mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

 Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează o serie de Pelerinaje în Israel. Pelerinajele își propun să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței.

GRUP 1  25 MAI – 1 IUNIE 2023 PREZENȚA OBLIGATORIE JOI 25 MAI 2023 LA ORA 09.00 DIMINEAȚA pe AEROPORTUL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA ÎNSOȚITOR PR. 

Ziua I: ÎNTÂLNIRE pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA JOI 25 MAI 2023 la ora 09.00 DIMINEAȚA-OBLIGATORIU. Decolare, compania Hiskay, la ora 11.00 şi sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv ora 14.00. BETHLEEM – Vizitarea Bisericii Ortodoxe a NAȘTERII DOMNULUI HRISTOS şi a Peșterii unde S-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii catolice Sfânta Ecaterina. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua II: Vom intra în Cetatea Sfântă a IERUSALIMULUI prin Poarta Sfântului Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Sfânta Fecioară Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a DRUMULUI CRUCII cu cele 14 locuri în care S-a oprit DOMNUL HRISTOS pâna la SFÂNTUL MORMÂNT. Urcare pe GOLGOTA, PIATRA UNGERII, SFÂNTUL MORMÂN al DOMNULUI IISUS HRISTOS, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizită la BISERICA şi CĂMINUL românesc din IERUSALIM. Cină şi cazare la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua III: Mic dejun. BETHLEEM – Vizitarea Bisericii Ortodoxe a NAȘTERII DOMNULUI HRISTOS şi a Peșterii unde S-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii catolice Sfânta Ecaterina, Grota Laptelui, Câmpul păstorilor. Continuarea drumului în deșert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava și Mănăstirea Sf. Teodosie. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui DavidZIDUL PLÂNGERII.  Cină şi cazare la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua IV: Mic dejun. Deplasare în orașul IERIHON – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la MĂNĂSTIREA  românească de la Ierihonu. Privire de ansamblu asupra MĂNĂSTIRII din pustia CARANTANIEI (locul unde Mântuitorul Hristos a fost ispitit de diavol). Localitatea EIN KAREM – locul nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.  Cină şi cazare la hotel  în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua V: Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus (Muntele Înălțării Domnului Hristos la cer). Vom vizita Mănăstirea rusească ELEON şi vom vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăți. MUNTELE MĂSLINILOR cu vizită la Biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns),  GRĂDINA GHEȚIMANI cu BISERICA NAȚIUNILOR, MORMÂNTUL MAICII DOMNULUI şi PEȘTERA GHEȚIMANI. Cină şi cazare la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VI: Continuăm drumul la Hozeva și vizităm MĂNĂSTIREA SFÂNTULUI GHEORGHE cu moaștele SFÂNTULUI IOAN IACOB Românul de la Neamț. MAREA MOARTĂ – 400 metri cea mai joasă altitudine de pe glob şi apoi o scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) de la Marea Moartă. Coborâm spre RÂUL IORDAN. Vizitarea MĂNĂSTIRII SFÂNTULUI GHERASIM de pe malul RÂULUI IORDAN. Cină şi cazare la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua  VII: Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului,  Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Vizităm Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Deplasare la Nazaret – închinare în Biserica Ortodoxă Sfântul Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Romano–Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Vizităm în Tabgha  Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sfântul Petru. Vizităm  ruinele oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sfântului Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum. Cazare şi cină la hotel în Nazareth/Tiberias.

Ziua  VIII: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor–închinare în Biserica ce aminteşte de Predica de pe munte a Domnului Hristos.  Deplasare spre Aeroportul Ben Gurion, sosire la ora 11.25. Ora 14:25  decolarea aeronava Hiskay spre CLUJ-NAPOCA și sosire la ora 16:50 pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL OTOPENI(BUCUREȘTI).

PREŢ: 980 EURO/PERSOANĂ

PREŢUL INCLUDE:

  • Bilete de avion compania Hiskay Cluj-Napoca – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – București;
  • Taxele de aeroport;
  • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
  • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
  • 7 nopţi cazare la hotel de 3* și 4* în Bethleem(6 nopţi) și în Nazaret/Tiberias (1 noapte) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
  • 8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină bufet suedez);
  • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Grădina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și la Mănăstirea Sfântul Sava din Pustiul Iudeii);
  • Autocar pentru transport în Israel pe toată durata programului;
  • GHID: ROXANA

ÎNSOŢITOR PENTRU GRUP: PR. MUREȘAN GRIGORE – SALVA

BAGAJE: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână un rucsac(fără cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 40x30x20CM,

PREȚUL NU INCLUDE:

-Tips(Bacșiș) pentru ghid și șofer (30 €) – (se achită în Israel OBLIGATORIU);

-Asigurarea medicală de sănătate in functie de vârstă(OBLIGATORIE).

-Asigurare STORNO in functie de vârstă (OPȚIONALĂ DAR RECOMANDATĂ)

-Supliment la cameră single 350 euro.

ACTE NECESARE: Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplică în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat/confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte.

Pin It on Pinterest

Share This