mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Una dintre cele mai importante valori culturale şi tehnice ale țării, Mocănița de la Vişeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca şi soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor. Lucrările la linia ferată au încep în anul 1932 și s-au realizat după modelul austro-ungar, cu ecartament îngust. Valea Vaserului se caracterizează printr-o succesiune de peisaje inedite, şi formează unul dintre cele mai impresionante defilee înguste ale Carpaţilor răsăriteni, presăraţi pe ambii versanţi cu zeci de izvoare minerale.

CIRCUIT cu MOCĂNIȚA pe VALEA VASERULUI

DIN VIȘEU de SUS MARAMUREȘ

(VINERI – SÂMBĂTĂ)

Ziua 1:  Cluj-Napoca(Prezența OBLIGATORIE la ora 06.45 – CASA de CULTURĂ a STUDENȚILOR – Piața Lucian Blaga) Mănăstirea Nicula (Icoana făcătoare de Minuni a Maicii Domnului) – Muzeul Grăniceresc Năsăudean – Mănăstirea Izvorul Tămăduirii de la Salva – Casa memorială George Coșbuc – Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de la Moisei – Vișeu de Sus(cazare pensiune);

Ziua 2:  Mic dejun. Vișeu de Sus – la ora 9.00 plecarea Mocăniței, la ora 11.00 sosire în stația Paltin(21,6 km), întoarcere la Vișeu de Sus ora 14.30 – Cluj Napoca.

                             Preţ:  145 RON

Supliment la CAMERA SINGLE 30 LEI/PERSOANĂ.

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

Preţul include:                                                                                                                 

  • Transport cu microbus 19 locuri
  • o cazare la pensiune
  • 1 mic dejun
  • Ghidaj şi asistenţă religioasă
  • Prețul nu include:   
  •    BILETUL cu MOCĂNIȚA
  • 1 septembrie – 1 octombrie 2017
 Adulţi   55 RON
 Studenţi/Pensionari   47 RON
 Pers. cu dizabilităţi    47 RON
 Şcolari    38 RON

Casa memorială George Coșbuc 3 lei biletul de intrare

Muzeul Grăniceresc Năsăud 4 lei biletul de intrare

 

NOTĂ: Când călătoriţi cu Mocăniţa urcând valea, ar trebui să se reţină că aceasta este ca o călătorie în timp: după plecarea din staţia Vişeu, telefonul nu mai are semnal, iar orice contact cu timpurile contemporane este pierdut; trenul este tras de o locomotivă veche, cu aburi, şi de aceea se cere atenţie sporită la scânteile sau funinginea care ar putea păta sau arde hainele; de-a lungul drumului, nu există magazine, iar proviziile de mâncare, apă şi alte consumabile trebuie făcute dinainte de plecare.
“Neprevăzutul” este un cuvânt cheie în munţi şi vă sfătuim să nu plănuiţi nimic pentru după-amiază, având în vedere că nu există o oră sigură a întoarcerii: ceva se poate strica (pentru că trebuie să avem în vedere vechimea liniilor, de mai mult de 70 de ani, şi a locomotivei, care poate fi şi mai bătrână) sau pot fi copaci sau pietre pe linie. Având în vedere că vremea în munţi este foarte instabilă, vă recomandăm să aveți în picioare pantofi potriviţi, haine călduroase, umbrelă şi o haină rezistentă la apă sunt necesare. Valea Vaser este în zona de frontieră şi este bine să aveți cu dumneavoastră şi o carte de identitate. 

Găseşte drumul către sufletul tău!

Pin It on Pinterest

Share This