mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează o serie de Pelerinaje în Israel. Pelerinajele își propun să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței.
 

Ziua I: ÎNTÂLNIRE pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA JOI 11 MAI 2017 LA ORA 04.00 DIMINEAȚA – OBLIGATORIU. Decolare ora 06:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 09:00. Începem vizita cu orașul BETHLEEMvizitarea bisericii ortodoxe şi a criptei unde S-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii catolice Sfânta Ecaterina. Grota Laptelui.Câmpul păstorilor. Continuarea drumului în deșertcu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava și Mănăstirea Sf. Teodosie. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui David. Vizită la biserica și căminul românesc de la IERUSALIM, Zidul Plângerii din Ierusalim. Cină şi cazare în Bethleem.

Ziua II: Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus(Muntele Înălțării Domnului Hristos). Vom vizita Mănăstirea rusească ELEON şi vom vedea de sus panorama Ierusalimului a Cetății Sfinte. Vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit(Domnul a plâns), la Grădina Ghețimani cu Biserica Naţiunilor, Mormântul Maicii Domnului şi Peştera Ghețimani. Vom intra în cetate prin Poarta Sf. Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Sfânta Fecioară Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa(Drumul Crucii) cu cele 14 locuri în care S-a oprit Domnul Hristos până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, Mormântul Domnului IisusHristos, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cină şi cazare în Bethleem hotel 4*.

Ziua III: Mic dejun. Deplasare în orasul Ierihoncel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica greco-ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la Biserica și Căminul românesc de la Ierihon și pustia Carantaniei. Vizitarea Mănăstirii Sf. Gherasim de la Iordan. Continuăm drumul la Hozeva și vizităm Manastirea Sf. Gheorghe cu moaștele Sf. Ioan Iacob Romanul de la Neamț. Marea Moartă, – 400 m. cea mai joasă altitudine de pe glob şi scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) de la Marea Moartă. Cină şi cazare în Bethleem.

Ziua IV: Mic dejun, Vizită la Lida la biserica Sfântului Gheorghe. Şi apoi spre Tel Aviv, pe şoseaua de coastă. Scurt tur de oraş al celui mai cosmopolit oraş al Israelului. Oraşul Haifa, splendid oraş-port la Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu grădinile pe terase, superioare grădinilor de la Versailles. Vizitarea bisericii Mănăstirii Carmelite Stela Maris (Steaua Mării) și a peșterii Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul. Vizitarea bisericii ortodoxe Sf. Gavriil din Nazaret cu izvorul Fecioarei Maria. Vizitarea bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare construcţie de cult din Orientul apropiat, vizită în satul Cana Galileii la biserica ortodoxă ridicată pe locul casei lui Simon Cananitul, unde Iisus a făcut prima minune a transformării apei în vin. Cazare şi cină în oraşul Nazaret/Tiberias.

Ziua V: Mic dejun. Muntele Tabor cu vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Faţă a Domnului Hristos. Plecarea spre Capernaum, oraş denumit şi “Cetatea Domnului” (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru). RÂUL IORDAN. Tabgha unde Iisus a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, Muntele Fericirilor, Opţional şi în funcţie de timp – plimbare cu o copie a “bărcii lui Iisus” pe apele Mării Galileii şi vizită la fabrica de aur şi diamante. Cazare şi cină în oraşul Nazaret/Tiberias.

Ziua VI: Ora 09.50 decolarea WIZZ-AIR spre CLUJ-NAPOCA și sosire la ora 13:00 pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU.

PREŢ: 595 EURO

SUPLIMENT LA CAMERA SINGLE 170 EURO/PERSOANĂ.

Preţul include:
– Bilete de avion Cluj-Napoca – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;
– Taxe de aeroport;
– Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
– Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
– 5 nopţi cazare la hotel în Nazaret/Tiberias (2 nopți) şi Bethlehem (3 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
– 5 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină – bufet suedez);
– Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Bethlehem, Gradina Ghetsimani şi taxi pentru Muntele Tabor);
– Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;
Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de mână nu trebuie să depășească 56x45X25 CM.
– Ghid evreu de naţionalitate română în Israel;
– Preot însoţitor pentru grup: 

Preţul nu include:
– Tips-uri (30 €) – (se achită în Israel);
– Asigurarea medicală de sănătate 39 de lei indiferent de vârstă(OBLIGATORIE))
Asigurarea STORNO și medicală 55 lei de persoană(OPȚIONALĂ)
Acte necesare
– Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării

Rezervarea locului se face prin achitarea unui avans de 200 Euro la înscriere.

Pin It on Pinterest

Share This