mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

https://doxologia.ro/muntele-tabor-pelerinajul-parintelui-cleopa-la-locurile-sfinte

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează în perioada 16 – 23 august 2022, un Pelerinaj în Țara Sfântă. Conform Calendarului iulian, în data de 18 august va fi și Praznicul Schimbării la Față, fapt pentru care, pelerinii se vor putea închina în biserica ortodoxă pe Muntele Tabor.
Pelerinajul își propune să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței.

Prețul întregului pachet se ridică la valoarea de … Euro/persoană.

 SUPLIMENT de cameră SINGLE … EURO.

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

Preţul include:

 • Bilete de avion Cluj-Napoca – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;
 • Taxe de aeroport;
 • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3* și 4* în Nazaret/Tiberias(2 nopţi), Bethlehem/Ierihon/Ramallah(5 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina;
 • 8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină – bufet suedez);
 • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetzimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi taxi pentru Muntele Tabor și la Sfântul Sava);
 • Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;
 • Ghid evreu vorbitor de limbă română în Israel;
 • Preot însoţitor: 
 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 40x30X20 CM.
                Preţul nu include:
 • Tips-uri pentru șofer și ghid (30 €) – se achită în Israel
 • Asigurarea medicală de sănătate … ron(OBLIGATORIE)
 • Asigurarea STORNO și medicală de sănătate … ron(OPȚIONALĂ)
               Acte necesare:
 • Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară
Calendarul Pelerinajului:

Ziua I   Întâlnire pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca MARȚI 16 august 2022 la ora 04.30 DIMINEAȚA – OBLIGATORIU).  Decolare  la ora 06.50 şi sosirea la Tel Aviv ora 09.50. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oraş-port la Mediterană, al treilea oraş ca mărime din Israel, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Mănăstirii Stela Maris (Steaua Mării), cu altarul deasupra peşterii Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul şi apoi vom privi Templul Cultului Bahai, cu grădinile pe terase suspendate – sit Patrimoniu UNESCO, superioare grădinilor de la Versailles. Cazare şi cină la hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

 Ziua II  Mic dejun. Deplasare în orasul IERIHON – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica greco-ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la Biserica și Căminul românesc de la Ierihon și pustia Carantaniei. Vizitarea Mănăstirii Sf. Gherasim de la Iordan. Continuăm drumul la Hozeva și vizităm Manastirea Sf. Gheorghe cu moaștele Sf. Ioan Iacob Românul de la Neamț. Marea Moartă – 400 m. cea mai joasă altitudine de pe glob şi scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) de la Marea Moartă. Reîntoarcerea la Bethleem. Cină şi cazare la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua III  Mic dejun. Ne îndreptăm spre nordul țării, spre Galileea. Vizităm orașul Nazaret cu Biserica Buna Vestire-catolică, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat și Biserica Ortodoxă Sfântul Gavril cu izvorul Maicii Domnului. Vizită în satul Cana Galileii, vizitarea bisericii ortodoxe ridicata pe locul casei lui Simon Cananitul unde Iisus Hristos a săvârșit prima minune a transformarii apei în vin. RÂUL IORDAN. Cazare si cina la hotel în NAZARET/TIBERIAS.  La ora 20:00 ne îndreptăm spre Muntele Tabor şi vom urca la biserica ortodoxă a Schimbării la Faţă a Domnului Hristos(dacă nu este posibilitate cu microbusele se va urca pe jos Muntele Tabor). Vizitarea mănăstiri şi a celor 3 colibe simbolice. Participare la Sfânta Liturghie săvârșită de Patriarhul Ierusalimului. Ora coborârii va fi stabilită de grup. Retur la hotel şi odihnă.

Ziua IV  Mic dejun.  Deplasare la Capernaum, supranumit „Oraşul Domnului”, Tabgha unde Iisus a săvârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, Muntele Fericirilor – locul unde Mântuitorul a rostit Fericirile. Cazare si cina la Hotel în NAZARETH/TIBERIAS.

Ziua V Mic dejun.Vizită la Ein Karempatria Sf.Ioan Botezătorul-cel mai mare om născut de o femeie, vizitarea bisericii Sf.Ioan. Vizită pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina cea de taină, Mormântul marelui rege David. Vizită la Biserica ortodoxă românească din Ierusalim. Cină şi cazare la hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VI Mic dejun Vizitarea Bisericii ortodoxe şi a peșterii unde S-a născut Domnul Iisus Hristos, apoi a bisericii romano catolice Sfânta Ecaterina şi Grota Laptelui. Continuarea drumului în deşert cu microbuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava şi Mănăstirea Sf. Teodosie, Zidul Plângerii. Cină şi cazare la hotel în Bethlehem/Ierihon/Ramallah

Ziua VII  Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Măslinilor, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăţi. Vizitarea Mănăstirii ruse Eleon locul Înălțării Domnului Hristos la Cer, a Bisericii Pater Noster (Tatăl nostru), a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a plâns), Grădina Ghetimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormântului Maicii Domnului şi Peştera Ghetimani. Vom intra în Cetatea Sfântă prin Poarta Sf. Ştefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa(DRUMUL CRUCII) cu cele 14 locuri în care s-a oprit Domnul până la Sfântul Mormânt. Urcare pe GOLGOTA, închinare la Piatra Ungerii, intrare și închinare în MORMÂNTUL DOMNULUI HRISTOS, vizitarea tuturor paracliselor sfinte de lângă Sfântul Mormânt. Cină şi cazare la hotel în Bethlehem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VIII Mic dejun la pachetDeplasare spre aeroportul Ben Gurion la Tel Aviv. Decolare  de la Tel Aviv la ora 10.40, aterizare la Cluj-Napoca ora 13.50.

Pin It on Pinterest

Share This