mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează, în perioada 30 aprilie – 8 mai  2017, Pelerinaj -Circuit în Grecia cu ocazia Sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou(grabnic ajutătorul și tămăduitorul).

Vă propunem un circuit deosebit, în care vom avea parte de cele mai profunde popasuri duhovniceşti, vom cinsti sfintele moaşte ale multor sfinţi făcători de minuni şi grabnic ajutători, vom putea participa la sfintele slujbe, vom avea posibilitatea să admirăm peisaje deosebite şi să ne încărcăm duhovniceşte mergând pe urmele unor mari sfinţi precum  Sfântul Ierarh Nectarie, Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Sfântul Cuvios Efrem cel Nou şi mulţi alţii. Timp de 7 zile vom afla multe detalii din vieţile sfinţilor pe care îi vom vizita la ei acasă, ne vom putea ruga şi le vom încredinţa probleme şi grijile fiecăruia dintre noi. Ne vom întoarce acasă, mai îndreptaţi, mai înduhovniciţi, plini de bucurii sfinte pentru a putea împărtăşi celor dragi câte o picătură din acest balsam duhovnicesc al rugăciunilor împlinite, cu bucuriile pe care sfinţii ştiu să ni le facă, rugându-i să ne ocrotească şi să ne rânduiască alte vizite şi cu alte prilejuri binecuvântate. Sfantul Efrem cel Nou a vindecat multi oameni de cancer, diabet, leucemie, paralizie, epilepsie, orbire, dureri de ochi, de cap, de oase, de stomac si de articulatii, polinucleoza, boli ale inimii si ale creierului, hemoragii si multe altele; a ajutat in vremea operatiilor si a salvat de pe patul de moarte. Sfantul Efrem cel Nou a primit de la Dumnezeu o asa de mare putere de vindecare a tuturor bolilor – chiar si a celor asa-zis incurabile – datorita chinurilor cumplite pe care le-a suferit ca Mare Mucenic. Sfantul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – este un Mare Sfant (descoperit recent) al Bisericii Ortodoxe, care este cunoscut in toata lumea atat pentru marea sa putere facatoare de minuni, cat si pentru rapiditatea ajutorului sau, fiind supranumit „Grabnic Ajutător în toate nevoile„.

ZIUA 1: 30 aprilie 2017(duminică): ) Cluj-Napoca(Prezența la ora 07.40 iar plecarea la ora 08.00 ) pe ruta Alba Iulia(Participare la Sfânta Liturghie în Catedrala Reîntregirii) – Sibiu – București(cazare între București și Giurgiu la hotel);

ZIUA 2: 1 mai București(Ora 5.00 DIMINEAȚA) – BULGARIA – Kulata –Promahonas. Thesalonik – pe numele său grecesc Thessaloniki, Salonic este al doilea oraş ca mărime al Greciei şi cel mai important centru economic şi cultural al regiunii Macedonia. Thessaloniki a dăruit Greciei unii dintre cei mai bunii cântăreţi, artişti, poeţi şi filozofi. Aşezat lângă mare, oraşul a fost întemeiat în anul 316 Î.C. de regele macedonean Kassandros şi poartă numele soţiei sale, Thessaloniki, sora lui Alexandru cel Mare.În Thesalonic vom vizita cele mai reprezentative biserici:(Biserica cu moaştele Sf. Dimitrie Izvorâtorul de mir, Biserica Sf. Sofia (moaştele Sf. Vasile Milostivul), Biserica Sf. Teodora (moaştele Sf. Teodora şi a Sf. David Tesaloniceanul) – Biserica Mitropolitană cu moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Palama Arhiepiscopul Tesalonicului –Paralia Katerini (cazare+cină); 

