mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Ziua 1: Cluj-Napoca(Plecarea la ora 06.00 de la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca) – Someșul Rece – TURDA – Hunedoara (Castelul Huniazilor-Corvinilor)Mănăstirea Hodoş Bodrog – Mănăstirea Gai –Timişoara (Catedrala Mitropolitană cu închinare la moaștele Sf Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș)  –  (cazare la HOTEL);

Ziua 2: MIC DEJUN.  Mănăstirea TimișeniMănăstirea Bocşa Vasiova – Reşiţa (muzeul locomotivelor) – Schitul Mraconia„Decebalus Rex”Cazanele Mari și Mici(opțional și în funcție de timp, croazieră pe Dunăre aprox. 40 lei) – Orşova – HIDROCENTRALA de la PORȚILE de FIER I – muzeul se poate vizita de marți până duminică între 8:00 și 16:00- Sistemul hidroenergetic Porțile de Fier I a început să se construiască în timpul lui Gheorghe Gheorghiu Dej, mai exact în 7 septembrie 1964. Lucrările fiind finalizate pe 16 mai 1972, muzeul Hidrocentralei Porţile de Fier I s-a deschis în 1976, şi prezintă vizitatorilor caracteristicile generale ale Dunării, datele hidrologice, mărturii materiale ale aşezărilor umane din zonă. Hidrocentrala de la Porțile de Fier I este cea mai mare din România, producând 50% din hidroenergia țării. Întreg sistemul Porțile de Fier I este una din cele mai mari construcții hidrotehnice din Europa și cea mai mare de pe Dunăre. Cursul Dunării din zona Porțile de Fier este declarat Sit Natura 2000. În urma formării lacului de acumulare, au fost strămutate 7 localități pe malul sârbesc și 10 localități pe malul românesc – Mănăstirea Sfânta Ana de la OrșovaBăile Herculane(cazare la HOTEL);

Ziua 3: MIC DEJUN. Schitul Piatra Scrisă – Caransebeş – Biserica Sfântul Nicolae de la DENSUȘ – Mănăstirea Râmeţ – Cluj-Napoca.

                             Preţ: 350 lei

Preţul include:                                               

  • Transport cu AUTOCAR 50 locuri
  • 2 cazări la HOTEL (2 sau 3 persoane în cameră)
  • 2 mic dejunuri
  • Ghidaj şi asistenţă religioasă: TEGLAȘ FALVIU CRISTIAN

 Prețul nu include:

Camera SINGLE 145 LEI

  – taxa de intrare la castelul Corvinilor: 25 lei adulți, 10 lei pensionari, 5 lei studenți. Ghidajul 30 lei(se împarte la toți membrii grupului)

  – taxa de intrare la muzeul Hidrocentralei de la Porțile de Fier I – 10 lei adulții, 5 lei copii, taxa foto este de 10 lei iar taxa video 30 lei. Ghidajul grupului 50 lei(se împarte la toți membrii grupului)

Pin It on Pinterest

Share This