mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Cehia e țara cu cea mai mare densitate de castele din lume, având mai bine de 2.000 de castele ascunse pe teritoriul țării înconjurate aproape în întregime de munți.

Cel mai mare castel din Cehia, dar și din lume e Castelul din Praga inclus în Cartea Recordurilor Guinness, indexat drept cel mai grandios castel antic la nivel mondial.

La nivel european, capitala Cehiei e al 14-lea cel mai mare oraș din Europa, un spațiu urban cu o arhitectură impresionantă și una dintre cele mai copleșitoare zone istorice vechi din Europa și din lume.

Într-un city break la Praga ai șansa să deschizi în timp real un portal spre lumea medievală cu străzi pietruite, poduri și castele din piatră, turnuri înnegrite de vremuri, încăperi secrete și unele dintre cele mai ciudate statui și monumente.

Ziua 1: Cluj-Napoca(ora 05:00 Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca) Oradea – Ungaria – Slovacia, unde vizităm centrul capitalei slovace Bratislava(430.000 de locuitori, inima culturală a Slovaciei). Seara sosire în Cehia, cazare la Praga hotel 3*.
 
Ziua 2: Mic dejun. Începem turul de oraș cu vizitarea Castelului(cel mai mare edificiu antic din lume, sfârșitul sec. IX) – Catedrala Sfântul Vitus(stil gotic clasic cu 21 de capele, piatra de temelie a fost pusă la 21 noiembrie 1344 de către Ioan de Boemia și fiul său Carol al IV-lea, construită în 600 de ani), Palatul Regal, plimbare pe Ulița de Aur, cea mai îngustă stradă din Praga, cu cele mai mici case. Podul Carol(sec. XIV, cel mai mare și mai impunător pod de pe Vltava construit numai din piatră în vremea domniei lui Carol al IV-lea, simbolul prin excelență al Orașului de Aur, lung de peste 500 de metri și având 16 piloni, podul este o adevărată operă de artă unde se reunesc 36 de grupuri statuare deosebite, majoritatea statuilor nu mai sunt cele originale, ce vedem astăzi sunt niște copii fidele) și Piața Vechii Primării cu celebrul Ceas Astronomic(sec. XV). PIAȚA MALASTRANA(BISERICA SF. NICOLAE). Seara program liber. Cazare în Praga la hotel 3*.
 
Ziua 3: Mic dejun. Vizitarea Orașului Nou, din sec. XIX–XX:  Piața Sfântul Vaclav cu palatele și pasajele frumos decorate și Gara Centrală construită în stil art nouveau. Ne luăm rămas bun de la „orașul celor o sută de turnuri” și 18 poduri, tranzităm Slovacia și ne oprim în Ungaria pentru un popas (opțional de servire a mesei). În cursul nopții sosire la Cluj-Napoca. 

Preţ: 155 EUR

Supliment la CAMERĂ SINGLE 40 EUR

Servicii incluse:

– Transport cu autocarul 50 locuri;

–  2 nopţi cazare hotel 3*

– mic dejun

– ghid român stabilit la Praga

Nu sunt incluse în preţ:

– taxe intrări obiective (aprox. 15 euro/pers.);

– asigurarea medicală 36 de lei indiferent de vârstă obligatorie;

– asigurarea storno și medicală 74 de lei indiferent de vârstă opțională;

Acte necesare: carte de identitate sau paşaport

 

Pin It on Pinterest

Share This