mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

“Mănăstirea Buna Vestire din Pătrângeni, străveche vatră monahală, este atestată documentar din secolul al XVIII-lea. Aici a existat Sfânta Mănăstire Bulz, în apropierea actualei vetre monahale. La jumătatea secolului al XVIII-lea Ortodoxia a cunoscut un moment esenţial în exprimarea ei românească transilvăneană, moment de foc, determinat de mişcarea Sfântului Sofronie de la Cioara, care îi îndemna pe români să-şi păstreze credinţa ortodoxă. Printre participanţii majori implicaţi în mişcarea Sfântului Sofronie se înscriu doi călugări de la Mănăstirea Bulz, Efrem şi Teodosie, care au pătimit pentru apărarea dreptei credinţe. Întrucât în această zonă a existat o străveche mănăstire, mănăstirea Bulz, în anul 1993, în cadrul unei solemne Liturghii arhiereşti, a fost pusă piatra de temelie a Mănăstirii Buna Vestire Pătrângeni.

https://astairomania.kanald.ro/video/maicutele-vorbesc-dumnezeu-acestea-isi-duc-traiul-simplu-intr-manastire-muntii-apuseni-acolo-unde-cauza-poluarii-nici-iarba-numai-crestea-au-facut-rai-mainile-cateva-maicute-au-ales-traiasca-departe-18061206

Cluj-Napoca – Mănăstirea Buna Vestire de la Pătrângeni – Zlatna(Sf. Liturghie cu ocazia hramului) – Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul și Biserica „Arca lui Noe” din Alba Iulia – Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Dimitrie de la Dumbrava – Mănăstirea Mihai Vodă de la Turda – Cluj-Napoca.                                                                                

Preţ: …RON

Însoțitor: 

Transport cu microbus/autocar.

Informaţii şi înscrieri:

Centrul de Pelerinaje „Renașterea”

Cluj-Napoca, Piața Avram Iancu, nr.2,

Tel. 0264 431 020 sau 0723 58 38 22.

(Plecarea la ora 07.00 de la Sala Sporturilor Horia Demian)

Pin It on Pinterest

Share This