mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Avans la înscriere 300 ron de persoană iar plata finală până în 24 mai 2024.

Ziua 1: Cluj-Napoca(Plecarea miercuri 5 iunie 2024 la ora 06.30 dimineața de la SALA SPORTURILOR HORIA DEMIAN) – Turda – Alba-Iulia – Mănăstirea Prislop –  Mănăstirea Lainici – Casa Memorială ,,Ecaterina Teodoroiu,, – Târgu Jiu(masa tăcerii, coloana infinitului) – cazare hotel(Tg. Jiu)

Ziua 2: Mic dejun. Mănăstirea Tismana(închinare la mormântul Cuviosului Gherontie cel nebun pentru Hristos)Drobeta Turnu SeverinHidrocentrala de la Porțile de FierMănăstirea Sfânta Ana de la Orșova –  Cazanele Mari și Mici (opțional și în funcție de timp, croazieră pe Dunăre aprox. 50 ron/persoană) – „Decebalus Rex” – Schitul MraconiaBăile Herculane (cazare hotel)

Ziua 3: Mic dejun. Traversăm Parcul Național Cheile Nerei și vizităm CASCADA BIGĂR din Caraș Severin(presa internațională nu a ezitat să o includă într-un top al celor mai frumoase cascade naturale din lume. Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița (176,60 hectare), din județul Caraș-Severin. Aici este și locul de trecere prin țara noastră a Paralelei 45. Cascadă Bigăr se află în Valea Minisului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici. Izbucul Bigăr este un izvor puternic (de unde termenul izbuc), alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peștera cu același nume din Munții Aninei. După circa 200m, apa izvorului (bogată în calcar) se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros, ce poartă numele de Cascada Bigăr)Complexul Mulinologic de la Rudăria (localitatea Eftimie Murgu)În judeţul Caraş-Severin se află cel mai mare complex mulinologic din România, unic în sud-estul Europei, sau morile de apă de la Rudăria, aşa cum le cunosc bănăţenii. Dacă în 1874 existau 51 de mori, după inundaţiile din 1910 au mai rămas doar 22, aşezate asemenea unei salbe de mărgele pe o lungime de trei kilometri. Complexul mulinologic de la Rudăria face parte din patrimoniul mondial UNESCO și este alcătuit din 22 de mori de apă, vechi de sute de ani. O parte dintre ele sunt încă funcţionale, făina şi mălaiul obţinându-se şi azi prin aceleaşi metode seculare de măcinat. Fiecare moară poartă un nume și o poveste transmisă de la o generație la alta de rândași, cum sunt numiți coproprietarii morilor care macină, aici, cu rândul – Reşiţa (muzeul locomotivelor) Mănăstirea Bocşa Vasiova – Mănăstirea Timișeni – Timişoara(Catedrala Mitropolitană cu închinare la moaștele Sf Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș)Timișoara(cazare hotel)

Ziua 4: Mic dejun. Mănăstirea Gai(Arad) – Mănăstirea Hodoş Bodrog – Mănăstirea Râmeț – Cluj-Napoca.

      Preţ: 900 RON/PERSOANĂ              

Preţul include:                                               

  • Transport cu autocar 50 locuri.
  • 3 cazări la hotel
  • 3 mic dejunuri
  • Ghidaj şi asistenţă religioasă: Teglaș Flaviu Cristian

 Prețul nu include:

Cascada Bigăr: 5 ron de persoană.

Hidrocentrala de la Porțile de Fier: 12 ron adulți, 6 ron pensionari.

NOTĂ: Conform OUG nr. 8/2009, Art. 7 aliniat 3: Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei fapta unității afiliate de a da rest în bani la tichetul de vacanță.

Pin It on Pinterest

Share This