mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Ziua I: ÎNTÂLNIRE pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA, SÂMBĂTĂ 6 OCTOMBRIE  2018 la ora 04.00 DIMINEAȚA – OBLIGATORIU. Decolare la ora 06.10 și sosire pe AEROPORTUL BEN GURION – TEL AVIV la ora 09.05. Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului,  Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Romano – Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină hotel în Nazareth/Tiberias.

Ziua II duminică:  Mic dejun.  Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de celebra Predică de pe munte a Domnului Hristos. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru, Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sfântului Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum. Cazare hotel în Bethleem.

Ziua III, luni: Mic dejun. Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Placa Înălțării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor(ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Deplasare pe Muntele Sion – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii DomnuluiFoişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Deplasare la  Zidul Plângerii. Aşezământul Românesc de la IerusalimCazare şi cină hotel în Bethleem.

Ziua IV, marți:  Mic dejun. Deplasare spre Egipt, Mănăstirea Sf. Ecaterina. Închinare în Mănăstirea ortodoxă Sf. Ecaterina – cea mai veche mănăstire ortodoxă din lume în care a viețuit Sfântul Ioan Scărarul si Sfântul Nil, Filotei, Anastasie, Grigore si în care se găsesc moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina; gropnița cu moaștele Sfântului Ștefan Sinaitul, Paraclisul  Sfântului Prooroc Moise, muzeul mănăstirii cu o importantă colecție de icoane vechi de o deosebită valoare. Cazare şi cină hotel în St. Catherina 3*.

Ziua  V, miercuri: Dimineața in jurul orei 01.00 se va urca pe Muntele Sinai – locul în care Moise a primit Tablele Legii. Urcarea este opțională. Cine nu doreste sau nu poate depune efort fizic rămâne cazat în cameră. (pentru munte: lanterna, rucsac, fes, încălțăminte si îmbrăcăminte adecvata). Cine nu urcă pe munte poate participa la Sfânta Liturghie la mănăstire. Micul dejun, întoarcere spre Israel. Cazare şi cină la Taba în Egipt.

Ziua  VI, joi: Mic dejun. Deplasare spre Ierihon – închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la IerihonCazare și cină la Marea Moartă.

Ziua  VII, vineri: Mic dejun. Deplasare spre Cetatea Massada–vizitarea cetății și a muzeului arheologic.În anul 2001, fortăreaţa de la Massada a fost trecută pe lista Patrimoniului Mondial Cultural şi Natural al Organizaţiei UNESCO. În anul 2007, pe locul fortăreţei a fost amenajat un amplu muzeu arheologic. Pe sângele celor care s-au sacrificat astăzi este unul din cele mai celebre locuri de concerte din lume. Cazare și cina la Betleem.

Ziua  VIII, sâmbătă: Mic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sf. Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Scăldătoarea Vitezda. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfanta Cruce, etc.  Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Zidul Plângerii.  Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare şi cină hotel în Bethleem.

Ziua  IX, duminică: Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Vizitarea peșterii unde a locuit Sf. Proroc Ilie Tesviteanul. Întoarcere la Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnului). Mănăstirea Sf. Sava și Sfântul Teodosie, mănăstirea de la Câmpul Păstorilor, Grota Laptelui. Cină şi cazare hotel în Bethleem.

Ziua X, luni:  Mic dejun. Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan, coborâm la Râul Iordan pe granița cu Iordania. Urcare la Mănăstirea din Muntele Carantaniei. Cină şi cazare hotel în Bethleem.

Ziua XI, marţi:  Mic dejun matinal. Ora 09:50  decolarea WIZZ-AIR  spre CLUJ-NAPOCA și sosire la ora 13:05 pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU.

                                                                                                                                   PREŢ: 970 EURO

Preţul include:

Bilete de avion Cluj-Napoca – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;
Taxele de aeroport;
Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
10 nopţi cazare la hotel de 3* și 4* în Betlehem (6 nopţi), în Nazaret/Tiberias (1 noapte), Sf. Ecaterina-Egipt(1 noapte), Taba(Egipt 1 noapte), Marea Moartă(1 noapte)- categoria hotelurilor este cea oficialaă pentru Israel, Palestina și Egipt
11 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină bufet suedez);
Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Grădina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și la Mănăstirea Sfântul Sava din Pustiul Iudeii);

Intrarea la cetatea Massada și urcarea cu telecabina.

Taxa de intrare în Egipt 16 dolari de persoană.

Autocar pentru transport în Israel și Egipt pe toată durata programului;
Ghid:

Preot însoţitor pentru grup: 

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 55x40X23 CM.

Prețul nu include:

– Tips(Bacșiș) pentru ghid și șofer (30 €) în Israel și 10 Euro în Egipt – (se achită în Israel și Egipt OBLIGATORIU);

Asigurarea medicală de sănătate 53 de lei indiferent de vârstă(OBLIGATORIE).

 – Asigurare STORNO 102 lei de persoană(OPȚIONALĂ)

  –  Supliment SINGLE 320 EURO

Acte necesare

– Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară.

Pin It on Pinterest

Share This