mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Cehia e țara cu cea mai mare densitate de castele din lume, având mai bine de 2.000 de castele ascunse pe teritoriul țării înconjurate aproape în întregime de munți.

Cel mai mare castel din Cehia, dar și din lume e Castelul din Praga inclus în Cartea Recordurilor Guinness, indexat drept cel mai grandios castel antic la nivel mondial.

La nivel european, capitala Cehiei e al 14-lea cel mai mare oraș din Europa, un spațiu urban cu o arhitectură impresionantă și una dintre cele mai copleșitoare zone istorice vechi din Europa și din lume.

Într-un city break la Praga ai șansa să deschizi în timp real un portal spre lumea medievală cu străzi pietruite, poduri și castele din piatră, turnuri înnegrite de vremuri, încăperi secrete și unele dintre cele mai ciudate statui și monumente.

Ziua 1: Cluj-Napoca (Prezența la ora 04:45 dimineața la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca) Oradea – Ungaria – Slovacia, unde vizităm centrul capitalei slovace Bratislava (430.000 de locuitori, inima culturală a Slovaciei). Tur pietonal în Bratislava (privire de ansamblu asupra Podului SNP  și  Castelului din Bratislava, apoi vizităm Catedrala Sfântul Martin (catedrală a încoronării pentru 18 regi și regine ai regatelor Ungariei și Austriei), plimbare prin centrul istoric pe lângă Poarta și Turnul Sf. Mihail, Vechea Primărie, Palatul Arhiepiscopului (locul semnării păcii dintre francezi și austrieci după victoria lui Napoleon Bonaparte la Austerlitz – 1805), vizităm Biserica Albastră (Sf. Elisabeta – stilul Art Nouveau).  Seara sosire la Praga(aproximativ ora 21.00 – ora locală), cazare la Praga hotel 3*.(978 km.)

Ziua 2: Mic dejun. Începem turul de oraș cu vizitarea  Castelului (cel mai mare edificiu antic din lume, sfârșitul sec. IX)Catedrala Sfântul Vitus (stil gotic clasic cu 21 de capele, piatra de temelie a fost pusă la 21 noiembrie 1344 de către Ioan de Boemia și fiul său Carol al IV-lea, construită în 600 de ani), Palatul Regalplimbare pe Ulița de Aur, cea mai îngustă stradă din Praga, cu cele mai mici case,  Turnul Daliborka(o fostă închisoare faimoasă). Grădinile Wallenstein (Palatul Senatului), Piața Malastrana (Biserica Sf. Nicolae – construită în stil baroc, între anii 1732-1735, al cărei interior a avut ca sursă de inspirație Domul Invalizilor din Paris). Podul Carol (sec. XIV, cel mai mare și mai impunător pod de pe Vltava construit numai din piatră în vremea domniei lui Carol al IV-lea, simbolul prin excelență al Orașului de Aur, lung de 516 metri și având 16 piloni, podul este o adevărată operă de artă unde se reunesc 36 de grupuri statuare deosebite, majoritatea statuilor nu mai sunt cele originale, ce vedem astăzi sunt niște copii fidele), Biserica Maica Domnului Victorioasă – Pruncul Iisus de Praga (construită în 1613, are în altarul lateral o figurină de ceară înaltă de 47 cm reprezentând pe copilul Iisus, adusă din Spania în 1628. Se spune despre această statuie cunoscută sub numele de Pruncul Iisus de Praga că a protejat Praga de ciumă și distrugere în timpul Războiului de 30 de ani. Tradiția cere ca statuia să fie înveșmântată în haine frumoase, iar de-a lungul anilor diverși donatori din lumea întreagă au dăruit peste 70 de costume, acestea fiind  schimbate cu regularitate, în funcție de calendarul religios). Opțional și în funcție de timp, o mini-croazieră pe Vltava, admirând Orașul de Aur. Cazare în Praga hotel 3*.

Ziua 3: Mic dejun. Începem ziua cu vizitarea Mănăstirii Loreta, numită așa după mai cunoscuta mănăstire Loreto din Italia, aici aflându-se o copie înfrumusețată, din marmură, a casei în care a locuit Fecioara Maria în Nazaret, precum și a muzeului mănăstirii, în tezaurul acesteia cel mai valoros exponat fiind  ”Soarele din Praga”, un ostensoriu (echivalentul catolic al chivotului ortodox, în care se păstrează Sf. Împărtășanie) realizat la Viena în 1699, lucrat în argint masiv placat cu aur și încrustat cu 6222 de diamante. Continuăm vizita, ajungând în Piața Vechii Primării cu celebrul Ceas Astronomic (sec. XV), la Biserica Doamnei noastre din Praga – Tyn (secolul al XIV-lea și îmbină atât stilul gotic, cât și pe cel baroc – turnurile bisericii sunt inconfundabile și pot fi observate chiar și de la Castelul din Praga), apoi Biserica Sfântul Apostol Iacob (capodoperă a barocului în Praga). Turnul Pulberăriei, vizitarea Orașului Nou, din sec. XIX–XX:  Piața Sfântul Vaclav cu palatele și pasajele frumos decorate și Gara Centrală construită în stil art nouveau. Seara program liber. Cazare în Praga la hotel 3*.

 Ziua 4: Ne luăm rămas bun de la „orașul celor o sută de turnuri” și 18 poduri, tranzităm Slovacia și ne oprim în Ungaria pentru un popas (opțional de servire a mesei). În cursul serii (aprox. ora 23.00) sosire la Cluj-Napoca

Preţ: 370 EUR/PERSOANĂ

NOTĂ: COROANA CEHĂ(CZK) – 23 COROANE = 1 EURO(EUR)

            COROANA CEHĂ(CZK) – 4,8 COROANE = 1 RON

Supliment la CAMERĂ SINGLE 150 EUR/PERSOANĂ(trei nopţi)

Servicii incluse:

– Transport cu autocarul 50 locuri;

–  3 nopţi cazare hotel 3* cu mic dejun inclus

Ghidaj și asistență religioasă: PR. ȘUTEU LAURENȚIU IOAN 

Nu sunt incluse în preţ:

Intrarea la obiectivele turistice, parcările autocarului, taxele hoteliere de noapte aproximativ 45 euro/persoană.

mini-croazieră pe Vltava(opțional – dacă permite timpul – aprox. 20 euro/pers.)

– asigurarea medicală în funcție de vârstă…ron(obligatorie)

– asigurarea storno și medicală în funcție de vârstă …ron(opțională);

Acte necesare: carte de identitate sau paşaport

NOTĂ: Circuitul pe cele patru zile se va organiza doar pietonal în Praga cât și în Bratislava.

 

Pin It on Pinterest

Share This