mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Rusia sau oficial Federația Rusă este o țară care se întinde pe un teritoriu vast în Europa și Asia. Cu o suprafață de 17.101.081 km², Rusia este cea mai întinsă țară din lume, aproape de două ori mai mare decât teritoriul celei de-a doua țări ca întindere, Canada. În ciuda întinderii sale, Rusia este doar a opta țară din punct de vedere al numărului de locuitori. Rusia are frontiere terestre cu următorii vecini (în sens trigonometric, de la nord-vest la sud-est): NorvegiaFinlandaEstoniaLetoniaLituaniaPoloniaBelarusUcrainaGeorgiaAzerbaidjanKazahstanChinaMongolia și Coreea de Nord. De asemenea, se află foarte aproape de Statele Unite ale AmericiiCanadaArmeniaIranTurcia și JaponiaSUA se află la o depărtare de numai 3 km în Insulele Diomede, (una sub controlul Rusiei, cealaltă sub controlul SUA), iar Japonia (Hokkaido) se află la o depărtare de 20 km de Insulele Kurile. În octombrie 2005, statisticile oficiale arătau că populația a scăzut cu mai mult de o jumătate de milion de cetățeni, ajungând la un număr de 145 de milioane de oameni.

Biserica ortodoxă rusă își regăsește originile în Botezul din Kiev din 988, când Prințul Vladimir I a adoptat, în mod oficial, religia Imperiului Bizantin ca religie de stat a Rusiei Kievene. Datorită acestui fapt, Biserica Ortodoxă Rusă și-a sărbătorit în 1988 aniversarea a o mie de ani de existență. Biserica Ortodoxă Rusă își revendică succesiunea apostolică prin patriarhul de Constantinopol. Astăzi Biserica Ortodoxă Rusă este biserica ortodoxă cu cel mai mare număr de credincioși. Peste 90% dintre etnicii ruși se declară ca fiind creștini ortodocși. Numărul de oameni care participă în mod regulat la slujbe este mult mai redus, dar crește în fiecare an. Biserica Ortodoxă Rusă are peste 23.000 de parohii, 354 episcopi, 635 mănăstiri, 102 școli bisericești.

Pelerini în Rusia

Ziua 1, 18 august 2021 MIERCURI: Plecarea cu autocarul la ora 06.00 dimineața de la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca pe ruta Oradea – Debrecen. Prezența pe Aeroportul Internațional din Debrecen la ora … obligatoriu. Decolare la ora …, compania Wizz Air și aterizare pe Aeroportul Sheremetyevo la Moscova la ora … . Cazare și cină hotel 4* în Moscova.

Ziua 2, 19 august 2021 JOI: Mic dejun. Mănăstirea Donskoi (moaștele Patriarhului Tihon). Mănăstirea Pocrovsk (moaștele Cuvioasei Matrona de la Moscova). Mănăstirea Stretensk. Moaștele noului mucenic Sf. Ier. Ilarion Troecurovsk. Vizitarea bisericii Sfântul Nicolae în Tolmaciah (Icoana Maicii Domnului Vladimirskaya, pictată de Apostolul Luca), Vizită la Galeria Tretiakov: picturile Cuviosului Andrei Rubliov și colecția de icoane rusești vechi. Cazarea și cina la hotel 4* în Moscova.

Ziua 3, 20 august 2021 VINERI: Catedrala Hristos Mântuitorul(participare la Sfânta Liturghie). Închinare la moaștele Sf. Ier. Filaret Mitropolitul Moscovei. Micul dejun (La hotel). Excursie prin Piața Roșie cu vizită la Catedrala Kazansk, Bisericuța Iversk, închinarea la Icoana Maicii Domnului „Iverskaya”. Vizita la Catedrala Vasilie Blajinul (moaștele Sf. Vasilie Blajinul). Excursia pe teritoriul Kremlinului din Moscova cu vizita Catedralelor: Adormirii Maicii Domnului, Sf. Arhangheli, Bunei Vestiri. Cazare și cină la hotel 4* în Moscova.

Ziua 4, 21 august 2021 SÂMBĂTĂ: Mic dejun. Plecarea spre Vladimir. Catedrala Adormirii din Vladimir unde s-au păstrat frescele lui Andrei Rubliov. Închinarea la moaștele Sf. Dreptmăritorilor Cneji Anrei Bogoliubskyi, Gleb, Georghii, Iziaslav; Ier. Luca, Simon, Serapion, Maksim. Plecarea spre Mănăstirea Diveevo. Cina și cazarea la hotel 4* în Diveevo.

Ziua 5, 22 august 2021 DUMINICĂ: Sfânta Liturghie. Masa. Închinarea la moaștele Cuviosului Serafim de Sarov; Izvorul Sf. Serafim de Sarov, închinare la moaștele cuvioaselor Alexandra, Marta, Elena; Sfintele Starețe Parascheva, Pelaghia, Maria; Icoana Făcătoare a Maicii Domnului „Umilința”. Slujba Vecerniei. Drumul crucii pe Kanavka Sf. Serafim. Cina și cazarea la hotel 4* în Diveevo.

Ziua 6, 23 august 2021 LUNI: Mic dejun. Plecarea spre Murom. Închinarea la moaștele din mănăstirile Sfintei Treimi și Bunei Vestiri: a Sf. Dreptmăritorilor Cneji Petru și Fevronia, Constantin, Mihail, Teodor; Icoanele Făcătoare de Minuni „Znamenia”, „Tihvinskaya”, „Iverskaya”. Lavra Sf. Serghie de la Radonej, închinarea la moaștele Cuv. Serghie, Nikon și Deonisie de Radonej; Ier. Iosaf, Serapion și Inochentie mitropoliții de Moskova; Maksim Grecul. Cina și cazare hotel 3* în Serghiev Posad.

