mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Ziua I: 17 ianuarie 2023: ÎNTÂLNIRE pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA, MARȚI 17 IANUARIE 2023 la ora 15.00 OBLIGATORIU. Decolare la ora 17.15 și sosire pe AEROPORTUL BEN GURION – TEL AVIV la ora 20.10. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua II, miercuri:  Mic dejun. Coborâm spre Râul Iordan, pentru a participa la Ceremonia care se desfăşoară în prezenţa Patriarhului grec-ortodox, în ajunul Bobotezei (aghiasma mare, aruncarea crucii, zborul celor 3 porumbei albi. Vizită la biserica și căminul românesc de la IERUSALIM, Deplasare pe Muntele Sion – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii DomnuluiFoişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David. Vizităm Aşezământul Românesc de la IerusalimCazare şi cină la hotel în Bethleem. Zidul Plângerii din Ierusalim. Cină și cazare la hotel în Betleem

Ziua III, joi: Mic dejun. Deplasare pe  Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării DomnuluiMănăstirea Pater Noster (locul în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor(ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Deplasare spre Egipt,vizităm Mănăstirea Sfânta Ecaterina. Închinare în Mănăstirea ortodoxă Sfânta Ecaterina – cea mai veche mănăstire ortodoxă din lume în care a viețuit Sfântul Ioan Scărarul si Sfântul Nil, Filotei, Anastasie, Grigore si în care se găsesc moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina; gropnița cu moaștele Sfântului Ștefan Sinaitul, Paraclisul  Sfântului Prooroc Moise, muzeul mănăstirii cu o importantă colecție de icoane vechi de o deosebită valoare. Cazare şi cină la hotel în St. Catherina(Egipt).

Ziua IV, vineri:  Dimineața în jurul orei 01.00 se va urca pe Muntele Sinai – locul în care Moise a primit Tablele Legii. Urcarea este opțională. Cine nu dorește sau nu poate depune efort fizic rămâne cazat în cameră.(Sunt necesare pentru urcarea pe munte : lanterna, rucsac, fes, încălțăminte si îmbrăcăminte adecvata). Cine nu urcă pe Muntele Sinai poate participa la Sfânta Liturghie la mănăstire. Micul dejun, întoarcere spre Israel. Cazare şi cină la hotel din Taba în Egipt.

Ziua  V, sâmbătă: Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Ne deplasăm spre Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnului). Cină şi cazare la hotel în Bethleem.

Ziua  VI, duminică: Mic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sf. Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfanta Cruce, etc.  Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria.  Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua  VII, luni: Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului,  Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Vizităm Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Deplasare la Nazaret – închinare în Biserica Ortodoxă Sfântul Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Romano–Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină la hotel în Nazareth sau Tiberias.

Ziua  VIII, marți:   Mic dejun.  Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de Predica de pe munte a Domnului Hristos. Vizităm în Tabgha  Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sfântul Petru.Vizităm  ruinele oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sfântului Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum.  Deplasare spre Aeroportul Ben Gurion, sosire la ora 18.00. Ora 21:00  decolarea aeronava Wizz Air spre CLUJ-NAPOCA și sosire la ora 00:20 pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU

PREŢ:  400 euro + 640 dolari/persoană

PREŢUL INCLUDE:

·       Bilete de avion Cluj-Napoca – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;

·       Taxele de aeroport;

·       Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;

·       7 nopţi cazare la hoteluri de 3*și 4*  în Bethleem/Ierihon/Ramallah (4 nopţi), în Nazaret/Tiberias (1 noapte), Sf. Ecaterina Egipt(1 noapte) și Taba(Egipt 1 noapte) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel, Palestina și Egipt

·       8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină bufet suedez);

·       Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Grădina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și la Mănăstirea Sfântul Sava din Deșertul Iudeii);

·       Autocar pentru transport în Israel și Egipt pe toată durata programului;

Ghid: ROXANA

PREOT ÎNSOŢITOR PENTRU GRUP: 

BAGAJEbagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 40x30x20CM.

PREȚUL NU INCLUDE:

  • Tips(Bacșiș) pentru ghid și șofer (30 euro în Israel + 10 euro în Egipt)
  • Asigurarea medicală de sănătate în funcție de vârstă(OBLIGATORIE).
  • Asigurare STORNO în funcție de vârstă(OPȚIONALĂ)
  • Supliment SINGLE 300 dolari

ACTE NECESARE

– Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară.

Pin It on Pinterest

Share This