mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează în perioada 9 – 14 noiembrie 2017 un Pelerinaj în Israel. Pelerinajele își propun să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței.

Prețul întregului pachet se ridică la valoarea de 605 Euro.

CAMERA SINGLE 180 EURO.

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

Reducere copil 2-12 ani: – 50 euro (valabila in cazul cazarii cu 2 adulți in cameră)

 Ziua I: ÎNTÂLNIRE pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA JOI 9 NOIEMBRIE 2017 LA ORA 04.00 DIMINEAȚA – OBLIGATORIU. Decolare ora 06:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 09:00. Începem vizita cu orașul BETHLEEM – vizitarea bisericii ortodoxe şi a criptei unde S-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii catolice Sfânta Ecaterina. Grota Laptelui.Câmpul păstorilor. Continuarea drumului în deșertcu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava și Mănăstirea Sf. Teodosie. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui David. Vizită la biserica și căminul românesc de la IERUSALIM, Zidul Plângerii din Ierusalim. Cină şi cazare la HOTEL 4* în BETLEEM.

Ziua II: Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus(Muntele Înălțării Domnului Hristos). Vom vizita Mănăstirea rusească ELEON şi vom vedea de sus panorama Ierusalimului a Cetății Sfinte. Vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit(Domnul a plâns), la Grădina Ghețimani cu Biserica Naţiunilor, Mormântul Maicii Domnului şi Peştera Ghețimani. Vom intra în cetate prin Poarta Sf. Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Sfânta FecioarăMaria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa(Drumul Crucii) cu cele 14 locuri în care S-a oprit Domnul Hristos până la SFÂNTUL MORMÂNT. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, Mormântul Domnului Iisus Hristos, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cină şi cazare la HOTEL 4* în BETLEEM.

Ziua III: Mic dejun. Deplasare în orasul Ierihon – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica greco-ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la Biserica și Căminul românesc de la Ierihon și pustia Carantaniei. Vizitarea Mănăstirii Sf. Gherasim de la Iordan. Continuăm drumul la Hozeva și vizităm Manastirea Sf. Gheorghe cu moaștele Sf. Ioan Iacob Romanul de la Neamț. Marea Moartă, – 400 m. cea mai joasă altitudine de pe glob şi scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) de la Marea Moartă, Râul IORDAN. Cină şi cazare la HOTEL 4* în BETLEEM.

Ziua IV: Mic dejun, Vizită la Lida la biserica Sfântului Gheorghe. Şi apoi spre Tel Aviv, pe şoseaua de coastă. Scurt tur de oraş al celui mai cosmopolit oraş al Israelului. Oraşul Haifa, splendid oraş-port la Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu grădinile pe terase, superioare grădinilor de la Versailles. Vizitarea bisericii Mănăstirii Carmelite Stela Maris (Steaua Mării) și a peșterii Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul. . Vizitarea bisericii ortodoxe Sf. Gavriil din Nazaret cu izvorul Fecioarei Maria. Vizitarea bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare construcţie de cult din Orientul apropiat , vizită în satul Cana Galileii la biserica ortodoxă ridicată pe locul casei lui Simon Cananitul, unde Iisus a făcut prima minune a transformării apei în vin. Cazare şi cină in oraşul NAZARET la HOTEL 4*.

Ziua V: Mic dejun. Muntele Tabor cu vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Faţă a Domnului Hristos. Râul Iordan. Plecarea spre Capernaum, oraş denumit şi “Cetatea Domnului” (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru), Tabgha unde Iisus a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, Muntele Fericirilor, Opţional şi în funcţie de timp – plimbare cu o copie a „bărcii lui Iisus” pe apele Mării Galileii şi vizită la fabrica de aur şi diamante, Cazare şi cină in oraşul NAZARET la HOTEL 4*.

Ziua VI: Ora 09.50 decolarea WIZZ-AIR spre CLUJ-NAPOCA și sosire la ora 13:00 pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU.

Preţul include:
– Bilete de avion Cluj-Napoca – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;
– Taxe de aeroport;
– Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
– Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
– 5 nopţi cazare la hotel 4* în NAZARET (2 nopți) şi hotel 4* în BETLEEM (3 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
– 6 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină – bufet suedez);
Taxa de intrare la TOATE obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Bethlehem, Gradina Ghetsimani şi MICROBUSE pentru Muntele Tabor, MICROBUSE la Mănăstirea Sfântului Sava);
– Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;

– Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) maxim 23 kg/persoană, bagajul de mână maxim 10 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de mână nu trebuie să depășească 56x45X25 CM.
Ghid evreu de naţionalitate română în Israel;
– Preot însoţitor pentru grup: PROTOSINGHEL PAISIE – STAREȚUL MĂNĂSTIRII NUȘENI(BISTRIȚA-NĂSĂUD)

Preţul nu include:
– Tips-uri (30 €) – (se achită în Israel);
– Asigurarea medicală de sănătate 39 de lei indiferent de vârstă(OBLIGATORIE)

  • Asigurarea STORNO și medicală 55 lei de persoană(OPȚIONALĂ)

Acte necesare
– Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării

Pin It on Pinterest

Share This