mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

https://doxologia.ro/muntele-tabor-pelerinajul-parintelui-cleopa-la-locurile-sfinte

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează în perioada 12 – 19 FEBRUARIE 2023, un Pelerinaj în Țara Sfântă. 
Pelerinajul își propune să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței.

Prețul întregului pachet se ridică la valoarea de 450 Euro/persoană + 520 dolari/persoană

 SUPLIMENT de cameră SINGLE 300 dolari/persoană.

Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 450 euro de persoană, se face contractul și se încheie obligatoriu asigurarea storno și medicală, diferența se va plăti până în data de 13 ianuarie 2023.

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

Preţul include:

 • transport cu avionul Cluj-Napoca – Istanbul – Tel Aviv –Istanbul – Cluj-Napoca, cursa Turkish Airlines cu masă şi băuturile incluse pe avion;
 • Taxele de aeroport incluse în preț 209 euro/persoană
 • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3* și 4* în Tiberias(2 nopţi), Bethlehem(5 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina;
 • 8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină – bufet suedez);
 • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetzimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi taxi pentru Muntele Tabor și la Mănăstirea Sfântul Sava);
 • Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;
 • Ghid evreu vorbitor de limbă română în Israel:
 • Preot însoţitor: PR. ȘUTEU LAURENȚIU IOAN – TURDA
 • Bagaje: bagajul de cală (2 buc.) max. 40 kg/pers., bagajul de mână max. 8 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 55x40X23 CM.
                Preţul nu include:
 • Tips-uri pentru șofer și ghid (30 €) – se achită în Israel
 • Asigurarea medicală de sănătate în funcție de vârstă ron(OBLIGATORIE)
 • Asigurarea STORNO și medicală de sănătate în funcție de vârstă ron(OPȚIONALĂ dar RECOMNADATĂ)
               Acte necesare:
 • Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară
Calendarul Pelerinajului:

Ziua I: Duminică 12 februarie 2023 – Întâlnire pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca – plecări internaționale (sala de aşteptare) – DUMINICĂ dimineața 12 februarie 2023 la ora 07.30, cursa Turkish Airlines, decolare ora 09.35, escală la Istanbul la ora locală 12.20, decolare de la Istanbul la ora 13.20, sosire pe Aeroportul Internațional din Tel Aviv la ora 14.30. Ne îndreptăm spre nordul ȚĂRII SFINTE în GALILEEA și admirăm grădinile suspendate de la Haifa. Cazare și cină la hotel în orașul Tiberias.

Ziua II: Luni 13 februarie 2023 – Mic dejun. MUNTELE TABOR cu vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut SCHIMBAREA la FAȚĂ a DOMNULUI HRISTOS, apoi intrăm în satul CANA GALILEII, la biserica ortodoxă ridicată pe locul casei lui Simion Cananitul, unde IISUS HRISTOS a făcut prima minune a transformării apei în vin. Ne îndreptăm spre Nazaret, la Biserica Ortodoxă SFÂNTUL GAVRIIL cu Izvorul FECIOAREI MARIA și BISERICA CATOLICĂ BUNA VESTIRE din Nazaret, cea mai mare construcţie de cult din Orientul Apropiat. Cazare şi cină la hotel în oraşul Tiberias

Ziua III: Marți 14 februarie 2023 – Mic dejun. Râul Iordan – Yardenit – locul amenajat pentru a intra în apa Iordanului, unde vom fi botezați simbolic cu apă din Iordan de către preotul grupului. Ne deplasăm spre MUNTELE FERICIRILOR – locul Predicii de pe Munte. TABGHA, locul unde Iisus a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, apoi ORAȘUL CAPERNAUM, oraş denumit şi “CETATEA DOMNULUI HRISTOS” (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru unde a fost vindecată soacra Apostolului Petru). Cină şi cazare la hotel în Bethleem.

Ziua IV: Miercuri 15 februarie 2023 – Mic dejun. Ne îndreptăm spre localitatea EIN KAREM – locul nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, apoi intrăm în Ierusalim și urcăm pe MUNTELE MĂSLINILOR (Muntele Înălțării Domnului Hristos la cer). Vom vizita Mănăstirea rusească ELEON şi vom vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăți, apoi vom vizita Biserica Pater Noster (Tatăl nostru), Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns), GRĂDINA GHETSIMANI cu BISERICA NAȚIUNILOR, MORMÂNTUL MAICII DOMNULUI şi PEȘTERA GHETSIMANI. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul Cinei celei de Taină, Mormântul regelui David. ZIDUL PLÂNGERII Cină şi cazare la hotel în Bethleem.

Ziua V: Joi 16 februarie 2023 – Mic dejun. BETHLEEM – Începem ziua plecând spre deșert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava (închinare la moaştele Sf. Sava) și Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor. Ne întoarcem către Betleem la Mănăstirea Păstorilor – Ortodoxă din Bet-Sahour. Vizitam apoi în Betleem Biserica Ortodoxă a NAȘTERII DOMNULUI HRISTOS, Peștera unde S-a născut Pruncul Iisus, precum și biserica catolică Sfânta Ecaterina, iar apoi Grota Laptelui. Cină şi cazare la hotel în Bethleem.

Ziua VI: Vineri 17 februarie 2023 – Mic dejun. Vom intra în Cetatea Sfântă a IERUSALIMULUI prin Poarta Sfântului Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Sfânta Fecioară Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a DRUMULUI CRUCII cu cele 14 locuri în care S-a oprit DOMNUL HRISTOS pâna la SFÂNTUL MORMÂNT. Urcare pe GOLGOTA, apoi PIATRA UNGERII, SFÂNTUL MORMÂNT al DOMNULUI IISUS HRISTOS, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizită la BISERICA şi AȘEZĂMÂNTUL ROMÂNESC din IERUSALIM. Cină şi cazare la hotel în Bethleem.

Ziua VII: Sâmbătă 18 februarie 2023 – Mic dejun. Deplasare la Hozeva și vizităm MĂNĂSTIREA SFÂNTULUI GHEORGHE cu moaștele SFÂNTULUI IOAN IACOB Românul de la Neamț. Continuăm drumul în orașul IERIHON – cel mai vechi oraș din lume, vizită la MĂNĂSTIREA Românească de la Ierihon. Continuăm cu o privire de ansamblu asupra MĂNĂSTIRII din pustia CARANTANIEI (locul unde Mântuitorul Hristos a fost ispitit de diavol), apoi vizită la Biserica ortodoxă greacă cu Dudul lui Zaheu. Ne îndreptăm apoi spre RÂUL IORDAN, la locul Botezului Domnului nostru Iisus Hristos. MAREA MOARTĂ – 400 metri cea mai joasă altitudine de pe glob, o scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) de la Marea Moartă şi apoi intrare gratuită la ştrandul Chibutzului Kalia şi baie în apa sărată a Mării Moarte, dacă apa mării este la o temperatură potrivită pentru baie. Vizitarea MĂNĂSTIRII SFÂNTULUI GHERASIM de la IORDAN. Reîntoarcerea la Bethleem. Cină şi cazare la hotel în Bethleem.

Ziua VIII: Duminică 19 februarie 2023 – Deplasarea spre aeroport, ora 01:00 – decolarea Turkish Airlines, cu escală la Istanbul la ora locală 04.20, decolare de la Istanbul spre CLUJ-NAPOCA la ora 08.10 (ora locală) și sosire la ora 08:45 pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU (duminică 19 februarie 2023).

CONDIȚII DE RETRAGERE:
a) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplică în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat/confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte.

Pin It on Pinterest

Share This