mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

https://doxologia.ro/muntele-tabor-pelerinajul-parintelui-cleopa-la-locurile-sfinte

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează în perioada 17 – 23 august 2022, un Pelerinaj în Țara Sfântă. Conform Calendarului iulian, în data de 18 august va fi și Praznicul Schimbării la Față, fapt pentru care, pelerinii se vor putea închina în biserica ortodoxă pe Muntele Tabor.
Pelerinajul își propune să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței.

Prețul întregului pachet se ridică la valoarea de 850 Euro/persoană.

 SUPLIMENT de cameră SINGLE 250 EURO.

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

Preţul include:

 • transport cu avionul Cluj-Napoca – Istanbul – Tel Aviv –Istanbul – Cluj-Napoca, cursa Turkish Airlines cu masă şi băuturile incluse pe avion;
 • Taxele de aeroport incluse în preț 189 euro/persoană
 • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
 • 6 nopţi cazare la hoteluri de 3* și 4* în Nazaret/Tiberias(2 nopţi), Bethlehem(4 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina;
 • 7 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină – bufet suedez);
 • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetzimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi taxi pentru Muntele Tabor și la Mănăstirea Sfântul Sava);
 • Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;
 • Ghid evreu vorbitor de limbă română în Israel: TZVI KEREN(GHEORGHE)
 • Preot însoţitor: SABADÎȘ EMIL – DEJ
 • Bagaje: bagajul de cală (2 buc.) max. 40 kg/pers., bagajul de mână max. 8 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 55x40X23 CM.
                Preţul nu include:
 • Tips-uri pentru șofer și ghid (30 €) – se achită în Israel
 • Asigurarea medicală de sănătate … ron(OBLIGATORIE)
 • Asigurarea STORNO și medicală de sănătate … ron(OPȚIONALĂ)
               Acte necesare:
 • Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară
Calendarul Pelerinajului:

Ziua I  Întâlnire pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca – plecări internaționale (sala de aşteptare) – MIERCURI 17 AUGUST 2022 la ora 7.00 dimineaţa,  cursa Turkish Airlines, decolare ora 9.15, escală la Istanbul la ora locală 11.05, decolare de la Istanbul la ora 13.40, sosire pe Aeroportul Internațional din Tel Aviv la ora 16.35. Transfer la hotel 3* în Nazaret/Tiberias, cazare și cină. La ora 20:00 ne îndreptăm spre Muntele Tabor şi vom urca la biserica ortodoxă a Schimbării la Faţă a Domnului Hristos(dacă nu este posibilitate cu microbusele se va urca pe jos Muntele Tabor). Vizitarea mănăstirii şi a celor 3 colibe simbolice. Participare la Sfânta Liturghie săvârșită de Patriarhul Ierusalimului. Ora coborârii va fi stabilită de grup. Retur la hotel şi odihnă.

 Ziua II Mic dejun. Vizităm orașul Nazaret cu Biserica Buna Vestire-catolică, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat și Biserica Ortodoxă Sfântul Gavril cu izvorul Maicii Domnului. Vizită în satul Cana Galileii, vizitarea bisericii ortodoxe ridicata pe locul casei lui Simon Cananitul unde Iisus Hristos a săvârșit prima minune a transformarii apei în vin. RÂUL IORDAN. Cazare si cina la hotel în NAZARET/TIBERIAS.  

Ziua III   Mic dejun.  Deplasare la Capernaum, supranumit „Oraşul Domnului”, Tabgha unde Iisus a săvârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, Muntele Fericirilor – locul unde Mântuitorul a rostit Fericirile.  Deplasare în orasul IERIHON – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica și Căminul românesc de la Ierihon. Vizitarea Mănăstirii Sf. Gherasim de la Iordan. Cină şi cazare la hotel în Bethleem.

Ziua iV Mic dejun. Valea Hozeva – vizităm Manastirea Sf. Gheorghe cu moaștele Sf. Ioan Iacob Românul de la Neamț. Marea Moartă – 400 m. cea mai joasă altitudine de pe glob. Vizită pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina cea de taină, Mormântul marelui rege David. Vizită la Biserica ortodoxă românească din Ierusalim. Cină şi cazare la hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua V Mic dejun Vizitarea Bisericii ortodoxe şi a peșterii unde S-a născut Domnul Iisus Hristos, apoi a bisericii romano catolice Sfânta Ecaterina şi Grota Laptelui. Continuarea drumului în deşert cu microbuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava şi Mănăstirea Sf. Teodosie. Vom intra în Cetatea Sfântă prin Poarta Sf. Ştefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa(DRUMUL CRUCII) cu cele 14 locuri în care s-a oprit Domnul până la Sfântul Mormânt. Urcare pe GOLGOTA, închinare la Piatra Ungerii, intrare și închinare în MORMÂNTUL DOMNULUI HRISTOS, vizitarea tuturor paracliselor sfinte de lângă Sfântul Mormânt. Zidul Plângerii. Cină şi cazare la hotel în Bethlehem

Ziua VI  Mic dejun. Muntele Măslinilor, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăţi. Vizitarea Mănăstirii ruse Eleon locul Înălțării Domnului Hristos la Cer, a Bisericii Pater Noster (Tatăl nostru), a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a plâns), Grădina Ghetimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormântului Maicii Domnului şi Peştera Ghetimani. Cină şi cazare la hotel în Bethlehem.

Ziua VII Mic dejunDeplasare spre aeroportul Ben Gurion. Decolare  de la Tel Aviv la ora 14.20 cursa Turkish Airlins cu escală la Istanbul la ora 16.35, decolare de la Istanbul la ora 19.10, aterizare la Cluj-Napoca la ora 20.45(marți 23 august 2022)

CONDIȚII DE RETRAGERE:
a) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplică în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat/confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte.

Pin It on Pinterest

Share This