 ZIUA 3: 2 mai:  Biserica SF. Muceniță Paraschevi de pe Valea Tembi  – Valea Tembi este un defileu croit de-lungul râului Pinion, înainte de vărsarea acestuia în Marea Egee. Străjuită de stâncărişuri şi binecuvântată cu păduri de copaci seculari şi o vegetaţie luxuriantă, valea adăposteşte Biserica Cuv. Paraschevi, loc în care pelerinii şi turiştii, în special cei cu probleme de vedere se opresc să se închine. Este un lăcaş mic, săpat în stâncă, care găzduieşte moaştele sfintei, considerată protectoarea nevăzătorilor. În spatele grotei îşi are sursa izvorul cu acelaşi nume Complexul Monastic de la Meteora – După Sfântul Munte Athos, Meteora este cel de al doilea centru monastic ortodox al Greciei, ca mărime şi importanţă. Stâncile cu pereţi abrupţi şi înălţimi ameţitoare, constituie unul din cele mai impresionante fenomene ale planetei. Pe vârfurile cele mai greu accesibile, fără vegetaţie, s-a înfiripat viaţa monahală încă din secolul al IX-lea. În prezent din cele 24 mănăstiri, doar 6 sunt bine conservate şi constituie o puternică atracţie atât pentru pelerini cât şi pentru turiştii din întreaga lume: Mânăstirea Marele Meteor, Mânăstirea Varlaam, Mânăstirea Sfânta Treime, Mânăstirea Rousanou, Mânăstirea Sfântul Ştefan şi Mânăstirea Sfântul Nicolae Anapafsas. Pentru valoarea sa creştină, istorică, arhitectonică, artistică şi geografică, Meteora este recunoscută şi ocrotită de UNESCO şi de alte organizaţii internaţionale. Cazare Kalambaka

ZIUA 4: 3 mai: Igoumenitza – Insula Corfu: Catedrala Sf. Spiridon (moaştele Sf. Spiridon) – Având cel mai înalt turn din oraş, Biserica Sfântul Spiridon poate fi văzută de aproape oriunde ar fi privit oraşul. Biserica a fost construită în anul 1596. Moaştele Sfântului Spiridon au fost aşezate în această localitate în anul 1453. Sfântul Spiridon face mari minuni şi astăzi, cea mai vădită dintre ele fiind aceea că papucii din picioarele sfintelor sale Moaşte, în raclă, se tocesc în timp, nimeni umblând la ei. Astfel, papucii Sfântului Spiridon trebuie schimbaţi periodic. Acesta este semnul că Sfântul umblă neîncetat prin lume, spre a asculta şi împlini rugăciunile celor ce îl cheamă în ajutor – Biserica Mitropolitană (moaştele Sf. Împărătese Teodora). Cazare Patras.

ZIUA 5: 4 mai:  Orașul Patras (moaştele Sf. Apostol Andrei) Mănăstirea Mega Spileo (închinare la Icoana Maicii Domnului Panaghia Megaliospiliotissa)socotită a fi cea mai veche mănăstire din Grecia, Mega Spileo („Marea Peşteră”) este amplasată pe muntele Chelmos din Peloponez la o altitudine de 1.000 de metri, ferită de zgomotul şi agitaţia lumii de astăzi. Mănăstirea adăposteşte până astăzi mulţime de moaşte de sfinţi, dar şi o foarte veche icoană în relief a Maicii Domnului, considerată a fi una din cele 70 de icoane pictate de Sfântul Luca sculptată în ceară şi mastic. Din vremea ctitoririi sale în veacul al IV-lea, mănăstirea a trecut prin cinci incendii devastatoare. De fiecare dată, Icoana Maicii Domnului de la Mega SpileoPanaghia Megaliospiliotissa ‒ a scăpat în chip minunat de la pieire. S-au săvârşit multe minuni şi tămăduiri legate de icoană, una dintre minuni fiind păstrarea ei minunată în timpul incendiilor nimicitoare care au prefăcut de două ori mănăstirea în cenuşă – Canalul CorintCanalul Corint este un loc unic, de unde poţi admira atât Marea Egee cât şi Marea Ionică. Are o lungime de 6343 metri, lăţimea variază între 21 şi 25 de metri iar adâncimea apei este de peste opt metri Mănăstirea Sfântului Patapie (moaştele Cuviosului Patapie Tămăduitorul(vindecător de cancer) şi moaştele Sfintei Ipomoni) -Mănăstirea se află aşezată pe înălţimile din jurul Corintului cu o priveliște de basm. Moaştele făcătoare de minuni ale Cuviosului Patapie sunt aşezate într-una din grotele din incinta mănăstirii. În grota alăturată celei care adăposteşte moaştele,  este grota în care a vieţuit şi s-a nevoit sfântul ocrotitor al locului. Cuviosul Patapie este cunoscut ca unul dintre sfinţii tămăduitori de cancer. Slujba de Priveghere la Mănăstirea Sfântului Mucenic Efrem cel Nou pentru cine dorește – hotelul este la 7 km. de Mănăstirea Sf. Efrem). Cazare Nea Makri.

