOS şi a Peșterii unde S-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii catolice Sfânta Ecaterina, Grota Laptelui, Câmpul păstorilor. Continuarea drumului în deșert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava și Mănăstirea Sf. Teodosie. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui DavidZIDUL PLÂNGERII. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

    Ziua V: Mic dejun. Deplasare în orașul IERIHON – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la MĂNĂSTIREA  românească de la Ierihonu. Privire de ansamblu asupra MĂNĂSTIRII din pustia CARANTANIEI(locul unde Mântuitorul Hristos a fost ispitit de diavol). Localitatea EIN KAREM – locul nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

    Ziua VI: Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus(Muntele Înălțării Domnului Hristos la cer). Vom vizita Mănăstirea rusească ELEON şi vom vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăți. MUNTELE MĂSLINILOR cu vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit(Domnul a plâns),  GRĂDINA GHEȚIMANI cu BISERICA NAȚIUNILOR, MORMÂNTUL MAICII DOMNULUI şi PEȘTERA GHEȚIMANI. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VII: Continuăm drumul la Hozeva și vizităm MĂNĂSTIREA SFÂNTULUI GHEORGHE cu moaștele SFÂNTULUI IOAN IACOB Românul de la Neamț. MAREA MOARTĂ – 400 metri cea mai joasă altitudine de pe glob şi apoi o scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) de la Marea Moartă. Coborâm spre RÂUL IORDAN. Vizitarea MĂNĂSTIRII SFÂNTULUI GHERASIM de pe malul RÂULUI IORDAN. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

     Ziua VIII: Trezire matinală!!! Mic dejun la pachet. Ora 10:05  decolarea WIZZ-AIR  spre CLUJ-NAPOCA și sosire la ora 13:05 pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU.

Preţ: 430 Euro/persoană + 550 dolari/persoană

CAMERA SINGLE: 300 dolari

Reducere copil 2-12 ani: – 50 dolari (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră)

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

 Preţul include:

– Bilete de avion Cluj-Napoca – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;

– Taxe de aeroport;

– Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;

– Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;

– 7 nopţi cazare la hotel de 3* și 4* în Tiberias/Nazaret (o noapte), Betlehem/Ierihon/Ramallah (6 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina

– 7 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină –  BUFET SUEDEZ);

– Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Gradina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și Mănăstirea Sf. Sava);

– Autocar pentru transport în Israel pe toată durata programului;

– Ghid evreu vorbitor de limbă română în Israel;

– Preot însoţitor pentru grup: PROTOSINGHEL ACACHIE – STAREȚ MĂNĂSTIREA VOIVODENI(SĂLAJ)

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână un rucsac(nu se acceptă trolerul la mână)(fără cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de mână un rucsac nu trebuie să depășească 40x30x20CM.

Pretul nu include:

– Tips-uri (35 €) – (se achită în Israel);

– Asigurarea medicală de sănătate:  în funcție de vârstă(OBLIGATORIE)

Asiguraea STORNO în funcție de vârstă(OPȚIONALĂ).

Acte necesare:

– Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară.

Pin It on Pinterest

Share This