mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează în perioada 14 – 21 ianuarie 2024, un Pelerinaj în Țara Sfântă – Israel cu ocazia BOTEZULUI  DOMNULUI HRISTOS la RÂUL  IORDAN. Pelerinajele își propun să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței. 

Prețul întregului pachet se ridică la valoarea de 470 EURO + 570 DOLARI/PERSOANĂ

 PLATA FINALĂ A PELERINAJULUI SE VA FACE PÂNĂ ÎN  14 DECEMBRIE 2023.

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

CAMERA SINGLE 350 DOLARI.

Preţul include:

Bilete de avion Cluj-Napoca– Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;
Taxele de aeroport;
Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
7 nopţi cazare la hotel de 3*şi 4* în Tiberias/Nazaret (1 noapte), Betlehem/Ierihon/Ramallah (6 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină bufet suedez);
Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Gradina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și la Mănăstirea Sfântul Sava);
Autocar pentru transport în Israel pe toată durata programului;
Ghid evreu vorbitor de limbă română în Israel;
Preot însoţitor pentru grup: PR. GOJE IOAN(CLUJ-NAPOCA) și PR. VĂCARIU MARIAN NICOLAE(NEGRENI-HUEDIN) – 2 grupuri

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână un rucsac nu se acceptă trolerul doar contra cost(fără cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de  mână nu trebuie să depășească 40x30X20 CM.

 Preţul nu include:

Tips-uri (35 €) – (se achită în Israel);
Asigurarea medicală de sănătate: în funcție de vârstă(OBLIGATORIE)

Asigurarea STORNO în funcție de vârstă(OPȚIONALĂ)

Reducere copil 2-12 ani: – 50 dolari(valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră)

Acte necesare:
Paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară. 

CONT EURO:
RO 92 RNCB 0106026591330003 EURO   BCR CLUJ

Pentru transferuri în cont OBLIGATORIU se trece TITULARUL CONTULUI:

SC RENAȘTEREA CENTRUL de PELERINAJE SRL
J 12/ 616/ 1996
SWIFT   RNCB ROBU

Calendarul Pelerinajului:

Ziua I: 14 ianuarie 2024: ÎNTÂLNIRE pe AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU din Cluj-Napoca, DUMINICĂ 14  IANUARIE 2024 ora 18.00(seara) OBLIGATORIU. Decolare la ora 20.00 şi sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv ora 23.00. Cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua  II:  15 ianuarie 2024: Mic dejun. Deplasare în orașul IERIHON – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la MĂNĂSTIREA  românească de la Ierihon. Privire de ansamblu asupra MĂNĂSTIRII din pustia CARANTANIEI(locul unde Mântuitorul Hristos a fost ispitit de diavol). Continuăm drumul la Hozeva și vizităm MĂNĂSTIREA SFÂNTULUI GHEORGHE cu moaștele SFÂNTULUI IOAN IACOB Românul de la Neamț. MAREA MOARTĂ – 400 metri cea mai joasă altitudine de pe glob şi apoi o scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) de la Marea Moartă. Reîntoarcerea la Bethleem. Cină şi cazare la hotel Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua III: 16 ianuarie 2024:  Mic dejun.BETHLEEM – Vizitarea Bisericii Ortodoxe a NAȘTERII DOMNULUI HRISTOS şi a Peșterii unde S-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii catolice Sfânta Ecaterina, Grota Laptelui, Câmpul păstorilor. Continuarea drumului în deșert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava și Mănăstirea Sf. Teodosie. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui DavidZIDUL PLÂNGERII. Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua IV: 17 ianuarie 2024: Mic dejun.Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus(Muntele Înălțării Domnului Hristos la cer). Vom vizita Mănăstirea rusească ELEON şi vom vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăți. MUNTELE MĂSLINILOR cu vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit(Domnul a plâns),  GRĂDINA GHEȚIMANI cu BISERICA NAȚIUNILOR, MORMÂNTUL MAICII DOMNULUI şi PEȘTERA GHEȚIMANI. Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua V: 18 ianuarie 2024: Mic dejun. Coborâm spre Râul Iordan, pentru a participa la Ceremonia care se desfăşoară în prezenţa Patriarhului ortodox, în ajunul Bobotezei (aghiasma mare, aruncarea crucii, zborul celor 3 porumbei albi. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui David. Zidul Plângerii. Cina și cazare în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VI: 19  ianuarie 2024: Mic dejun.  Vom intra în Cetatea Sfântă a IERUSALIMULUI prin Poarta Sfântului Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Sfânta Fecioară Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a DRUMULUI CRUCII cu cele 14 locuri în care S-a oprit DOMNUL HRISTOS pâna la SFÂNTUL MORMÂNT. Urcare pe GOLGOTA, PIATRA UNGERII, SFÂNTUL MORMÂN al DOMNULUI IISUS HRISTOS, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizită la BISERICA şi CĂMINUL românesc din IERUSALIM. Cină şi cazare la hotel în Betleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VII: 20 ianuarie 2024:  Mic dejun. Ne îndreptăm spre nordul ȚĂRII SFINTE la GALILEEA, vizităm Biserica Ortodoxă SFÂNTUL . GAVRIIL din NAZARET cu Izvorul FECIOAREI MARIA. Vizitarea BISERICII CATOLICE BUNA VESTIRE, cea mai mare construcţie de cult din Orientul Apropiat şi vizită în satul CANA GALILEII la biserica ortodoxă ridicată pe locul casei lui Simion Cananitul, unde IISUS HRISTOS a făcut prima minune a transformării apei în vin. MUNTELE TABOR cu vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut SCHIMBAREA la FAȚĂ a  DOMNULUI HRISTOS. Cazare şi cină în oraşul Nazaret/Tiberias. 

Ziua VIII: 21 ianuarie 2024: Mic dejun. Plecăm spre ORAȘUL CAPERNAUM, oraş denumit şi „CETATEA DOMNULUI HRISTOS” (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru unde a vindecat-o pe soacra Apostolului Petru), TABGHA, locul unde Iisus a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, MUNTELE FERICIRILOR. Călătorim pe coasta Mediteranei spre Haifa, – oraș la poalele Muntelui Carmel. Vizităm Mănăstirea ”Stela Maris” cu peștera în care a viețuit Sfântul proroc Ilie Tesviteanul, vom privi „Grădinile suspendate” ale cultului Bahai. Vizită la  LIDA unde se află MORMÂNTUL SF. MARE MUCENIC GHEORGHE. Vizită în CETATEA IOPE(JAFFA), la Biserica ortodoxă greacă a SFÂNTULUI MIHAIL. Deplasare spre Aeroportul Ben Gurion. Ora 23.55 decolarea aeronavei Hiskay spre Cluj-Napoca și sosire la ora 02.55(22 01 2024).

   NOTĂ:
Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
·           Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
·           Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
·          Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel și Palestina.
Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplică în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat/confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte.

Pin It on Pinterest

Share This