mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Pelerini în Rusia

Rusia sau oficial Federația Rusă este o țară care se întinde pe un teritoriu vast în Europa și Asia. Cu o suprafață de 17.101.081 km², Rusia este cea mai întinsă țară din lume, aproape de două ori mai mare decât teritoriul celei de-a doua țări ca întindere, Canada. În ciuda întinderii sale, Rusia este doar a opta țară din punct de vedere al numărului de locuitori. Rusia are frontiere terestre cu următorii vecini (în sens trigonometric, de la nord-vest la sud-est): Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Belarus, Ucraina, Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, China, Mongolia și Coreea de Nord. De asemenea, se află foarte aproape de Statele Unite ale Americii, Canada, Armenia, Iran, Turcia și Japonia. SUA se află la o depărtare de numai 3 km în Insulele Diomede, (una sub controlul Rusiei, cealaltă sub controlul SUA), iar Japonia (Hokkaido) se află la o depărtare de 20 km de Insulele Kurile. În octombrie 2005, statisticile oficiale arătau că populația a scăzut cu mai mult de o jumătate de milion de cetățeni, ajungând la un număr de 145 de milioane de oameni.

Biserica ortodoxă rusă își regăsește originile în Botezul din Kiev din 988, când Prințul Vladimir I a adoptat, în mod oficial, religia Imperiului Bizantin ca religie de stat a Rusiei Kievene. Datorită acestui fapt, Biserica Ortodoxă Rusă și-a sărbătorit în 1988 aniversarea a o mie de ani de existență. Biserica Ortodoxă Rusă își revendică succesiunea apostolică prin patriarhul de Constantinopol. Astăzi Biserica Ortodoxă Rusă este biserica ortodoxă cu cel mai mare număr de credincioși. Peste 90% dintre etnicii ruși se declară ca fiind creștini ortodocși. Numărul de oameni care participă în mod regulat la slujbe este mult mai redus, dar crește în fiecare an. Biserica Ortodoxă Rusă are peste 23.000 de parohii, 354 episcopi, 635 mănăstiri, 102 școli bisericești.

Ziua 1, 22 august 2017 marți: Deplasarea cu autocarul pe ruta Bistrița(21 august 2017 ora 23.00 din fața Catedralei Sfinții Trei Ierarhi) – Cluj-Napoca(ora 01.00 noaptea – Catedrala Ortodoxă) – Budapesta. Decolare ora 12:55, cursa AEROFLOT, aterizare la Moscova la ora 16:25. Cazare și cină hotel  3* în Moscova.

Ziua 2, 23 august 2017 miercuri: Mic dejun. Plecarea spre Vladimir. Catedrala Adormirii din Vladimir unde s-au păstrat frescele lui Andrei Rubliov. Închinarea la moaștele Sf. Dreptmăritorilor Cneji Anrei Bogoliubskyi, Gleb, Georghii, Iziaslav; Ier. Luca, Simon, Serapion, Maksim. Plecarea spre Mănăstirea Diveevo. Cina și cazarea la hotelul Mănăstirii Diveevo.

Ziua 3, 24 august 2017 joi: Micul dejun. Se poate participa la Liturghia de dimineată. Mic dejun. Închinarea la moaștele Cuv. Serafim de Sarov; Izvorul Sf. Serafim de Sarov, închinare la moaștele cuvioaselor Alexandra, Marta, Elena; Sf. Starțe Parascheva, Pelaghia, Maria; Icoana Făcătoare a Maicii Domnului „Umilința”. Slujba Vecerniei. Drumul crucii pe Kanavka Sfântului Serafim. Cazare și cină la hotelul Mănăstirii Diveevo.

Ziua 4, 25 august 2017 vineri: Mic dejun. Plecarea spre Murom. Închinarea la moaștele din mănăstirile Sfintei Treimi și Bunei Vestiri: a Sf. Dreptmăritorilor Cneji Petru și Fevronia, Constantin, Mihail, Teodor; Icoanele Făcătoare de Minuni „Znamenia”, „Tihvinskaya”, „Iverskaya”. Cina și cazare hotel în Moscova.

Ziua 5, 26 august 2017 sâmbătă: Mic dejun. Mănăstirea Donskoi (moaștele Patriarhului Tihon). Mănăstirea Pocrovsk (moaștele Cuv. Matrona de la Moscova). Mănăstirea Stretensk. Moaștele noului mucenic Sf. Ier. Ilarion Troecurovsk. Vizitarea bisericii Sf. Nicolae în Tolmaciah (Icoana Maicii Domnului Vladimirskaya, pictată de Apostolul Luca), Vizita Galeriei Tretiakov: picturile Cuv. Andrei Rubliov și colecția de icoane rusești vechi. Cazarea și cina la hotel în Moscova.