Ziua 7, (700 km.) 24 august 2021 MARȚI: Micul dejun. Plecare cu autocarul spre Sankt Petersburg(Veneția Nordului). Vizită în orașul Novgorod cel mai vechi oraș slav pomenit în documente istorice și cel mai important oraș istoric din nord-vestul Rusiei. Cina si cazare hotel 4* în Sankt Petersburg.

Ziua 8, 25 august 2021 MIERCURI: Micul dejun. Plecarea spre orașul Priozersk cu autocarul (drum de 3,5 ore). Deplasare cu vaporul spre Valaam. Vizitarea Mănăstirii Valaam: Închinarea la moaștele Cuv. Serghie și Gherman de Valaam, Moaștele Cuv. Antipa de la Calapodești. Icoana Maicii Domnului de la Valaam. Prânz. Vizita la „Moșia Centrală” și cimitirul Stareților. Vizitarea schitului Sf. Nicolae. Ora 18.00 plecare de pe Insula Valaam spre Priozersk. Sosire la Sankt-Petersburg aprox. ora 23.00, cazare hotel 4* în Sankt Petersburg.

Ziua 9, 26 august 2021 JOI: Liturghie Catedrala Sf. Isak. Mic dejun. Excursie prin oraș cu vizitarea celor mai importante obiective ale Sankt-Petrburgului: Lavra Sf. Alexandru Nevskyi, închinarea la moaștele Sf. Alexandru Nevskyi. Bisericuța și moaștele Sfintei Xenia din cimitirul Smolensk, Vizitarea mănăstirii Sf. Ioan pe Karpova – Moaștele Sf=ntului Ioan de Kronștadt. Vizitarea Catedralei Sf. Nicolae de Mare. Catedrala Cazanskii. Icoana Maicii Domnului „Cazanskaya” Cina si cazarea la hotel 4* în Sankt Petersburg.

Ziua 10, 27 august 2021 VINERI: Liturghia Catedrala Învierii Domnului (Mântuitorul Însângerat). Micul dejun. Excursia în Ermitaj(unul din cele mai mari muzee ale lumii, găzduit în Palatul de Iarnă. Muzeul dispune de un fond de 3 milioane de piese, din care sunt expuse numai 60.000 de opere, acestea prezentând istoria artei europene și orientale începând cu era preistorică. Colecția expusă conține tablouri de Picasso, Raphael, Leonardo da Vinci, Titian, El Greco, Rubens si mulți alți artiști celebri). Opțional plimbare cu vaporul pe Neva. Cina si cazare hotel 4* în Sankt Petersburg.

Ziua 11, 28 august 2021 SÂMBĂTĂ: Deplasare la aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, decolare la ora … cursa Wizz Air, aterizare la Budapesta la ora … . La Cluj-Napoca se va ajunge cu autocarul în cursul serii(aproximativ ora 20.00)

PREȚ: 1350 EURO

NOTĂ: 1 EURO(EUR) = 74,18 RUBLE(RUB)

            1 RON = 15,85 RUBLE(RUB)

Supliment la CAMERA SINGLE 370 EURO/PERSOANĂ.

Însoţitor din ţară: PR. DOBOCAN FLORIN CONSTANTIN

Prețul include:

– Bilete de avion cu taxele de aeroport și bagaje incluse de la Debrecen.

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 8 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite) dimensiuni 40x30x20 CM.

– transport cu autocarul în Rusia

– 10 nopți cazare la hoteluri (camere duble sau single-pentru cine dorește în regim single);

– Mic dejun și cină

– Bilete la Muzeul Kremlinului: curtea și catedralele din Kremlin

– Intrările în bisericile muzee: Vasilie Blajenul (Moscova), Catedrala Sf. Isaak și Mântuitorul Însângerat (Sankt-Petersburg);

– Excursia la Mănăstirea Valaam pe lacul Ladoga – vaporul Priozersk – Valaam – Priozersk;

Însoțitor: preot ghid și traducător vorbitor de limba română.

Prețul nu include:

Transportul cu autocarul pe ruta Cluj-Napoca – Debrecen(aeroport) și retur Budapesta – Cluj-Napoca … RON de persoană.

Muzeul Ermitaj aprox. 10 euro

Galeria Tretiacov aprox. 10 euro

Vaporașul pe Neva aprox. 15 euro

Invitațiile pentru viză 15 dolari\persoană (invitație de grup). 

Taxa de viză 310 RON de persoană(viza se obține de la Consulatul Rusiei din București cu pașaportul în original minim două pagini libere). PAȘAPORTUL VA FI ADUS SAU TRIMIS ÎN ORIGINAL LA AGENȚIE ÎN CLUJ-NAPOCA PÂNĂ ÎN DATA DE 29 MAI 2020 OBLIGATORIU.

Asigurarea MEDICALĂ 53 lei de persoană(OBLIGATORIE pentru obținerea vizei)

Asigurarea STORNO 102 lei de persoană(OPȚIONALĂ DAR RECOMANDATĂ)

ACTE NECESARE:  paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară(PAȘAPORTUL SE ADUCE LA AGENȚIE ÎN ORIGINAL CU CEL PUȚIN O LUNĂ ÎNAINTEA PLECĂRII), 1 foto tip paşaport (Fotografie color 3,5х4,5 cm. pe fundal alb, cu imaginea clară a chipului (din față).

Copie buletin de identitate; număr de telefon
Pentru doamne numele de fată.
Locul de mucă: funcția, care este seviciul, adresa, telefon de la serviciu și mail.

Agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 30 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat /confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte. La înscriere se plătește un avans de 400 euro de persoană.

 

Pin It on Pinterest

Share This