mobil: 0723.583.822; tel: 0264.431.020 pelerinaje@mitropolia-clujului.ro

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează, în perioada 1 – 8 mai  2017, Pelerinaj circuit în Grecia cu ocazia Sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou(grabnic ajutătorul și tămăduitorul).

Vă propunem un circuit deosebit, în care vom avea parte de cele mai profunde popasuri duhovniceşti, vom cinsti sfintele moaşte ale multor sfinţi făcători de minuni şi grabnic ajutători, vom putea participa la sfintele slujbe, vom avea posibilitatea să admirăm peisaje deosebite şi să ne încărcăm duhovniceşte mergând pe urmele unor mari sfinţi precum  Sfântul Ierarh Nectarie, Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Sfântul Cuvios Efrem cel Nou şi mulţi alţii. Timp de 7 zile vom afla multe detalii din vieţile sfinţilor pe care îi vom vizita la ei acasă, ne vom putea ruga şi le vom încredinţa probleme şi grijile fiecăruia dintre noi. Ne vom întoarce acasă, mai îndreptaţi, mai înduhovniciţi, plini de bucurii sfinte pentru a putea împărtăşi celor dragi câte o picătură din acest balsam duhovnicesc al rugăciunilor împlinite, cu bucuriile pe care sfinţii ştiu să ni le facă, rugându-i să ne ocrotească şi să ne rânduiască alte vizite şi cu alte prilejuri binecuvântate. Sfantul Efrem cel Nou a vindecat multi oameni de cancer, diabet, leucemie, paralizie, epilepsie, orbire, dureri de ochi, de cap, de oase, de stomac si de articulatii, polinucleoza, boli ale inimii si ale creierului, hemoragii si multe altele; a ajutat in vremea operatiilor si a salvat de pe patul de moarte. Sfantul Efrem cel Nou a primit de la Dumnezeu o asa de mare putere de vindecare a tuturor bolilor – chiar si a celor asa-zis incurabile – datorita chinurilor cumplite pe care le-a suferit ca Mare Mucenic. Sfantul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – este un Mare Sfant (descoperit recent) al Bisericii Ortodoxe, care este cunoscut in toata lumea atat pentru marea sa putere facatoare de minuni, cat si pentru rapiditatea ajutorului sau, fiind supranumit „Grabnic Ajutător în toate nevoile„.

ZIUA 1, luni – 1 mai 2017: Plecare din Cluj-Napoca ora 09:00 de la Catedrala Ortodoxă, pe ruta Alba Iulia – Sibiu – Rm. Vâlcea – București(cazare hotel între București și Giurgiu)

ZIUA 2, marți – 2 mai 2017: Plecarea din București( ora 5.00 DIMINEAȚA) – Giurgiu – Ruse – Bulgaria – Mănăstirea RILA(închinare la moaștele Sf Ioan de Rila făcătorul de minuni)– cazare şi cină la Paralia Katerini;

ZIUA 3, miercuri – 3 mai 2017:  Mic dejun. Oprire la Biserica Sfânta Paraschevi de pe Valea Tembi (închinare la moaştele Sfintei Paraschevi. Tot aici se află şi un izvor cu apă tămăduitoare pentru cei care au probleme cu ochii).  Închinare în mănăstirile din Complexul Monastic Meteora. Cazare Kalambaka (cină).

ZIUA 4, joi – 4 mai 2017: Mic dejun. Deplasare spre Atena cu intrare la Mănăstirea Kato Xenia (unde ne vom închina la Brâul Maicii Domnului) – Cazare și cină la Nea Makri. Cine dorește poate participa la slujba de privighere la Mănăstirea Sf. Efrem, hotelul fiind la o distanță de 7 km. față de mănăstire.

ZIUA 5, vineri – 5 mai 2017: Mic dejun. Deplasare la Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou, participare la Sfânta Liturghie închinare la moaștele Sfântului Efrem cel Nou. Deplasare în Portul Pireu, îmbarcare spre Insula Eghina. Închinare la moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul în Mănăstirea Sfânta Treime. Cazare Eretria(cină).

ZIUA 6, sâmbătă – 6 mai 2017: Mic dejun. Plecare spre Insula Evia, închinare la moaştele Sfântului Ioan Rusu în Biserica din localitatea Prokopi. Cazare Paralia Katerini (cină).

ZIUA 7, duminică – 7 mai 2017:  Mic dejun. Vizităm Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir, închinare la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia şi la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic(una dintre cele mai importante biserici din Tesalonic este catedrala ce adăposteşte moaşte Sfântului Grigorie Palama, a fost construită între anii 1891-1912 pe locul unei alte biserici care a ars în anul 1890), Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV). Plecare spre România – sosire în Bucureşti(cazare hotel între Giurgiu și București)
ZIUA 8, duminică – 8 mai 2017: În cursul serii vom ajunge la Cluj-Napoca(aprox orele 18.00 – 19.00).

Preţ: 335 Euro/persoană

Supliment Single 110 EURO

Preţul include:
• Transport cu autocar clasificat 3*
• 5 cazări la hotel 3* în Grecia
mic dejun si cină
• Ghidaj şi asistenţă religioasă

Preţul nu include:
Asigurarea medicală 38 de lei indiferent de vârstă(OBLIGATORIE)
• Intrarea la obiective turistice (9 Euro TOTAL)
• Cazarea la București 110 lei/persoană(dus-întors fără mese)
• Ferry-boat Insulele Evia și Eghina (35 Euro TOTAL)

 

 

We cannot display this gallery

Pin It on Pinterest

Share This