mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

https://www.mae.ro/travel-conditions/3698 condițiile de călătorie în Franța

PELERINAJ-CIRCUIT la PARIS
16 – 26 AUGUST 2024

ZIUA I:(vineri 16 august 2024)Plecarea de la Cluj-Napoca(ora 06.00 de la Sala Sporturilor „Horia Demian”) – Oradea – Budapesta – admirăm din exterior Parlamentul Ungariei și Podul cu Lanțuri, apoi vizităm catedrala Sf. Ștefan, cea mai mare biserică din oraș și a treia ca mărime din Ungaria(adăposteşte mâna Sf. Ştefan, primul rege creştin al Ungariei). Plecare spre Viena, cazare și cină la Viena.

ZIUA II: (sâmbătă 17 august 2024)Mic dejun. Se vizitează Palatul Imperial Schonbrunn, apoi Palatul Hofburg(Muzeul Sisi, Apartamentele Imperiale și Colecția de Argintărie) și catedrala Sf. Ştefan(cel mai important edificiu religios din capitala Austriei, Catedrala a fost martorul mai multor evenimente importante din istoria acestei țări și a devenit, cu turnul său de 136 metri și acoperișul său alcătuit din peste 230.000 de țigle multicolore, unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale orașului). Plecare spre orașul Linz. Cazare şi cină la Linz.

ZIUA III:  (duminică 18 august 2024) Mic dejun. Plecăm spre München (Germania), unde vizităm biserica Sf. Petru, cea mai veche din oraș (sec. XII), apoi piața centrală a orașului – Marienplatz,  admirăm Turnul Primăriei și vizităm Catedrala catolică din München (cunoscută și sub numele de Frauenkirche). Continuăm călătoria noastră pentru a ajunge spre seară la Strasbourg (Franța). Cazare și cină la Strasbourg.

ZIUA IV: (luni 19 august 2024) Mic dejun. O scurtă oprire la sediul Parlamentului European din Strasbourg, apoi continuam drumul nostru către Paris. Începem vizitarea metropolei pariziene cu piaţa Trocadero şi Turnul Eiffel, simbolul Franţei. Cazare şi cină la Paris.

ZIUA V: (marți 20 august 2024) Mic dejun.Deplasare la Limours, la sediul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale; ne întoarcem în Paris și intrăm în Ile de la Cité, unde vom vizita două obiective de referinţă: Catedrala Notre Dame – cel mai important monument gotic al Franţei (exterior – se află încă în proces de restaurare, în urma incendiului din 15 aprilie 2019) şi Sainte Chapelle – capela impresionantă construită de Regele Louis al IX-lea pentru a adăposti Coroana de spini a Mântuitorului. Ne deplasăm pe jos spre Biserica Saint-Eustache cu moaștele Sf. Mare Mc. Eustație (+118, pomenit la 20 septembrie împreună cu soția sa Teopista și fiii săi Agapie și Teopist)sec. XVI, o capodoperă a goticului, înzestrată cu cea mai mare orgă din Franța, 8000 tuburi. Ne continuăm vizita noastră la Biserica Madeleine(sec. XIX – biserica Sf. Maria Magdalena este construită în stil neoclasic, una dintre cele mai impunătoare construcţii inspirate în totalitate din arhitectura unui templu roman, nu doar în privinţa faţadei; e înconjurată de 52 de coloane corintice, fiecare având înălţimea de 20 de metri, iar edificiul măsoară 108 în lungime şi 43 metri în lăţime.Vizităm apoi cea mai mare piaţă a Parisului, Place de la Concorde şi admirăm Obeliscul din Luxor. Ne întoarcem la hotel, cazare şi cină.

ZIUA VI: (miercuri 21 august 2024) Mic dejun. Ne deplasăm la Muzeul Louvre – unul dintre cele mai vechi şi mai bogate muzee din lume şi grădinile Tuileries. Ne deplasăm apoi pe jos către Atelierul – muzeu al marelui sculptor Constantin Brâncuși, lângă Centrul Pompidou. Ne deplasăm apoi cu metroul spre Arcul de Triumf pentru a-l vizita. Tur de autocar pe Champs Elisee – celebra promenadă franceză. Întoarcere la hotel, cazare şi cină.