Ziua 6, 27 august 2017 duminică: Catedrala Hristos Mântuitorul(participare la Sfânta Liturghie). Închinare la moaștele Sf. Ier. Filaret Mitropolitul Moscovei. Prânz (La Catedrală). Excursie prin Piața Roșie cu vizită a Catedralei Kazansk, Bisericuța Iversk, închinarea la Icoana Maicii Domnului „Iverskaya”. Vizita la Catedrala Vasilie Blajinul (moaștele Sf. Vasilie Blajinul). Excursia pe teritoriul Kremlinului din Moscova cu vizita Catedralelor: Adormirii Maicii Domnului, Sf. Arhangheli, Bunei Vestiri. Cazare  și cină la hotel 3* în Moscova.

Ziua 7,(700 km.) 28 august 2017 luni: Micul dejun. Plecare cu autocarul spre Sankt Petersburg. Vizită în orașul Novgorod cel mai vechi oraș slav pomenit în documente istorice și cel mai important oraș istoric din nord-vestul Rusiei. Cina si Cazare Hotel 3* în Sankt Petersburg.

Ziua 8, 29 august 2017 marți: Micul dejun. Vizita Catedrala Învierii Domnului (Mântuitorul Însângerat). Excursia în Ermitaj. Optional plimbare cu vaporul pe Neva. Cina si cazare Sankt Petersburg.

Ziua 9, 30 august 2017 miercuri: Micul dejun. Plecarea spre orașul Priozersk cu autocarul (drum de 3,5 ore). Deplasare cu vaporul spre Valaam. Vizitarea Mănăstirii Valaam: Închinarea la moaștele Cuv. Serghie și Gherman de Valaam, Moaștele Cuv. Antipa de la Calapodești. Icoana Maicii Domnului de la Valaam. Prânz. Vizita la „Moșia Centrală” și cimitirul Stareților. Vizitarea schitului Sf. Nicolae. Ora 18.00 plecare de pe Insula Valaam spre Priozersk. Sosire la Sankt-Petersburg aprox. ora 23.00, cazare hotel în Sankt Petersburg.

Ziua 10, 31 august 2017 joi: Mic dejun. Excursie prin oraș cu vizitarea celor mai importante obiective ale Sankt-Petersburgului: Lavra Sf. Alexandru Nevskyi, închinarea la moaștele Sf. Alexandru Nevskyi. Bisericuța și moaștele Sf. Xenia din cimitirul Smolensk, Vizitarea mănăstirii Sf. Ioan pe Karpova – Moaștele Sf. Ioan de Kronștadt. Vizitarea Catedralei Sf. Nicolae de Mare, Catedrala Sf. Isak. Catedrala Cazanskii. Icoana Maicii Domnului „Cazanskaya” Cina si cazarea la hotel 3*. Sankt Petersburg.

Ziua 11, 1 septembrie 2017 vineri: Deplasare la aeroportul din Sankt Petersburg, decolare ora 14:20 cursa AEROFLOT cu escală la Moscova, aterizare la Budapesta ora 19:35. Deplasare cu autocarul spre Cluj-Napoca-Bistrița.

PREȚ: 1295 EURO

Supliment la CAMERA SINGLE 270 EURO/PERSOANĂ.

Prețul include:

– Bilete de avion cu taxele de aeroport și bagaje incluse de la Budapesta.

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max.7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)

– transport cu autocarul 

– 10 nopti cazare la hoteluri (camere duble sau triple cu baie în cameră);

– Mic dejun și cină

– Ghid vorbitor de limbă română-preot

– Bilete la Muzeul Kremlinului: curtea și catedralele din Kremlin,

– Intrările în bisericile muzee: Vasilie Blajenul (Moscova), Catedrala Sf. Isaak și Mântuitorul Însângerat (Sankt-Petersburg);

– Excursia la Mănăstirea Valaam pe lacul Ladoga – vaporul Priozersk – Valaam – Priozersk;

Preot însoțitor din țară: PR. BORODI ȘTEFAN – BISTRIȚA

Însoțitor preot ghid și traducător vorbitor de limba română.

 

Prețul nu include:

Transport cu autocar Bistrița-Cluj-Napoca-Budapesta și retur aprox. 230 lei/persoană

Muzeul Ermitaj aprox. 7 euro

Galeria Tretiacov aprox. 7 euro

Vaporașul pe Neva aprox. 15 euro

Invitațiile pentru viza 10 dolari\pers (invitație de grup) 20 dolari/pers (invitatie personală)

Taxa de viză 45 dolari de persoană(viza se obține de la Consulatul Rusiei din București cu pașaportul în original minim două pagini libere). PAȘAPORTUL VA FI ADUS SAU TRIMIS ÎN ORIGINAL LA AGENȚIE ÎN CLUJ-NAPOCA PÂNĂ ÎN DATA DE 22 IULIE 2017).

Asigurarea STORNO și medicală 68 lei de persoană(OBLIGATORIE)

ACTE NECESARE:  paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară, (PAȘAPORTUL SE ADUCE LA AGENȚIE ÎN ORIGINAL CU CEL PUȚIN O LUNĂ ÎNAINTEA PLECĂRII), 1 foto tip paşaport (Fotografie color 3,5х4,5 cm. pe fundal alb, cu imaginea clară a chipului (din față).

Agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 30 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte.

 

Pin It on Pinterest

Share This