mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena” de la Oarța de Sus  a fost înființată  în anul 2012. Obștea monahală este formată din viețuitori veniți de la Mănăstirea „Sfânta Maria Skobțova” din Alba Iulia. Ideea de a construi în zonă o mănăstire a aparținut  Înaltpreasfințitului Andrei. Localitatea Oarţa de Sus, satul natal al Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, este atestată documentar în anul 1391, iar prima mențiune a unei biserici în zonă este din 1723.

Viața Sfântei Maria Magdalena, cea întocmai cu Apostolii. Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, pomenită astăzi în calendarele ortodoxe a fost uceniţă şi mironosiţă a Mântuitorului Iisus Hristos, cea dintâi şi cea mai mare dintre toate uceniţele şi purtătoarele de mir. Era din Galileea, din cetatea Magdala, de la hotarele Galileei cu Siria. Înainte de a-L întâlni pe Hristos, ducea o viaţă de grele pătimiri. Mântuitorul a tămăduit-o de toată stricăciunea, luminându-i cugetul cu lumina unei noi vieţi, din dumnezeiasca dragoste. Din acea clipă, Maria s-a făcut următoare lui Hristos, slujindu-L cu credinţă. În momentul răstignirii, Maria Magdalena a rămas lângă Crucea Mântuitorului, iar când Sfântul Trup al Domnului a fost aşezat în mormânt, ea l-a uns cu miresme, vărsând multe lacrimi. Maria Magdalena s-a învrednicit a fi cea dintâi care a primit de la înger vestea Învierii Domnului şi tot ea a fost prima persoană care L-a văzut pe Domnul Înviat. După Înălţarea la cer a Domnului, Sfânta Maria Magdalena a pornit alături de Sfinţii Apostoli în lupta plină de primejdii pentru răspândirea credinţei. Tradiţia spune că a ajuns până la Roma, iar de acolo la Efes, unde slujea Sfântului Apostol Ioan.

Cluj-Napoca – Mănăstirea Sfânta Maria Magdalena din Oarța de Sus Maramureș(Participare la Sf. Liturghie săvârșită de către ÎPS ANDREI, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi)– Cluj-Napoca.

Preţ: 140 RON

Informaţii şi înscrieri:
Centrul de Pelerinaje „Renașterea”
Cluj-Napoca, Piața Avram Iancu, nr.2,
Tel. 0264 431 020 sau 0723 58 38 22.

Însoțitor: 

(Plecarea la ora 06.30 dimineața de la SALA SPORTURILOR HORIA DEMIAN)

Pin It on Pinterest

Share This