mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Mii de pelerini sunt atraşi de izvorul făcător de minuni, unic în Europa. Mănăstirea Izbuc din judeţul Bihor este situată la poalele munţilor Codru Moma, într-un cadru feeric, de munte. Aici îşi duc viaţa 20 de călugări şi călugăriţe.

Numele de Izbuc vine de la un izvor care se află lângă mănăstire şi care izbucneşte la anumite intervale – izbuc intermitent. Actuala mănăstire a fost construită între anii 1928-1930 si este o mănăstire de călugări. Fenomenul carstic este considerat facător de minuni, având loc mulțime de vindecări miraculoase. Este cunoscut în ţară şi peste hotare, fiind unic în Europa.

Oamenii n-au găsit nici până astăzi o explicaţie ştiinţifică a fenomenului de la Izbuc. Bătrânii călugări spun că apa izvorului a vindecat mulţi bolnavi declaraţi de medici incurabili. În Cartea de Aur a mănăstirii sunt consemnate mulţumirile celor care s-au vindecat de-a lungul timpului.    

Cluj-Napoca(Ora 07.00 – SALA SPORTURILOR HORIA DEMIAN) – Huedin – Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului de la Ciucea – Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de la IZBUC(Izvorul de apă tămăduitoare al Maicii Domnului) Mănăstirea Sfântul Ioan Iacob Hozevitul de la Piatra Craiului – Cluj-Napoca.

Preţ: 110 RON

Transport cu microbus sau autocar.

ÎNSOȚITOR: 

Pentru Izvorul Tămăduitor al Maicii Domnului de la Mănăstirea IZBUC se recomandă să avem o sticlă pentru a lua apă tămăduitoare de la izvor.

 Informaţii şi înscrieri:

Centrul de Pelerinaje „Renașterea”

Cluj-Napoca, Piața Avram Iancu, nr.2,

Tel. 0264 431 020 sau 0723 58 38 22.

(Prezența la ora 06.45 iar plecarea la ora 07.00 de la SALA SPORTURILOR HORIA DEMIAN din Cluj-Napoca)

“Veneau aici bolnavi din toate judeţele din jurul Bihorului, din Cluj, Satu-Mare, Arad, Hunedoara şi mulţi dintre ei s-au întors după aceea spunând că s-au facut bine şi s-au tămăduit. Am văzut oameni schilozi aduşi cu targa sau căruţa, copii purtaţi de părinţi în spate ori alţii abia umblând sprijiniţi în baston. Oamenii veneau 15 km pe jos, de la gara din Vaşcău. Doamne, multe minuni s-or făcut la acest izvor. Şi n-a secat decât o singură dată, atunci s-a oprit de tot. Era pe vremea ungurilor, cand eram sub ocupaţie austro-ungară. Atunci n-a mai curs şapte ani. S-au aciuat pe lângă el nişte călugări catolici şi-au pus taxa la intrare”, spune Ilie Novac, din satul Călugări, citat de adevărul.ro.

Legenda spune că un copil orb ce se afla într-o zi prin preajma izvorului a auzit susur de apă, iar după ce s-a spălat pe faţă a început să vadă. Datorită acestui izvor, călugării s-au strâns şi au vieţuit în acest loc. Documentele mărturisesc că încă din secolul XI-XII au existat călugări care au vieţuit în acest loc.

Pin It on Pinterest

Share This