 Ziua 6: 5 mai: Mănăstirea Buna-Vestire din Nea Makri (moaştele Sf. Efrem cel Nou – PARTICIPARE LA SFÂNTA LITURGHIE cu ocazia praznicului) – Insula EGHINA (moaştele Sf. Nectarie Taumaturgul) Mănăstirea Sfânta Treime din Insula Eghina este cunoscută mai ales pentru păstrarea în măreaţa ei biserică a moaştelor Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, grabnic ajutator bolnavilor de cancer. Recent canonizat de către Biserica Ortodoxă a Greciei, Sfântul Nectarie a fost episcop de Pentapole şi ctitor al Mănăstirii „Sfânta Treime” din Insula Eghina.Moaştele acestuia se păstrează astăzi în interiorul mănăstirii, fiind puse spre închinarea pelerinilor ce vin cu credinţă la acestea. Cazare în Eretria.

 ZIUA 7: 6 mai:  Insula Evvia (moaştele Sf. Ioan Rusu) – Insula Evia este una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei şi a doua ca mărime după Creta. Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul adăposteşte, cu mare bucurie, mult cinstitele Moaşte ale Sfântului Ioan Rusul, un sfânt cunoscut şi iubit în întreaga lume, atât pentru nenumăratele lui minuni, cât şi pentru deosebita lui viaţă în Hristos. Mănăstirea Kato Xenia (Brâul Maicii Domnului) – Mănăstirea Kato Xenia, cu deosebită bucurie şi evlavie, păstrează o parte din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve creştine. Brâul este ţesut din păr de cămilă şi, alături de Cinstitul Ei Acoperământ, constituie singura mărturie preţioasă ce se păstrează din viaţa ei pământească. Paralia Katerini (cazare+cina). 

 ZIUA 8: 7 mai(duminică):  Mănăstirea Sfântul Ioan Evanghelistul de la SOUROTI (închinare la moaştele Sfântului Arsenie Capadocianul şi la Mormântul Sfântului Paisie Aghioritul).  (cazare între București și Giurgiu la hotel);

 ZIUA 9: 8 mai: În cursul serii vom ajunge la Cluj-Napoca(aprox. orele 18.00 – 19.00).

Preţ: 390 Euro/persoană

Supliment Single 160 EURO

Preţul include:
• Transport cu autocar clasificat 3*
• 6 cazări la hotel 3* în Grecia
mic dejun si cină în Grecia
• Ghidaj şi asistenţă religioasă: PR. DOBOCAN FLORIN-CLUJ-NAPOCA și PR. SERMEȘAN OVIDIU IOAN – NĂSĂUD

Preţul nu include:
Asigurarea medicală 39 de lei indiferent de vârstă(OBLIGATORIE)

   Asigurarea STORNO și medicală 55 de lei indiferent de vârstă(OPȚIONALĂ)
• Intrarea la obiective turistice (9/12 Euro TOTAL)
• Cazarea la București 130 lei/persoană(dus-întors fără mese)
• Ferry-boat Insulele Evia, Corfu, Eghina(40 Euro TOTAL)

 

 

We cannot display this gallery

Pin It on Pinterest

Share This