mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro
ZIUA I: Prezenţa la ora 09.00 iar plecarea din Cluj-Napoca VINERI 17 MAI 2024 ora 09.30 de la Sala Sporturilor Horia Demian – Alba Iulia – Bucureşti (cazare)
ZIUA II: București – Ruse – Veliko Târnovo (Bulgaria) – Kapikule (Turcia) – Edirne (Adrianopol). Traversare peste pod(6 minute) a Strâmtorii Dardanele. Cazare și cină la Çanakkale.
 
ZIUA III: Mic dejun. Plecare către Kuşadasî. Se vizitează Cetatea antică Troia, Cetatea antică Pergam cu Biserica Sf. Ap. și Evanghelist Ioan şi Curtea Roşie. Trecere prin Izmir (vechea Smyrna). Cazare şi cină în Kuşadasî.
 
ZIUA IV: Mic dejun. Se vizitează Casa Maicii Domnului din Efes, Cetatea Efes (Biblioteca lui Celsus, marele teatru în care a predicat Sf. Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului – în care s-a ţinut Sinodul al III-lea Ecumenic în anul 431), Cetatea Bizantină cu ruinele bisericii ridicate de Împăratul Iustinian şi mormântul Sf. Ioan Evanghelistul, Templul zeiţei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii). Cazare şi cină în Kuşadasî.
 
ZIUA V: Mic dejun. Se vizitează Laodiceea cu cea mai veche biserică din Asia Mică. Cazare şi cină în Pamukkale.
ZIUA VI: Mic dejun. Opțional plimbare cu balonul. Pietonal se vizitează terasele calcaroase cu apă termală (fenomen unic în lume), Cetatea Hierapolis cu martirionul ridicat pe locul unde Sf. Apostol Filip a fost omorât. Cazare şi cină în Pamukkale.
 
ZIUA VII: Mic dejun. Plecare spre Capadocia pe ruta Pamukkale – Denizli – Konya (oprire la Muzeul Mevlana-Confreria Dervişilor rotitori) – Aksaray – Nevsehir (fosta Nyssa). Cazare şi cină la Urgup sau în împrejurimi.
 
ZIUA VIII: Mic dejun. Se vizitează: Valea Göreme – muzeu în aer liber, care adăposteşte biserici paleocreştine săpate în tuf vulcanic, Pasa Bagi, (Chilia Sf. Simeon Stâlpnicul), oraşul subteran Kaymaklî, panorama Văii Guvercinlik (Valea Porumbeilor) şi Uchisar, vizitarea unui atelier de ceramică. Opţional plimbare cu balonul. Cazare şi cină la Urgup sau în împrejurimi.
 
ZIUA IX: Mic dejun. Plecare spre Istanbul pe traseul Aksaray – Ankara / fosta Ancyra (tur panoramic cu vizitarea Muzeului şi a Mausoleului lui Mustafa Kemal Ataturk cu intrare liberă). Cazare și cină în Istanbul.
 
ZIUA X: Mic dejun. Catedrala Sf. Sofia, construită de împăratul Iustinian în anul 537, Palatul Muzeu Topkapî (reşedinţa sultanilor, care adăposteşte exponate unice: mâna dreaptă a Sf. Ioan Botezătorul, sabia lui Ştefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui Regelui David din Vechiul Testament,etc). Timp liber în Marele Bazar. Cazare și cină în Istanbul.
 
ZIUA XI: Mic dejun. Se vizitează Mănăstirea Balîklî (Izvorul Tămăduirii), închinare la sfintele moaşte de la Patriarhia Ecumenică Grecească, Mănăstirea Vlaherne, Biserica românească a Sf. Muceniţe Paraschevi – ctitorie a Domnitorului român Constantin Brâncoveanu, Biserica muzeu a Mănăstirii Chora. Opţional, croazieră în strâmtoarea Bosfor. Cazare și cină la Istanbul.
 
ZIUA XII: Mic dejun. Plecare spre ţară cu oprire la Epivata, locul de naştere al Sf. Cuvioase Parascheva de la Iaşi şi la Edirne pentru vizitarea capodoperei arhitectului Sinan, Moscheea Selimiye – Bulgaria – București(cazare)
 
ZIUA XIII. București – Sosire la Cluj-Napoca în funcţie de trafic(aproximativ ora 19.00 miercuri 29 mai 2024)
 
Preţ: 780 EURO/persoană     Supliment la CAMERĂ SINGLE 350 EURO
Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

Servicii incluse:
– Transport cu autocarul 50 de locuri;
– 10 nopţi cazare hoteluri 3* şi 4* în Turcia
–  10 mic dejunuri şi 10 cine în Turcia;

Ghid român, vorbitor de limbă turcă pe toată durata pelerinajului;

Asistență religioasă: PR. SABADÎȘ EMIL(DEJ)

Nu sunt incluse în preţ:
– taxe de intrare la obiective(aproximativ 250 euro/persoană – prețurile afișate în euro sunt raportate la lira turcească, plata se va face la fiecare obiectiv în lire turcești);

– ghizi locali (aprox. 50 Euro/pers., în funcție de numărul de persoane)

– asigurarea medicală în funcție de vârstă(OBLIGATORIE);

 – asigurare storno și medicală(în funcție de data și anul nașterii…) RON(opțională dar recomandată)

Cazarea la București dus-întors … RON/PERSOANĂ(două nopți) Supliment la cameră Single … RON

Acte necesare: Paşaport valabil 5 luni de la revenirea în ţară şi asigurare medicală

NOTĂ: Începând cu data de 1 mai 2018 pentru intrarea pe teritoriul Turciei este obligatoriu paşaportul cu valabilitatea de minim 5 luni de la data întoarcerii în ţară.

* Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere. Centrul de pelerinaje nu poate fi făcut răspunzător pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze Centrul de Pelerinaje asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangențe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

* Programul pelerinajului poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

* Categoriile de clasificare a hotelurilor sunt conforme standardelor din ţările vizitate.

 

Pin It on Pinterest

Share This