ZIUA VII: (joi 22 august 2024) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Versailles – expresie a bogăţiei, privilegiului şi monarhiei absolutiste, pentru a vizita Palatul Versailles și grădinile sale renumite. După amiaza ne deplasăm la Basilica Saint Sulpice, a doua ca mărime din capitala Franței, după Notre Dame, ce găzduiește în cripta Sf. Francisc de la subsol parohia românească „Sfânta Parascheva şi Sfânta Genoveva” din Paris. Continuăm apoi pelerinajul nostru spre Catedrala Sacre Coeur, construită în stil romano-bizantin în Cartierul Montmartre – cartierul artiştilor și scriitorilor. Întoarcere la hotel, cazare şi cină. Seara, o minunată croazieră pe Sena, pentru a admira noaptea Orașul Luminilor (opțional).

ZIUA VIII:(vineri 23 august 2024) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muzeul D’Orsay, unde găsim importante colecții de artă aparținând perioadei 1848-1914, prin opere de sculptură, pictură şi artă decorativă (muzeul deține cea mai mare colecție a impresioniștilor, aproximativ 440 de picturi, și post-impresioniștilor din lume, peste 900 de pânze dintr-un total de 3300. Cei mai cunoscuți pictori ce au numeroase opere expuse aici sunt Vincent van Gogh, Paul Cézanne, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Edgar Degas, Eugène Delacroix, Gustave Courbet, Paul Gauguin și mulți alții). De aici ne îndreptăm pe jos către Basilica  Sf. Clotilde, o capodoperă a neo-goticului(Sf. Clotilde a trăit între 475-545 d.Hr. și a fost soția primului rege al francilor, Clovis I; ea a contribuit decisiv la creștinarea acestuia și a regatului său – este sărbătorită și în calendarul ortodox pe 3 iunie). Ne continuăm deplasarea pe jos ca să vizităm Domul Invalizilor, unde se află mormântul lui Napoleon, precum și Muzeul Militar – cel mai mare muzeu militar din lume. Ne deplasăm apoi cu transportul în comun în Cartierul Latin și ne închinăm în Biserica românească “Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail” (biserică de sec. XIV, biserica este cumpărată de Regatul României în 1882). După amiaza încheiem vizita noastră la Paris în Cartierul La Defence, centrul urban ultra-modern construit în ultimele decenii, unde se găsește și monumentul ridicat în amintirea apărării Parisului din 1871. Timp liber pentru cumpărături. Deplasare la hotel pentru pregătirea bagajului, cazare şi cină.

ZIUA IX:(sâmbătă 24 august 2024) Mic-dejun. Plecăm din Paris, îndreptându-ne spre Strasbourg, prin Reims, unde vizităm uluitoarea catedrală Notre Dame din Reims(zidită pe locul bisericii unde Clovis I, regele francilor,  a fost botezat, pe 25 decembrie 496). Ne continuăm drumul nostru până în Strasbourg, unde vizităm Catedrala gotică Notre Dame din Strasbourg, cu orologiul astronomic din interior – este una dintre cele mai frumoase din Europa, amplasată pe locul unui fost templu roman. Cazare şi cină la Strasbourg.

ZIUA X:(duminică 25 august 2024) Mic-dejun. Ne continuăm drumul spre România prin Munchen – vizităm Centrul Bisericesc München al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, aflat în proces de ctitorire – spre seară vom ajunge la Viena. Cazare şi cină.

ZIUA XI:(luni 26 august 2024) Plecare din Viena spre țară pe directia Viena –  Budapesta – Oradea, pentru a ajunge în cursul serii la Cluj-Napoca.

Preţ: 1200 EURO/PERSOANĂ + taxa locală (aprox: 2 EUR/pers./noapte – se plăteşte la fata locului)

NOTĂ: Circuitul pe cele cinci zile se va organiza pietonal sau cu mijloacele de transport publice la Paris, pentru a ajunge la anumite obiective.

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.
Servicii incluse:
– Transport cu autocar 50 locuri
 10 nopţi cazare la hotel de 3* – în camere duble și triple(la cerere)
– Mic dejun și cină
– Însoțitor și ghid pe tot parcursul circuitului: PR. ȘUTEU LAURENȚIU IOAN – TURDA

Nu sunt incluse în preţ:

 – Camera single 370 euro/persoană.

Taxa locală hotelieră(aproximativ 2 EUR/pers/noapte – se plătește la fața locului)
asigurare medicală în funcţie de vârstă … RON(obligatorie).

–  asigurare STORNO și medicală … RON(opțională).
– intrări la obiectivele turistice, călătorii cu transportul în comun, parcări autocar și taxe hoteliere aprox. 250 euro/persoană.

Acte necesare: carte de identitate sau pașaport

Pin It on Pinterest

Share This