mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Cluj-Napoca(Plecarea la ora 07.00 de la Sala Sporturilor Horia Demian) Mănăstirea Sfânta Parascheva de la Râșca Transilvană – Mănăstirea Sfântul ILIE de la Albac Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci de la LUPȘA  – Mănăstirea Martirii Neamului de la MUNCEL – Mănăstirea Schimbarea la Față a Domnului de la POȘAGA(Izvorul tămăduitor al Maicii Domnului) – Mănăstirile(două) de la REMETEA  – Mănăstirea Mihai Vodă de la TURDA – Cluj-Napoca.

Mănăstirea de la POȘAGA – viața monahală a început la Poșaga în 1950 și a durat până în 1959, fiind reluată în 1976. Schitul și-a redobândit dreptul legal de funcționare de-abia în 1990. La nici o sută de metri distanță de schit se află Izvorul Maicii Domnului, astăzi, izvorul care curge din stâncă a fost amenajat pentru a ușura demersul pelerinilor de a lua apă de aici. Oamenii spun că are puteri tămăduitoare, mai ales pentru ‘bolile pentru femei’. Despre apa izvorului situat puțin mai sus de lăcașul de cult, Părintele Arsenie Praja spunea că este ”patronat de Maica Domnului” și că este „cel mai puternic medicament de pe pământ”, fiind ‘un mare dar de la Dumnezeu’. Numeroase femei s-au vindecat de boli incurabile dacă au băut apă din acest izvor. La Icoana Maicii Domnului din biserica Schitului sunt puse lucruri de preţ de către enoriaşi, drept mulţumire pentru vindecarea de boli. Părintele Arsenie Praja, care a viețuit la Schitul Poșaga, era considerat un văzător cu duhul, el niciodată nu a acceptat să i se spună că ar avea acest dar. ‘Se ferea ca de foc să facă descoperiri din trecut cuiva sau să prorocească viitorul. Toți cei care considerau că are darul de a cunoaște gândul, trecutul și viitorul omului, făceau această apreciere având ca argumente de necontestat chiar sfaturile pe care le primea fiecare, pentru că Părintele, fără să-i asculte prea mult, le dădea povețe cu referire directă la necazul sau suferința pentru care veniseră la mănăstire; de aceea îl căutau pe dânsul în mod special. 

Înscrerile pentru pelerinajele la MĂNĂSTIRILE din MUNȚII APUSENI se vor face la biroul Centrului de Pelerinaje Renașterea de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00 în Piața Avram Iancu numărul 2.(sărbători religioase închis)

Pentru Izvorul Tămăduitor al Maicii Domnului de la Mănăstirea Poșaga se recomandă să avem o sticlă pentru a lua apă tămăduitoare.

Preţ: 150 RON

Însoțitor: 

Transport cu microbus.

Pin It on Pinterest

Share This