mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Mănăstirea „Hristos Pantocrator” este situată pe hotarul de vest al municipiului Alba Iulia, într-o frumoasă zonă rezidențială, aflată la liziera pădurii de la poalele unei coline a Munților Metaliferi. Istoria așezământului este legată de numele celui de-al doilea episcop al Armatei, Ioan Stroia, din inițiativa căruia, în anul 1937, a fost înființat Schitul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”. Odată cu instaurarea regimului comunist și desființarea Episcopiei Armatei, în anul 1948, aici au viețuit episcopii Policarp Morușcă al Americii și Veniamin Nistor al Caransebeșului.

Ansamblul monahal este construit în formă de cetate semideschisă, având în mijloc două frumoase locașuri de rugăciune: biserica mică „Sfântul Lazăr” și biserica mare „Sfântul Mare Mucenic Mina”. La inițiativa Părintelui Arhiepiscop Irineu, în urma unor ample lucrări, aici s-a construit: Cripta Ierarhilor, Căminul bisericesc Peregrinus și Centrul cultural-misionar. 

Cluj-Napoca(ora 07.00) –  Mănăstirea ,,Hristos Pantocrator,, din Alba Iulia(participare la slujba de sfințire a bisericii închinată Sfântului Mare Mucenic MINA și la Sfânta Liturghie, săvârșite în sobor de arhierei, preoți și diaconi) – Mănăstirea RÂMEȚ – Mănăstirea Dumbrava  – Mănăstirea Mihai Vodă de la Turda – Cluj-Napoca.

                                                                           Preţ: 70 RON

ÎNSOȚITOR: 

Informaţii şi înscrieri:

Centrul de Pelerinaje „Renașterea”

Cluj-Napoca, Piața Avram Iancu, nr.2,

Tel. 0264 431 020 sau 0723 58 38 22.

(Plecarea la ora 07.00 dimineața de la SALA SPORTURILOR HORIA DEMIAN)

Pin It on Pinterest

Share This